Skip to main content

Ministerul Apărării a revocat ordinul prin care Turcescu a fost făcut locotenent colonel. Turcescu: "A fost o eroare"

 
Ministerul Apărării a revocat ordinul prin care Turcescu a fost făcut locotenent colonel. Turcescu: "A fost o eroare"

Publicitate

Ministerul Apărării a revocat ordinul prin care i s-a acordat lui Robert Turcescu gradul de locotenent colonel. Documentul a fost publicat de jurnalist pe blogul său.

CE SPUNE DOCUMENTUL MAPN: “Petiţia dumneavoastră adresată ministrului apărării naţionale a fost analizată de comisia constituită pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă.

Vă aducem la cunoştinţă că, în urma verificărilor efectuate, ordinul prin care vi s-a acordat gradul de locotenent colonel (în rezervă) a fost revocat.”

“Cineva mi-a pus numele pe o hirtie vrind sa ma faca, fara stiinta mea, colonel”, spune Robert Turcescu pe blog. “Prin urmare, “ordinul a fost revocat”. Adica exact ceea ce am sustinut in permanenta: ca a fost vorba de o eroare, ca n-am stiut despre un astfel de ordin! Daca as fi stiut, si spun asta pentru mintile spalate, ar fi trebuit sa am un livret, iar in raspunsul de la MAPN s-ar fi precizat ca trebuie sa predau livretul etc.”

Robert Turcescu, pe blog:

"Va aduceti aminte: manipularea mizerabila facuta de niste mizerabili adunati in studioul Antena 3. “Lista secreta a coloneilor” sau asa ceva. Printre “colonei”, Turcescu! Wow!

De atunci si pina azi am incercat sa explic ca aparitia mea pe un ordin de avansare/acordare de grad militar trebuie sa fi fost o eroare. Argumente: n-am facut armata, n-am livret militar, nu sint luat in evidenta la vreun centru de recrutare sau de rezervisti.

I-am cerut la vremea respectiva – adica acum mai bine de o luna de zile si la doar citeva ore de la aparitia acestei manipulari! – ministrului Apararii sa lamureasca aceasta situatie.

A trecut de atunci mai bine de o luna de zile. In acest rastimp am avut mai multe discutii telefonice cu domnul Corneliu Dobritoiu solicitindu-i politicos, dar ferm, sa urgenteze clarificarea acestei situatii.

Raspunsul a venit azi, adica dupa aproape cinci saptamini de la aparitia subiectului pe Antena 3! Manipularea avusese succes si timp suficient sa spele creiere."

Petiţia trimisă de Turcescu Ministrului Apărării

Domnule Ministru,

Am aflat cu uimire ca numele meu figureaza pe un ordin de avansare in grad emis de Ministerul Apararii Nationale. Totodata, dintr-o informare publica emisa de biroul de comunicare al MAPN, am inteles ca figurez in evidentele Armatei Romane cu gradul de locotenent-colonel (!).

Intrucit nu am satisfacut stagiul militar si nu am solicitat niciodata sa fiu incorporat, consider ca ne aflam in fata unei regretabile erori, pe care o consider, inca, facuta accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane.

Intrucit aceasta situatie imi genereaza in momentul de fata grave prejudicii de imagine prin inducerea in constiinta opiniei publice a unei false identitati publice, va rog sa dispuneti de urgenta indreptarea acestei erori si aducerea la cunostinta opiniei publice a masurilor intreprinse.

In caz contrar, in acord cu legile statului roman, imi rezerv dreptul de a actiona in judecata MAPN pentru prejudicii grave de imagine si tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de acest lucru.
Mentionez ca domiciliez in Bucuresti, Sector 1, strada……
Cu speranta unei rezolvari urgente,
 Robert Turcescu
Jurnalist

