Skip to main content

18 Iulie. Cum a fost îngropată televiziunea publică. Ciutacu a câştigat procesul împotriva lui Radu Moraru

 

Publicitate

CUM S-A AJUNS LA DEZASTRUL DE LA TVR. Un raport al Curţii de Conturi arată că incapacitatea de a atrage venituri, cheltuielile iresponsabile, precum şi un management defectuos au adus TVR în colaps financiar, scrie Adevărul.

Curtea de Conturi a analizat performanţele TVR din punct de vedere a veniturilor, economicităţii, eficienţei şi eficacităţii în efectuarea cheltuielilor în perioada 2008-2011.


Cea mai mare cheltuială a TVR este pentru plata angajaţilor. Iar acest lucru s-a întâmplat pe fondul lipsei unei politici de personal şi a încheierii, între anii 2008 şi 2010, a unor Contracte Colective de Muncă, mai mult decât generoase. Astfel, angajaţii TVR aveau:
- Primă de vacanţă (85% din banii de concediu de odihnă)
- Primă de fidelitate (şase salarii minime pe unitate)
- Primă de Crăciun/Paşte (un salariu minim pe unitate)
- Indemnizaţie de pensionare (până la opt salarii de bază)
- Ajutor de accident (până la trei salarii)
- Spor pentru activitatea prestată sâmbăta sau duminica (100%)
- Spor program de lucru fracţionat (30%)
- Indemnizaţie întrerupere concediu de odihnă (15%)
- Compensaţii concediere colectivă (până la 20 de salarii)
O parte dintre acestea au fost reduse abia în martie 2011.
Cum a fost îngropată televiziunea publică


CONTRACTUL DINTRE CFR CĂLĂTORI ŞI CURENTUL, REZILIAT. ActiveWatch-Agenţia de Monitorizare a Presei solicită companiei CFR Călători să facă publice motivele şi argumentele rezilierii contractului de distribuţie încheiat cu ziarul Curentul, scrie Adevărul.
CFR Călători, companie al cărei unic acţionar este statul român, a reziliat contractul de distribuţie încheiat cu ziarul Curentul, invocând faptul că publicaţia ar fi făcut „propagandă politică” şi ar fi promovat „mesaje indecente şi instigatoare la adresa instituţiilor statului”, potrivit unei adrese trimise de companie, publicate pe reţelele de socializare. Informaţia, confirmată de ziarul Curentul, nu a fost comentată în nici un fel până acum de reprezentanţii CFR Călători, deşi ActiveWatch le-a solicitat acest lucru în mai multe rânduri, atât telefonic, cât şi pe e-mail.
ActiveWatch: Suspiciuni de cenzură politică exercitată de CFR Călători


CIUTACU CÂŞTIGĂ UN PROCES ÎMPOTRIVA LUI RADU MORARU. Jurnalistul Victor Ciutacu a câştigat procesul împotriva lui Radu Moraru şi a B1 TV, potrivit unei hotărâri irevocabile a Tribunalului Bucureşti, care i-a obligat pe realizatorul TV şi televiziunea la plata a 20.000 de lei daune morale, potrivit Mediafax.

Victor Ciutacu a dat în judecată B1 TV şi pe Radu Moraru după mai multe sesizări transmise Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în urma cărora televiziunea a fost amendată.
Victor Ciutacu a câştigat procesul împotriva lui Radu Moraru şi a postului B1 TV


NEÎNŢELEGERI ÎNTRE TVR ŞI ECHIPA DE CAMPANIE A LUI TRAIAN BĂSESCU. Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu, acuză, într-un comunicat, o atitudine "vădit părtinitoare" a conducerii posturilor publice de televiziune faţă de USL în campania pentru referendum.

Reprezentanţei echipei de campanie a lui Traian Băsescu s-au întâlnit cu conducerea televiziunii publice pentru Repartizarea şi Monitorizarea Timpilor de Antenă.

