Skip to main content

LIVE. A doua licitaţie pentru vânzarea mărcii Click, minut cu minut. După 15 minute, s-a decis amânarea

 

Publicitate

Marca Click a fost astăzi scoasă din nou la licitaţie, după cum a anunţat în exclusivitate Paginademedia.ro. Reporterul Paginademedia.ro a transmis în direct de la licitaţie cum a decurs procesul de vânzare a mărcii deţinute Adevărul Holding.

La 15 minute de la începerea procesului, la ora 13.17, licitaţia a fost amânată pentru un alt termen. De ce, în articol.

DE CE S-A LICITAT? Dinu Patriciu şi Adevărul Holding sunt executaţi în contul unor bilete la ordin în valoare de un milion de euro emise pentru tipografia italiană Grafica Veneta, care s-a ocupat de cărţile Adevărul.

Preţul de pornire pentru marca Click: 878.100 de euro.

13.00. A venit Mihnea Vasiliu, de la Ringier România, unul dintre licitatori. Au mai venit (dar nu ca participanţi), Diana Flutur (Odyssey Communication), un reprezentant Acsis Solv (fostul administrator judiciar al Odyssey), un avocat al Adevărul Holding şi unul al tipografiei Grafica Veneta.

13.07. Începe licitaţia.

13.12. Avocatul Grafica Veneta a cerut amânarea licitaţiei pentru 27 august.

13.15. Odyssey Communication cere încetarea licitaţiei, pentru că marca nu ar mai aparţine Adevărul Holding. Acum o lună, marca Click a fost scoasă la licitaţie, dar, ulterior, licitaţia a fost anulată.

13.16. Executorul judecătoresc admite amânarea licitaţiei pentru 27 august.

13.17. Acsis Solv, administrator judiciar al Odyssey, cere ca în procesul verbal să se consemneze că marca Click a fost adjudecată la licitaţia de data trecută.

Licitaţia trebuie să acopere o datorie de un milion de euro, potrivit documentului de vânzare. De unde vine această sumă?

CALCUL. Cei un milion de euro reprezintă valoarea a zece bilete la ordin, fiecare în valoare de 100.000 de euro, garantate de Dinu Patriciu pentru Grafica Veneta, tipografia italiană care a tipărit colecţiile de cărţi ale Adevărul Holding. Biletele la ordin au fost emise în 2009, iar instanţa a hotărât executarea silită în aprilie 2012.

Ce spune documentul de vânzare intrat în posesia Paginademedia.ro:

  • având în vedere biletele la ordin, “s-a dispus obligarea debitorilor Patriciu Dan-Costache şi Adevărul Holding la plata sumei de 1.000.000 de euro, la care se adaugă cheltuieli de executare în valoare de 123.974 de lei, prin urmărirea bunurilor immobile, în favoarea creditoarei Grafica Veneta S.P.A.”
  • Ce se licitează? “Marca Click, titular al mărcii fiind Adevărul Holding SRL”

Licitaţia începe de la suma totală de 878.100 de euro plus TVA, preţ stabilit prin raport de expertiză de către Preciss Consulting SRL.

TAXA DE LICITAŢIE: 90.000 de euro. Poate participa la licitaţie “orice persoană care, cel mai târziu până la începerea vânzării la licitaţie publică a consemnat la CEC sau în contul de consemnări (…) la dispoziţia executorului judecătoresc cel puţin 10% din preţul de pornire.”

ISTORIE. Marca Click a mai fost scoasă la vânzare în urmă cu o lună, de către un alt executor judecătoresc. Datoria de recuperat atunci era de 3,5 milioane de euro şi venea în contul unor servicii de publicitate pe care Adevărul Holding nu le-a achitat către Odyssey Communication (agenţie deţinută tot de Dinu Patriciu).

La vremea respectivă, după o dispută la care au participat nume precum Ringier sau MediaPro, licitaţia a fost adjudecată pentru 2,6 milioane de euro de către avocata Emilia Ciucan, o apropiată a companiilor lui Dinu Patriciu. Filmul licitaţiei, AICI.

Ulterior, licitaţia a fost anulată, pentru a le da celor două părţi, Adevărul Holding şi Odyssey un răgaz de a ajunge la o înţelegere.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    Daca licitatia anterioara a fost anulata, marca Click apartine in continuare de Adevarul Holding.
    Este extraordinar ce fac astia... dar le inteleg disperarea, o marca noua nu ar avea acelasi impact, nici macar "Ziarul OK!".
  • simona simona
    Pai si daca pana atunci Dan Costache in sapuneste pe Nastase?

Trimite un comentariu

sus