Skip to main content

Ovidiu Nahoi renunţă la colaborarea cu Adevărul din cauza dacilor

 


UPDATE 2: Ovidiu Nahoi, pentru paginademedia.ro: „Cred că Mălin nu-şi dă seama că nu e în regulă ce a făcut, adăugând în coada articolului acele fragmente.  Şi dacă nu-şi dă seama, să fie sănătos.”

UPDATE: Mălin Bot, pentru paginademedia.ro: „Am convingerea că în spatele acestei despărţiri este cu totul altceva, nu acest lucru minor.”

Jurnalistul Ovidiu Nahoi a anunţat că nu va mai scrie editoriale pentru Adevărul după ce în continuarea unui text al său, publicat pe adevarul.ro, a fost pusă şi o opinie contrarie, scrisă de Mălin Bot, redactor-şef al site-ului.

Ovidiu Nahoi a avut în ziarul de astăzi, dar şi pe site, un comentariu despre originile Dacilor. El susţine, printre atele: „Construcţia mitologică a dacilor  vine din adâncurile puturoase ale Institutului de Istorie al PCR”.

Astăzi, surpriză. Pe site-ul adevarul.ro, în continuarea textului semnat de Ovidiu Nahoi au fost publicate fragmente dintr-o opinie semnată de Mălin Bot şi publicată pe 17 mai.

Textul lui Mălin Bot se numeşte Dacii sunt cool, noi cum suntem?

„Am constatat azi cu uimire că în continuarea editorialului meu a fost postat un alt articol de opinie, cu sens contrar. Acesta nu este doar un gest neelegant la adresa unui colaborator al ziarului, ci unul pur şi simplu neprofesionist”, a scris Ovidiu Nahoi într-un mesaj pe Facebook.

Contactat de paginademedia.ro, Mălin Bot a declarat:

„Am convingerea că în spatele acestei despărţiri este cu totul altceva, nu acest lucru minor. Regret că un jurnalist important cum este Ovidiu Nahoi se desparte aruncând o umbră peiorativă asupra colegilor”

Postarea lui Ovidiu Nahoi vine la două ore după o altă poziţie luată de Mălin Bot tot pe Facebook. Este un text ipocrit, cu atât mai mult cu cât, fiind coleg cu noi, Ovidiu Nahoi nu a găsit potrivit să exprime in redactie punctul de vedere din ziar”, a scris Mălin Bot pe pagina sa de Facebook.

Ovidiu Nahoi a vorbit pentru paginademedia.ro despre motivele pentru care a renunţat să mai scrie editoriale pentru Adevărul:

  • Pe mine m-a deranjat faptul că au adăugat fragmentele acelea. Dacă scria un alt articol, treaba lui,, poate să scrie oricine ce vrea. Dar asta nu se face cu un colaborator de-al tău. M-am şi trezit pe Facebook cu acel comentariu al lui Mălin Bot. Cred că Mălin (n.r. - Bot) nu-şi dă seama că nu e în regulă ce a făcut, adăugând în coada articolului acele fragmente.  Şi dacă nu-şi dă seama, să fie sănătos.
  • Eu nu am mai văzut o asemenea practică nicăieri pe lumea asta. „Linkuirea” e una, dar alta e să adaugi fragmente. Omaenii nici nu-şi dau seama când se termină unul şi începe altul.
  • Am trimis un e-mail de dimineaţă către redactorul-şef, şi către redactorul-şef adjunct,  în care i-am explicat de ce nu mai scriu. Dar nu mi-au răspuns nici până acum.

Ce a spus Mălin Bot pe Facebook 

Constat un obicei pe care îl consider greşit. Periodic unii colegi jurnalişti simt nevoia să ocupe paginile ziarelor şi atenţia cititorilor online cu opiniile lor despre alţi colegi jurnalişti. Îşi dau cu părerea despre munca altora, cu preţiozitate, arătând indirect cât de "deontologi" şi "profesionişti" sunt ei, prin judecarea altora. Astfel de texte ar merge pe forumuri ale jurnaliştilor, pe pagina de facebook sau pe un blog. Ziarele si site-urile de stiri nu sunt făcute pentru orgoliul vreunui jurnalist sau pentru exprimat opinii care sunt potrivite mai degrabă la locul de fumat din parcarea redacţiei. Ovidiu Nahoi scrie astăzi un editorial foarte util în părţile în care nu îşi dă cu părerea despre jurnalişti/jurnalism/deontologie. Public, aici şi numai aici, imi exprim opinia că este text ipocrit, cu atât mai mult cu cât, fiind coleg cu noi, Ovidiu Nahoi nu a găsit potrivit să exprime in redactie punctul de vedere din ziar. Chiar îşi imaginează vreun jurnalist că pe cititori îi interesează ce părere are el despre alţi colegi? Eu cred că nu şi mai cred că astfel de momente prejudiciază credibilitatea tuturor jurnaliştilor. Lecţiile de jurnalism se predau la facultatea de specialitate, in organizatiile profesionale, pe blogurile specializate si in redacţie şi mai ales prin ceea ce scrie fiecare cu gândul la cititori, nu la colegul din dreapta.

