Skip to main content

Server media pentru familie

 


Serverele media ZyXEL NSA300, recent lansate de compania ZyXEL, încorporează aplicaţia Polkast, ce permite utilizatorilor să conecteze cu uşurinţă tablete şi smartphone-uri, pentru a forma un cloud personal, adică o bibliotecă multimedia personală.

Astfel, utilizatorii casnici pot stoca şi folosi de la distanţă conţinutul lor multimedia, cum ar fi fotografii digitale, fişiere audio şi video de înaltă definiţie, atât pentru uz personal, cât şi pentru împărtăşirea lor cu membrii familiei sau cu alţi utilizatori. Aceste posibilităţi sunt disponibile şi în afara locuinţei.

De exemplu, un membru al familiei poate viziona un film, un altul poate asculta muzică şi un al treilea poate juca un joc, fără să fie nevoie ca vreunul dintre ei să aibă aceste fişiere pe calculatorul sau dispozitivul mobil propriu. Este suficient ca fişierele să fie stocate pe serverul multimedia.

Cloud-ul personal ZyXEL nu are limite pentru depozitare. La conectarea în aceeaşi reţea locală (LAN), aplicaţia mobilă Polkast poate profita de legătura wireless la Internet din casă, pentru transmisii aproape instantanee. Acest serviciu este disponibil pentru utilizatorii oricărui model de server media din seria NSA300, utilizatorii putând descărca aplicaţii mobile Apple şi Android.

În mod similar, produsul iOmega Home Media Network Hard Drive Cloud Edition pune la dispoziţia utilizatorilor dintr-un spaţiu delimitat precum o casă fişierele multimedia. Serverul este uşor de configurat şi de folosit chiar şi de către cei care n-au mai avut o experienţă cu acest tip de dispozitiv.

Configurarea serverului iOmega se face în trei paşi simpli. Aparatul include un server iTunes şi posibilitatea de a împărtăşi tuturor din casă opţiunea de printare la distanţă.

Autor: George Hari Popescu george.haribicla.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus