Skip to main content

Cozmin Guşă: La Realitatea "Lucrurile se vor lămuri săptămâna viitoare"

 

Publicitate

"Lucrurile se vor lămuri săptămâna viitoare la Realitatea", spune Cozmin Guşă despre evenimentele ultimelor zile, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Guşă susţine că i-a făcut lui Elan Schwartzenberg o ofertă de finanţare a postului, dar nu a primit un răspuns.

Cozmin Guşă, pentru Paginademedia.ro:

"În ceea ce priveste problema lui Elan S. legata de plata salariilor, parte dintre creditori ne-am oferit sa-i imprumutam sumele de bani necesare pentru plata salariilor si a altor cheltuieli, insa am fost refuzati sau mai precis, n-am primit niciun raspuns la oferta noastra."

Ca reacţie la interviul cu Elan Schwartzenberg publicat de Paginademedia.ro, Guşă pune că "Elan S. face o confuzie voita intre rolul sau de actionar/proprietar (de-a asigura veniturile companiei, inclusiv pentru plata salariilor, asa cum a facut-o si inainte si dupa ce justitia a schimbat comitetul creditorilor), si rolul creditorilor (de-a veghea ca societatea sa nu fie devalizata/pagubita/administrata in pierdere, in vederea asigurarii recuperarii sumelor de bani cu care creditorii au contribuit de-a lungul timpului)."

Poziţia lui Cozmin Guşă, trimisă în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, în continuare:

1. Elan S. face o confuzie voita intre rolul sau de actionar/proprietar (de-a asigura veniturile companiei, inclusiv pentru plata salariilor, asa cum a facut-o si inainte si dupa ce justitia a schimbat comitetul creditorilor), si rolul creditorilor (de-a veghea ca societatea sa nu fie devalizata/pagubita/administrata in pierdere, in vederea asigurarii recuperarii sumelor de bani cu care creditorii au contribuit de-a lungul timpului); nu comentez cauzele acestei confuzii voite;

2. Activitatea financiara a societatii a fost ingreunata atat prin refuzul/incapacitea lui Elan S. de a mai plati salariile/cheltuielile curente, cat mai ales prin demisia administratorului judiciar Rovigo, ce-a facut imposibila practic misiunea de administrare a lui Florin Bercea; in ceea ce priveste problema lui Elan S. legata de plata salariilor, parte dintre creditori ne-am oferit sa-i imprumutam sumele de bani necesare pentru plata salariilor si a altor cheltuieli, insa am fost refuzati sau mai precis, n-am primit niciun raspuns la oferta noastra;

3. In urma acestui "abandon dublu", atat al actionarului Elan S., cat si al administratorului judiciar Rovigo, am cautat, si gasit ulterior, niste solutii comerciale viabile ce vor sustine activitatea Realitatea Media SA; aceste solutii nu se pot pune insa in aplicare decat cu acordul expres al unui administrator judiciar validat de catre justitie, calitate pe care firma lui Remus Borza nu o are inca in relatia cu Realitatea Media;

4. Declaratiile in fata salariatilor, neindoielnic necesare, dar iluzorii si populiste atata timp cat nu sunt validate in circuitul intern al unei societati aflate in insolventa, vor trebui sa fie dublate de catre Elan S. printr-un angajament/plan de redresare prezentat creditorilor, ce-ar conferi garantii ca societatea nu va intra in derapaj, inclusiv ca salariatii nu se vor mai confrunta cu asemenea probleme;

