Skip to main content

Consiliul de Onoare al radioului public a decis: Carmen Valică a respectat deontologia profesională

 

Publicitate

Consiliul de Onoare al radioului public a analizat situaţiei corespondentului Carmen Valică şi a stabilit că jurnalista a respectat principiul informării corecte şi deontologia în perioada în perioada la care se referă acuzaţiile lansate de cotidianul.ro şi de senatorul PSD Dan Şova că ar fi dezinformat-o pe Vivianne Reding, comisar european.

Pe scurt din comunicatul Coniliului de Onoare:

  • În perioada la care se referă acuzaţiile, relatările de la Bruxelles ale corespondentului SRR Carmen Valică, difuzate pe postul Radio România Actualităţi, au respectat principiul informării corecte a ascultătorilor noştri, echidistanţa, echilibrul şi deontologia profesională.
  • Consiliul de Onoare consideră că astfel de atacuri, lipsite de probe, afectează imaginea Radioului public şi credibilitatea profesională a jurnaliştilor Radiodifuziunii Române, fapte pe care le consideră inacceptabile.

Comunicatul integral al Consiliului de Onoare

Jurnalistele Carmen Valică şi Liliana Ciobanu au fost acuzate de site-ul cotidianul.ro şi de mai mulţi politicieni că ar fi dezinformat.

Carmen Valică, corespondentul radioului public la Bruxelles, a fost acuzată de către senatorul PSD Dan Şova că ar fi dezinformat-o pe Vivianne Reding. Cotidianul.ro, deţinut de Cornel Nistorescu, a preluat informaţia fără a cere vreun punct de vedere jurnalistei.

La rândul ei, Liliana Ciobanu, jurnalist freelancer şi corespondet la CNN, a fost acuzată că ar fi fost plătită de agenţiile de informaţii, că ar fi scris sub acoperire şi că firma ei ar fi primit finanţări de la stat.

Ambele jurnaliste au trimis drepturi la replică la site-ul cotidianul.ro, deţinut de jurnalistul Cornel Nistorescu, însă doar cel al Lilianei Ciobanu a fost publicat, după ce presa a scris despre cele două cazuri.

Citiţi şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • astalalt astalalt
    se vede treaba că la radio a mai rămas oleacă de vârtute, nu ca la tv'ul ocupat de măria sa săftoiu elwis c. & fostul jurnalist rc cristea.
    dar e greu de tot cu limba română - să vorbeşti, ditamai consiliul cu pretenţii, despre "deontologia profesională", înseamnă că de abia ai auzit de chestia asta şi ai înghiţit termenul "deontologie" pe nemestecate (pentru curioşi, deontologie=etică profesională).
  • Mircea Mircea
    @ziaristiilu'peste
    Bine ca sunteti voi detinatorii adevarului absolut !
  • ziaristiilu'peste ziaristiilu'peste
    problema acestei ziariste este ca ea nu face presa precum ciutacu, gadea, stancu si alti pupincuristi de la antene.
    In Romania, daca spui adevarul, esti basist, taliban, betiv etc.
  • ion ion
    bai frate.. nastase era mic copil pe langa looserii astia ce baga tara in rahat acum .. Ala cumpara media.. astia o desfinteaza cu totul..
  • pase scurte pase scurte
    pai ziaristul este platit sa intrebe. cu ce a gresit aceata jurnalista?
  • adyt adyt
    de ce nu spuneti ce dinozauri sunt in consiliul ala, care tremura si isi apara ciolanul public intre ei, normal ca nu se musca intre ei..:) mari oameni, ce sa zic,atarnatori la buget

Trimite un comentariu

sus