Skip to main content

Robert Turcescu îşi lansează cartea Bucureştiul - chinurile şi facerea

 

Robert Turcescu, realizatorul emisiunii „Sub semnul întrebării”, difuzată de B1 TV, lansează, mâine, a cincea sa carte - „Bucureştiul - chinurile şi facerea”.

Publicitate

Evenimentul va avea loc la ora 12.00, la librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5).

Volumul, apărut la Editura Maşina de scris, este "o călătorie" în Bucureştiul sfârşitului de secol 19, atunci când primar era Emilian Pache Protopopescu, apoi în Bucureştiul anilor ’30, în timpul mandatului lui Dem I. Dobrescu şi mult mai aproape de zilele noastre, când la şefia capitalei se afla Adriean Videanu.

Lucrarea se axează pe oamenii, presa şi pasiunile timpului şi conţine numeroase reproduceri şi extrase din ziarele epocii.

Robert Turcescu, despre noua sa carte:

„E uluitor că, la mai bine de un secol, când vine vorba despre presă, politică şi administraţie, lucrurile s-au schimbat foarte puţin sau aproape deloc.

Cei trei primari despre care vorbesc în această carte au fost înjuraţi, blestemaţi, defăimaţi şi singurul lor aliat în bătălia cu istoria l-a reprezentat timpul.

Numai timpul i-a „reabilitat” pe Pache Protopopescu şi pe Dem I. Dobrescu. Pentru Adriean Videanu probabil că mai e nevoie să treacă ceva timp...”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Poenaru Catalin Poenaru
    Bine că a apucat să ia sponzorizarea pentru carte, că acum îi mai dădea .... Reabilitarea lui Videanu va fi, probabil, iad, unde o veţi privi împreună, la câte escrocherii aţi făcut împreună. Mai linge puţin, ca să-ţi ţină până la parlamentare! Te bazezi pe chiorilă?! Dar tu, ca orice ţigan sadea, te vei descurca şi în continuare, că te pricepi să "ţigăneşti"!
  • Mircea Mircea
    Nu se intreaba nimeni cu cat a sponsorizat Marmosim cartea asta?! Petrisor, sper ca aprobi comentariul

Trimite un comentariu

sus