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Roman Daniela Roman Daniela
    Cred ca latura umana e mai importanta decat vreti voi, USL-istilor sa nu fie. Mi-e greu sa va ascult mai ales ca nu aveti argumente...
    Il aprob pe Turcescu in demersul lui. Era normal sa se apere.
    Numai atat va spun: Sa fiti si voi tarati intr-o situatie de care nu sinteti vinovati, sa vedeti ce rau este...
  • Writter Writter
    Am treaba!O las naibii de treaba!Colonelul acela care poarta cuvantul la serviciul ala romanesc special de telefonie(cautati pe google)cum a primit gradul???????Era pe reporter pe la tv si deodata mare colonel.Am informatii ca Luminita de la capatul tunelului Anghel,ar fi pe"felie"cu gradul asta.Cu siguranta serviciul asta are posibilitatea de a-mi deconspira ip-ul deci identitatea,asa ca,serviciu contra serviciu nu se pune,da?da?
  • touretul touretul
    vrei nu vrei, ești colonel, și parte din restul coteriei de slugoi. fără să vrea, șeful mafiei personale a tuturora, va dat arama pe față la toți.
  • sophia sophia
    Va dati seama daca nu ajungea USL la putere astia ramaneau pe sestache colonei, nu stia nimeni nimic????
  • kiko kiko
    turcescu este la fel de antipatic ca si ciutacu, badea sau grecu... nu pot sa ma uit la emisiunile lor de nicio culoare...
  • io io
    ... pai, la cat salta de la voiculescu, crezi ca gadea sta in pensia de la stat !? Impartial, ca tot romanul ... bleah.
  • Horea Horea
    @Writter

    Nuuuuuuuu! Nu sunt Turcescu!

    In schimb mi-ai indeplinit dorinta dar intr-un mod alambicat.

    Era suficient sa scrii:
    Gadea nu a cerut in genunchi functii nemeritate din care sa castige pensie de nabab peste 10 ani.

    P.S. Nu sunt la curent cu aceasta cerere a lui Turcescu. Daca timpul iti permite, rogu-te detaliaz-o.
  • Writter Writter
    @Horea,esti cumva Turcescu? Pai tu crezi ca eu sar drepti in pozitie corecta doar pentru ca cineva imi spune fa asa? Ma rog,daca nu esti Turcescu(care sare in pozitia drepti,cand unul sau altul din PDL vrea ceva)merg pe premiza ca este o greseala pe care ai facut-o.
    In alta ordine de idei,atata timp cat nu sunt eu afectat intr-un fel,fiecare este liber sa fie cat mai pupincurist,chiar si gadea,Gadea nu a cerut in genunchi functii nemeritate din care sa castige pensie de nabab peste 10 ani....pe care eu sa i-o platesc.
  • Horea Horea
    @Writter

    "Turcescu este un pupincurist sadea".

    Scrie-mi te rog o propozitie si despre, sa zicem, Gadea.
  • Writter Writter
    Turcescu este un pupincurist sadea.El crede in cine este obligat de imprejurari sa creada.Nu are un tel in viata,este la voia intamplarii.A devenit colonel.Si ce daca?Credeti ca este singurul devenit asa cum spune Oprea mai sus?Sunt foarte multi facuti asa.Sunt si cantarete si oameni de televiziune care au facut un curs de aparare a tarii si s-au prevalat de asta ca sa fie"pe felie".Sunt multe incuscriri de facto prin care s-a ajuns aici.Ar trebui ca cineva sa se auto-sesize si sa scoata lista asta de sub tejghea pentru a-i trimite la plimbare ca pe turcescu.S'traiti!
  • Costy Costy
    Turcescu, de luni am auzit ca esti somer.
  • Petrică Manea Petrică Manea
    DAR ŞNAPANUL ŞI PERFIDUL NU S-A ÎNTREBAT DE CE L-A ALES PE EL SĂ-L FACĂ MARE ÎN ARMATĂ?! NU CUMVA L-A RĂSPLĂTIT PENTRU CEVA? SUNT ATÂŢIA ZIARIŞTI PUPINCHIORIŞTI...
  • Horea Horea
    Si acum ce-ai vrea tu "marin locovei"?
    Doar la Antena 3 sa se faca "profunde" sedinte de partid felixian?
    Fiecare post e, DEOCAMDATA, liber sa se manifeste in ce fel doreste.
  • Oprea Oprea
    aiurea! Acordarea gradului A FOST facuta de ministrul izmenelor, Oprea. Ca Turcescu stia de ea sau nu (desi inclin sa cred ca da) e o chestiune secundara atat timp cat s-a dovedit ca ordinul a fost revocat. In consecinta, exista. Asadar, Turcescu era colonel!!! Iar MAI nu ii face lui Turcescu vreo favoare, dimpotriva, retrage TOATE gradatiile acordate politic (si lui Videanu, Pinalty, Liviu Negoita etc).
  • marin locovei marin locovei
    Aha, adica dupa ce s-a spalat de ..., Robert crede ca miroase a trandafiri. Tot un propagandist portocaliu travestit in ziarist este. In fiecare seara face niste sedinte de partid la b1tv... ca nici vasile blaga nu il egaleaza,

Trimite un comentariu

sus