Conducerea SRTv ar fi făcut "o propunere vădit favorabilă reprezentanţilor USL, acestora revenindu-le cele mai bune emisiuni (ultimele emisiuni care se desfăşoară în campanie, cea de joi, 26 iulie 2012, la postul TVR 1 şi cea de vineri, 27 iulie 2012, pe postul TVR info)". "Reprezentanţii USL au refuzat toate propunerile de asigurare a unei egalităţi de reprezentare pe posturile publice de televiziune a părerilor pentru şi împotriva demiterii", se mai arată în comunicat.
Echipa de campanie a lui Traian Băsescu acuză o atitudine părtinitoare a conducerii TVR faţă de USL


INDUSTRIA DE MEDIA ŞI DIVERTISMENT DIN ROMÂNIA, ÎN CREŞTERE. Piaţa de media şi divertisment din România va creşte de la 2,7 miliarde de dolari, în 2012, la 3,4 miliarde de dolari, în 2016, potrivit ediţiei de anul acesta a raportului PwC Global Entertainment and Media Outlook, scrie Mediafax.
După scăderile înregistrate în ultimii trei ani, industria media şi de divertisment din România va intra din nou în teritoriu pozitiv în acest an, valoarea totală nominală a pieţei revenind la nivelurile de dinaintea crizei.

Cea mai mare parte a creşterii va veni din segmentul accesului la internet, atât prin conexiuni fixe, cât şi mobile (rata medie anuală de creştere fiind estimată la 9,3% în termeni nominali), în vreme ce veniturile din publicitate vor înregistra o creştere moderată de 4,8%, rată medie anuală de creştere până în 2016. În schimb, cheltuielile consumatorilor finali pe produsele media vor înregistra o evoluţie negativă, potrivit estimărilor PwC, creşterea nominală medie anuală fiind de 1,7%, sub rata estimată a inflaţiei.
Piaţa media din România va ajunge la 3,4 miliarde de dolari în 2016


CEL MAI BINE PLĂTIT PREZENTATOR DIN MAREA BRITANIE. Jeremy Clarkson (foto), prezentatorul emisiunii Top Gear, a realizat venituri de 3,5 milioane de lire sterline din aceasta activitate, fiind cel mai bine platit star al BBC, potrivit datelor companiei, potrivit DailyBusiness.ro.

Venitul sau obtinut de pe urma emisiunii de automobilism a crescut cu 900.000 de lire sterline datorita unui salt al dividendelor platite de compania care exploateaza drepturile comerciale ale Top Gear, Bedder 6, de la 6 milioane de lire in urma cu un an la 9 milioane de lire.
Jeremy Clarkson de la Top Gear este cel mai bine platit star al BBC