Mesajul lui Ovidiu Nahoi, postat pe Facebook:

Malin (n.r. - Malin Bot, redactor-sef adevarul.ro), fii linistit, n-o sa te mai deranjez de aici inainte. Acesta a fost ultimul editorial pe care l-am scris pentru Adevarul.

Tocmai am informat conducerea redactiei despre asta.

Am constatat azi cu uimire ca in continuarea editorialului meu a fost postat un alt articol de opinie, cu sens contrar. Acesta nu este doar un gest neelegant la adresa unui colaborator al ziarului, ci unul pur si simplu neprofesionist.

Oricine poate scrie un alt articol de opinie, prezentat separat, dar nu "agatat" de articolul unui alt autor si, mai ales, fara consultarea acestuia!

Da, "mi-am permis" sa exprim opinii impotriva a ceea ce parea a fi "linia ziarului" sau mai degraba pozitia unor sefi din redactie. Am facut-o cu gandul de a mentine un anumit echilibru, atunci cand mi se parea ca lucrurile o iau razna. Si cred ca imi pot permite sa adopt asemenea pozitii, avand in vedere tot cea ce am facut pentru prestigiul marcii "Adevarul" in toti acesti ani.

Am reactionat atunci cand ziarul scria cu veselie despre "sterilizarea tigancilor". Cand pornea campanii in favoarea reintroducerii pedepsei cu moartea. Sau cand se entuziasma la tezele rasuflate ale dacomaniei.

Daca prin asta m-am situat in afara redactiei si am pus mai presus, cum spui tu, orgoliul personal, fie. Eu cred doar ca am aparat niste valori, dar asta e deja o discutie complicata.

Nu-mi ramane decat sa va las sa-i dati inainte cu "sterilizarea tigancilor", cu pedeapsa cu moartea si cu dacologia. Succes!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • licheaua sile licheaua sile
    bre, both, pe net se scrie, nu se pronunta....
    asta e una.
    2. eu chiar cred ca ca de fapt esti both la origini, nu, po rumunski, bot, daca (desi sint sigur ca) ma intelegi...
    3. te/ai luat de forma, nu de continut: negi ca esti un recipient gol samd? haha, fa un sondaj printre actualii si fostii colegi de la adh, o sa iei bataie mai rau ca basescu la referendum
    ti/am mai zis eu, vade retro, bre, la tine la TM
    aaaaaa, stai am un 1 bis: crede/ma, daca nu plesneste in tine inima rea pana atunci, da/te both poate te cumpara paszkany, mon cher, cum s/ar zice la bruxelles (asta a fost cu rima :D)
    ... hai, ia/mi ID.ul...
  • Malin Bot Malin Bot
    Constat amuzat delirul în care au intrat lichelele, după ce le-am zugrăvit caracterul. Trebuie sa răspund pentru că sunt aici nişte minciuni foarte perverse şi este bine ca observatorii obiectivi să nu rămână cu impresii greşite. Cred ca cei mai multi cititori ai paginademedia.ro sunt colegi decenti, care pot sa fie indusi in eroare. Nu e corect. 1. Licheaua care posteaza cu ID-ul meu de mes spune ca încasez bonusuri "de zeci de milioane", o minciuna sfruntată impachetata in alte calomnii ieftine. Licheaua "Sile" nu îmi ştie nici măcar numele. Both e colegul de la Timisoara, eu sunt fără "h". Daca ma înjuri, pronunţă măcar numele corect! Licheaua "Dragan" lanseaza cea mai perversă minciună, îi recunosc stilul si parfumul de mare doamnă, mărimea XXXXL, a calomniei româneşti. Nu am fost dat afară de niciunde, cartea de muncă stă mărturie. Restul e can-can. "Observator" e preocupat de dezbaterile de pe adevarul.ro. Mai mare imbecilitate decat sa acuzi pe cineva din online ca se ingrijeste de dezbaterile sale nu am mai auzit. Zona de comentarii ar trebui sa fie una pentru dialog civilizat nu un spatiu in care sa se petreaca ceea ce este si aici. Petrişor, ţie îţi place conţinutul de mai sus?

    Invitatia la dialog asumat este foarte serioasa şi ramane valabila. Chiar va invit la mine, la birou, pe toti cei care ati postat mai sus, sa-mi spuneti toate aceste lucruri în faţă. Aşa se face când ai dezvoltat judecati de valoare despre cineva. O spui cu nume si prenume, in fata, asumat si suporti consecintele.

