Skip to main content

TVR1, TVR info şi Realitatea TV, amenzi de peste jumătate de miliard

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Antena3 a fost şi ea amendată cu 13.500 de lei pentru dezechilibrele din primele trei săptămâni de campanie.

TVR1 şi TVR info au fost sancţionate fiecare cu 20.000 de lei, iar Realitatea TV, televiziunea lui Elan Scwartzengerg a fost amendată cu 12.000 de lei, pentru dezechilibre în primele trei săptămâni de campania electorală la alegerile locale.

Pentru ce au fost sancţionate posturile publice?

  • La postul TVR1, în emisiunile informative au fost înregistrate 24 de prezenţe din partea USL, 3 PDL, 4 UNPR şi 3 UDMR. În emisiunile de dezbateri electorale USL a avut pe Televiziunea Română 10 prezenţe, PDL 3 şi un independent susţinut de PDL, câte două prezenţe UNPR şi UDMR şi o prezenţă PPDD. Ca timp de difuzare a materialelor electorale TVR1 a avut 6175 de secunde pentru USL, 31 de secunde Sorin Oprescu, 1786 de secunde la PDL, 1418 secunde pentru UNPR, 822 de secunde UDMR şi 645 de secunde pentru PPDD.
  • La TVR Info au fost înregistrate în emisiuni informative 69 de prezenţe USL, 12 PDL, 14 UNPR, 7 UDMR. În emisiuni de dezbatere electorale cu materiale proprii partidelor politice, TVR a difuzat 25.713 secunde pentru USL, 7247 de secunde PDL, 3544 secunde UNPR, 2074 secunde UDMR şi 3226 secunde PPDD.

Care au fost dezechilibrele înregistrate de Realitatea TV?

  • Dezechilibre înregistrate în prezenţa politicienilor în dezbaterile electorale (69 prezenţe USL, 40 PDL, 7 UNPR, 4 UDMR, 5 independenţi, 4 PER).
  • Dezechilibre înregistrate în emisiunile informative (144 USL, 21 Sorin Oprescu, 61 PDL, 23 UNPR, 6 UDMR, 8 PER, 7 PPDD).
  • Postul deţinut de Elan Schwartzengerg a mai fost sancţionat şi pentru că a avut două emisiuni nemarcate ca fiind electorale.

Ce dezechilibre a înregistrat postul de ştiri al Intact? Tabelul, în continuare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alf Alf
    Ce mai contează câţiva firfirici, dacă speră să le iasă? Nesimţirea care produce se plăteşte fără şovăire, e un risc asumat!
  • Linda Linda
    Diferenta de amenda intre Realitatea TV si Antena 3 nu reflecta corect proportia dezechilibrelor. Daca la emisiunile informative raportul dintre nr. prezentelor USL si PDL este aproximativ acelasi la cele 2 posturi TV, la celelalte tipuri de emisiune apar discrepante majore:
    a) emisiuni de dezbatere: raport de 1: 2 la Realitatea TV şi, respectiv, de 1: 6 la Antena 3;
    b) emisiuni electorale: raport de 1:5 la Realitatea TV; 1:8 la Antena 3 (daca l-am include si pe Oprescu - sustinut de USL-, raportul ar fi de 1:9).
    Se pare ca CNA este timorat; fie de tupeul si agresivitatea postului Antena 3, fie de recenta preluare a Puterii de catre USL.
  • Emil Emil
    cu peste jumatate de miliard de...ce? de euro?...

Trimite un comentariu

sus