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    uite ca ma dusei pe raportul curtii de conturi din ziarul gandul.ro si ce vad?
    -datorii in legatura cu personalul, salarii, ajutoare, drepturi neridicate, garantii) - 5.519.287 lei adica 0.99%
    -- datorii catre BS,BASS,FNUASS,FS,FC ,alte fonduri si creante ale statului - 299.550.427 lei -54.08%
    - datorii comerciale(furnizori externi si interni) - 223.226.123 lei -40.30%
    intr-adevar cu 0,99% din cheltuieli distrugem tvr!
    asta era la 31.12.2011 acum 7 luni!
    sa ne fie rusine, mie si pantofilor mei cu flecuri tocite ca am saracit tvr! cheltuielile alea imense reprezinta 0.99%! nici macar 1%. asta e bogatia majoritatii angajatilor. cititi si restul sa va lamuriti cat castigam.
  • aidan aidan
    valeu, doamne ce de avantaje mai am si eu ca proasta nu stiu! n-am mai primit prime de sarbatori de pe vremea lui tudor giurgiu sa fie 2005-2006? indemnizatii de pensionare?unde, cui, cand?sporuri pentru orele suplimentare? poate la stiri, restul primim zile libere.operatorii si soferii au sute de zile libere pentru sambete si duminici lucrate.sa ne dea bani ca am venit din concediu? niciodata! curtea de conturi ori e dusa ori i s-au pus in fata acte falsificate. ma gandesc sa le trimit un mail in care sa le spun varianta noastra a celor cu salariile inghetate din 2006! inghetate la ametitoarele sume de 1500-3000 roni! 3000 la 37 de ani vechime in acelasi loc de munca!luam, ca n-am mai luat un salariu sau un procent dintr-un salariu mediu pentru concediu. restul e vrajeala! chiar voi trimite un mail curtii de conturi! uite unde erau banii tvr! si noi avem pantofii cu flecurile tocite!
    probabil nu ma credeti dar sunt prea batrana ca sa mai mint. daca mint uit si ma fac de bacanie,asa ca spun doar adevaruri.
  • dan dan
    la TVR cultural ma uit eu. e cel mai tare post
  • Horea Horea
    Pentru Florin
    Intai invata sa te exprimi corect in scris.
    Abia apoi sa-ti permiti pareri pe forum.
    Spre stiinta ta, si a altora, NU sunt angajat al TVR-ului.
    In toate tarile civilizate exista insa Televiziune Publica.
  • florin florin
    @mirela angajatii cum ar fi comentatorul de mai sus Horea
    TVR este o televiziune aparata de politicieni si angajatii
    in rest contribuiti fraierilor la TVR ce ne intereseaza, te uiti nu te uiti, platiti fraierilor.
  • mirela mirela
    Eu, ca si contribuabil, nu sunt de acord sa contribui cu bani pentru a sustine Teelviziunea publica atat timp cat in aceasta institutie are loc un adevarat jaf al banilor publici. De ce ne trebuie atatea canale TVR - TVR1, 2, 3, INFO, CULTURAL si ce-o mai fi??? Cine se uita la toate aceste posturi?
  • dan dan
    cat ma bucur, cat ma bucur....
    sper sa fie nevoiti sa o vanda sau s-o bage in faliment
    nu stiu de ce se ţine cu dinţii de aceasta gaura in buget..
    bine ca se vinde si s-au vandut cfr, romtelecom, enel etc.. dar de TVR nu sa nu se atinga nimeni parca ar fi prima productie in romania aceasta, are numai pierderi an de an.
  • Horea Horea
    Angajatii, fara functii, ai tvr NU AVEAU:

    - Primă de vacanţă (85% din banii de concediu de odihnă), decat din momentul cand Lazescu a simtit ca va fi debarcat!
    - Primă de fidelitate (şase salarii minime pe unitate). Cine avea asa ceva???
    - Primă de Crăciun/Paşte (un salariu minim pe unitate). Basme!
    -Indemnizatie de pensionare (până la opt salarii de bază).
    - Ajutor de accident (până la trei salarii). Ce fel de accident?
    - Spor pentru activitatea prestată sâmbăta sau duminica (100%). S-au eliminat demult!
    - Spor program de lucru fracţionat (30%). Inventii!?
    - Indemnizaţie întrerupere concediu de odihnă (15%). Nici pomeneala!
    - Compensaţii concediere colectivă (până la 20 de salarii). Masura inca neaplicata nimanui!

    TELEVIZIUNEA PUBLICA nu e ingropata. Dor unii ar dori s-o vada asa. Ea functioneaza ca orice alta institutie publica din Romania.
    Transformati-o in televiziune COMERCIALA si abia apoi veniti cu pretentii de PROFIT si RATING!
  • Writter Writter
    Uite cate motive pentru a-ti dori sa mergi dimineata la munca!Daca nu ar fi vorba de o institutie de stat,intr-o tara saraca plina de oportunisti intr-o perioada a crizei mondiale,nu mi s-ar parea ca este prea mult ci din contra ca este ok.Dar este anormal spre ilegal sa beneficiezi de atatea doar pentru ca ai cunostinte cu"cohones"in TVR si ai fost angajat acolo.Hai la munca TVR-isti lenesi,puneti osul la treaba sa intrati in carti la audiente ca aveti cea mai mare baza materiala dupa PRO Tv,dar va lipseste dorinta si calitatea(esentiale)Si oricum sunteti prea multi acolo pentru cat se vede ca faceti!

Trimite un comentariu

sus