    De dragul libertății de exprimare accept să fiu înjurat, chiar dacă îmi displace, dar vreau ca cei care o fac să stea în fața mea și să-și asume fiecare cuvânt. Din acest motiv fac un nou apel către lichele: uitați-vă în ochii mei când spuneți ceea ce aveți de spus. Mai multe despre lichele aici: http://malinbot.wordpress.com/2011/12/08/despre-lichele/
  • Dragan Dragan
    In sfarsit, isi dau seama si altii ce poama este malin Bot. Dupa ce la Timisoara a fost dat afara de peste tot pe unde a lucrat, din diferite cauze - ca e un tip conflictual, ca scria numai minciuni, ca era procesoman - l-a luat Adevarul la Bucuresti si l-a facut redactor sef pe editia on-line. Rezultatul: au pierdut un jurnalist valoros.
  • observator observator
    va dati seama cat de mult timp liber are tovarasul bot daca sta el sa stearga fiecare comentariu ce nu e laudativ la adresa materialelor sale, cand naibii sa mai faci ceva si ptr falimentarul adevarul, daca tu iti pigulesti comentariile ilnic, asta ptr ca sute d epersoane il fac de cacao si trebe sa lasa doar alea 30 scrise de el si rudele sale:))
  • Gabriel Gabriel
    Un titlu mai neinspirat decat textul unei manele despre dusmani.
  • daniel daniel
    ha ha ha, malin e bestial ca de obicei!
  • serban ivascu serban ivascu
    @carmen, grea intrebare pt tontovan! la cate fetze are, nici el nu poate sa-ti raspunda la intrebarea aceasta.
  • carmen carmen
    cine e malin bot???
  • sile sile
    da, nahoi e lenes, o stie pina si el, dar macar e destept, nu o facatura.
    altfel spus, e lenes pentru ca isi permite !
  • sile sile
    buna asta cu meritocratia, dar stai ca vin acum meritocratii de la usl....
    mai tineti minte cum era pina in 2004 pt presa (aia, putini, care erati pe atunci in presa...)?
  • sile sile
    bravo, oviidiu, cineva trebuia sa puna la punct gargaragiul de both, un recipient de vorbe goale.
    chiar, stii cum poate poate fi caracterizat continutul de idei in ce produce both ? ca bilele din urna de la loto 6 din 49, ideile ies de acolo amestecate, unele mai rar, altele mai des, dar tot 49 ramin...

    ce gluma trista, unde am ajuns, o facatura de ziarist tiribom-bastic sa il traga de urechi pe nahoi, care chiar are creierul la el si a facut presa in viata lui!... rusine
  • sile sile
    bv, dar nu era scris mai demult?
    parca am mai citit asta...
    orucum, e bun, si chiar ai talent, deci creca esti un ziarist mai de rit vechi, cu ceva scoala si cultura generala in spate, nu ca both sau iepurescu
  • gigi gigi
    malin atat stie, atat poate. probabil om de mare viitor in aceasta tara dominata de meritocratie.
  • Ramonica Ramonica
    Bravo, Sabinache! Le-ai zis-o postacilor ca un barbat adevarat. Bine ai facut ca nu ti-ai dat numele, ca nu trebuie sa te cobori la nivelul lor. Uite de aia tin eu la tine, ca ai curaj!
  • obiectiv obiectiv
    se cunoaste prea bine faptul ca malin are multi dusmani in redactie si se stiu si motivele: a deranjat putorile (si sunt asa multe in adh...), somnorosii au fost oripilati de faptul ca le-a ruinat dulcea lincezeala, trantorii ii vor scalpul pentru ca le-a cerut sa puna mina la munca. cum sa il vorbeasca lumea de bine? normal ca il ataca vehement (cu sau fara motiv), mai ales cind au la indemina varianta comentariilor nesemnate. pe de alta parte, nu voi intelege niciodata de ce malin face greseala sa se incapatineze sa le raspunda unor anonimi abjecti.

    din punctul meu de vedere, malin este un ziarist fantastic, un workaholic, un om pasionat de ceea ce face, nu scrie compuneri, nu pupa funduri, nu tine de scaun si nici nu se imbogateste cu salariul pe care il are. singurul lucru care i se poate reprosa este lipsa diplomatiei. asadar, maline, sa stii ca ai cel putin un suporter fanatic in adh - te consider un om extraordinar si un profesionist desavirsit! incearca sa ignori ratatii care te desfiinteaza pe bloguri!

    imi pare rau ca nu pot semnez, dar nu vreau sa fac greseala lui malin si sa ajung si eu sa fiu imbibat in balele otravitoare ale anonimilor

    p.s. 2 vorbe si despre conflictul semnalat de aceasta postare. chiar daca nu consider ca acesta este adevaratul motiv al incheierii colaborarii cu adh, nahoi are oaresce dreptate. pasajele din editorialul lui malin nu isi aveau locul in baza opiniei lui nahoi. produc confuzie. cred ca un simplu link ar fi fost suficient

Trimite un comentariu

sus