5. Regret problemele cauzate salariatilor de catre un management deficitar al conducatorilor societatii din ultimii ani, comportament comercial care a dus de fapt societatea in insolventa si ne-a creat si noua creditorilor pagube financiare insemnate; consider insa ca lucrurile se vor lamuri cu precizie saptamana viitoare, imediat ce justitia va valida entitatile competente de a administra Realitatea Media SA, aceasta societate avand un potential remarcabil pe piata media, care fiind dublat cu un plan de afaceri corespunzator, va genera redresarea rapida a activitatii.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • 1 saptamana 1 saptamana
    Uite ca maine se implineste o saptamana de cand a facut declaratia sau ce o fi.
    Astept si mai sa vad daca intra bani daca nu imi iau la revedere.
    Si o sa se vada.............................................................................
    Nu am mail-ul lui gusa ca ai comunicam direct.
  • qwsrt qwsrt
    Multumesc foarte mult pentru raspuns.
    Mi-era teama de asta.
  • dana dana
    Vijulie e EJECT de 2 saptamani
  • qwsrt qwsrt
    Este anuntata o noua emisiune - "Context", cu Dan Suciu - pe intervalul emisiunii Elenei Vijulie (duminica, 19,15), unul dintre putinii profesionisti ai Realitatii. Imi poate spune cineva ce s-a intamplat? ... 1) A plecat ea, scarbita de basismul postului? sau 2) I s-a desfiintat emisiunea pentru ca nu era basista?
  • Costy Costy
    Lasa ca vine Sergiu cu banii lui din Noua Zeelanda si va rezolva pe toti. Pai stiti voi cat de bine merge taximetria acolo? :))
  • cameraman amarat cameraman amarat
    Cozmine, Elan a trecut parte dintre salariati pe o firma de-a lui. De asemnea, si aparatura de transmisie e in acte tot pe firma lui. Urmeaza si restul salariatilor care sunt deja prelucrati de catre conducere sa semneze contracte pe alta firma. Asa ca te bucuri degeaba: cand tu, Luca si alti baieti bine intentionati veti avea Realitatea in mana, te vei trezi in brate cu un brand (nici ala, nu cred) si cam atat. Ia gandeste-te: Enache s-a carat brusc in concediu, Coman la fel, oare nu pregatesc ceva? Nu uita ca Enache e specialist in plecari cu cortul. Gloata de reporteri-sclavi, rupti in cur, crede ca tu esti de vina pt neplata lefurilor, iar faptul ca totul balteste e o strategie misto a lui Elan care da roade si lumea te uraste. Oamenii gandesc ca vrei sa-i furi televiziunea pe nimic.
    Ai face bine, Cozmine, sa nu mai stai de vorba doar cu sefimea , ca toti aia sunt pe combinatie cu Elan S, ci sa vii in fata sclavilor sa spui ce ai de spus si sa raspunzi la intrebari. Remus Borza ala se pare ca i-a imbarligat pe amarati ca urmeaza concedieri masive cu voi la carma. Deci fa ceva, Cozmine, ia-l si pe Bercea Mondial langa tine si arata-l poporului si pe misteriosul Maricel. Nu e normal sa tot dam de tine pe bloguri. Noi, astia care depindem de fiecare salariu, asteptam pasii tai.
  • SOV SOV
    Toti promit mai mult decat pot duce, dar in realitate isi bat joc de salariati. Iar superdirectorul Enache a plecat in concediu, il doare in cot de toata lumea.
  • unu unu
    Fara SRI si cancan de 2 lei in spate chiar au facut audiente.
  • Raitaru babanu' Raitaru babanu'
    La audientele pe care le-au produs si banii pe care i+au irosit, eu nu inteleg de ce sunt vazuti drept monstri sacri in tv-ul autohton Sergiu Toader si Sorin Enache. In loc sa se apuce de agricultura, ei se lafaie in milioane.
  • nimeni nimeni
    Amice,
    Bag de seama ca nu ai tangente cu media. Niciodata un post tv nu o sa scoata bani din publcitate cat sa-si acopere salariile (nici Pro nu cred ca acopera). Sunt sponsori, spalari de bani si alte smecherii de genu' asta, bani din politic si tot asa.
    Ce se intampla la Realitatea este ca sefii si patronii isi bat joc efectiv de oameni, se bazeaza pe faptul ca oamenii nu pleaca si li se rupe.
    Pai Enachita ne radea in nas cand il intrebam de salarii, urcat cu curu pe birou, asa ca sa se coboare la nivelul nostru si spunea "maine". Si a spus asta vreo 3 luni de zile, tot razand, tot cu curu pe birou.
    Daca mai punem acum in ecuatie un evreu care a facut bani din furaciuni, un politician care are afaceri cu vantu(cariere de calcar si altele), atunci saracii oameni de acolo mai au de asteptat.
    E oficial, "pe surse" ca se va sari o luna de salarii si vor primi banii pe iulie in august. Deci luna iulie a fost muncita degeaba.
    Sau poate plateste Nedelcu din spagile pe care le ia de la furnizori.
  • Robert Robert
    Realitatea TV sufera inca de la inceputuri de o problema mare: nu produce suficienti bani pentru finantarea productiilor sale si plata salariatilor.
    Realitatea va deveni in sfarsit o televiziunea normala daca administratorul va redimensiona cheltuielile.
    Altfel mai bine vand din nou marca si intra intr-un faliment controlat...

Trimite un comentariu

sus