Skip to main content

TVR rupe contractul cu Dolce. De astazi, toate meciurile Euro 2012 trec la TVR.

 

TVR rupe contractul de sublicienţiere cu Dolce ce are ca subiect meciurile de la Euro 2012, au declarat reprezentanţii TVR într-o conferinţă de presă.

Publicitate

Astfel, Meciul Ucraina -  Franţa, de astăzi, va fi difuzat doar pe TVR.

Motivul: termenele de plată au fost depăşite, nefiind respectate obligaţiile asumate prin contract. TVR a trimis deja o notificare catre Dolce în acest sens.

  • Suma de 500.000 de euro plus TVA scadentă la 15 aprilie 2012.
  • Suma de 550.000 de euro plus TVA scadentă la 10 iunie.
Radu Călin Cristea:
"Dolce nu mai are dreptul de a transmite meciurile Euro 2012.
Îmi doresc să public contractul cu Dolce, dar acum suntem în curs de a strange pachetul de documente.
Am trimis către Dolce o notificare că nu a platit la timp banii pentru drepturile de transmitere a meciurilor de la Euro 2012, cu trei ore în urmă."
Contactul cu Dolce nu s-a făcut în Televiziunea Română. S-a făcut între departamentul sport şi Dolce, cu prezenţa unei case de avocatură, a declarat Eugen Vasiliu, consulatat juridic al preşedintelui Lazescu.
Cristea: Mi s-a părut nefiresc ca oamenii care plătesc taxa TV să nu poată urmări Euro 2012
Radu Călin Cristea, directorul interimar al TVR:
"Cazul lui Cernat e puţin mai complicat sau se va lămuri sau se va complica din ce veţi afla în conferinţa de presă de luni.  Deocamdată nu avem toate datele pentru a vă spune mai multe."
"Mi s-a părut nefiresc ca în clipa în care oamenii plătesc o taxă TV către televiziunea publică noi să nu putem transmite meciurile de la Euro 2012. Provocaţi de un anumit curent de opinie, oarecum ne-am autosesizat şi ne-am concentrat pe aceste elemente."
Cristea: Chiar dacă Dolce va plăti, contractul pentru Euro 2012 rămâne reziliat
"Nu au fost presiuni nici politice nici economice, de niciun fel la luarea acestei decizii. Toate meciurile vor fi de acum înainte pe TVR. Chiar dacă Dolce va plăti, contractul va rămâne reziliat."
"Jocurile Olimpice fac parte dintr-un alt pachet. Dacă cei de la Dolce plătesc pentru acesta, postul de sport al Romtelecom va putea să difuzeze acele competiţii care sunt specificate în contract."

 Multe întrebări au rămas fără răspuns

Radu Călin Cristea s- a arătat vizibil deranjat de întrebările paginademedia.ro:

  • Care este suma totală a contractului dintre Dolce şi TVR?
  • Când şi dacă au fost emise cele două facturi neplătite de către Romtelecom?
  • Care este scadenţa respectivelor facturi?
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tudor Chirila Tudor Chirila
    D-l Obae ai avut acest pont de mult timp. Ce ai afacut cu el?
    Teai trezit si tu acuma sa pui intrebari despre acest caz?

    Ai tacut pina acuma, taci in continuare.
  • Tataee Tataee
    s-a lipit contractul la loc. ;)
  • cristian cristian
    danutz ai incercat pe tvr 2 sau tvrhd. Vezi ca acolo a fost a fost transmis meciul
  • danutz danutz
    Deci incredibil, in acest moment la TVR 1 se transmite un serial chinezesc, desi pana acum se difuza Euro 2012 . Meciul Ucraina-Franta a disparut ca prin farmec de la TVR . Bataie mai mare de joc nu am mai pomenit niciodata ....
  • Othello Othello
    Cosmin Cernat a avut vreo 90 de zile de deplasari in strainatate de cand a revenit la TVR. Inclusiv la Euro 2012 s-a dus fara sa faca ceva pe acolo.
    Poate dl Cristea ia la intrebari angajatii de la Sport si in legatura cu absentele lor de la serviciu si prezenta masiva la alte televiziuni, de unde incaseaza cate 35 euro/ ora comentand diverse competitii. Nu au timp sa faca stiri pt TVR, dar au timp de ciubucuri la alte statii.
  • bobo bobo
    Dupa tot scandalul mediatic, au rupt contractul pentru "termene de plată depășite, nefiind respectate obligațiile asumate prin contract". Dar daca nu se facea tot acest tam-tam in presa si in online, oare mai "rupeau" contractul, chiar daca nu erau indeplinite obligatiie?
  • Tataee Tataee
    acum sa vezi alt scandal, ca datoria tvr creste si creste.
  • Andrei Andrei
    care bani sa-i piarda ca oricum dolce nu plateste la timp...vad ca multi le plang alora de mila,dar uita cum au obtinut contractul ala, intre neamuri si-au facut de cap si au vandut ce au vrut si cum au vrut.
  • manolo manolo
    Astia sunt mai prosti ca aia dinaintea lor. Acum pierd si banii de la Dolce, si banii din publicitatea meciurilor difuzate deja de Dolce dar si publicitatea celor ce urmeaza pentru ca nu au comenzi.

Trimite un comentariu

sus