Skip to main content

RTL II, licenţă pentru România, dar cu “marfă” 100% din Ungaria. Fără subtitrare

 

Televiziunea RTL II, un canal de divertisment şi filme, urmează să fie lansat în România, la sfârşitul lunii septembrie, dar conţinutul postului va fi realizat 100% în Ungaria, în limba maghiară şi fără subtitrare.

Publicitate

"SÂNGE" MAGHIAR. Producţiile proprii ale postului vor fi realizate în Ungaria, după cum a declarat în faţa CNA Laszlo Daroczi, administratorul viitoarei televiziuni. Practic, doar licenţa canalului este pe România, care va funcţiona doar ca piaţă de distribuţie pentru viitorul canal.

Postul va fi în maghiară şi nu va avea subtitrare.

De altfel, firma Cable Channels SRL, care a obţinut astăzi licenţa de emisie de la CNA, are ca acţionar compania RTL Klub, din Ungaria, societate deţinută la rândul ei de RTL Group.

Solicitarea de licenţă audiovizuală prin satelit depusă de Cable Channels SRL Bucureşti la CNA a primit şapte voturi pentru şi unul împotrivă (Mihai Mălaimare).

Despre viitorul proiect, aşa cum a fost prezentat el în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului:

  • Este un canal de nişă axat pe divertisment şi filme.
  • Canalul va fi difuzat pe satelit si preluat de reţelele de cablu pe teritoriul României, Ungariei, Slovaciei şi Serbiei.
  • Buget total: 4,5 milioane de euro pe an.
    • 2 milioane de euro pentru programe producţie proprie
    • 2,5 milioane de euro pentru programele achiziţionate

Societatea maghiară este prezentă pe piaţa din România din 2003 şi mai operează aici RTL Klub.

Probleme cu RCS. RTL mai deţine postul RTL Klub. Potrivit reprezentanului companiei, postul este preluat de către RCS fără acordul acestora. “Problema se va rezolva în instanţă”, a spus reprezentantul firmei, Laszlo Daroczi.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gaga_unit Gaga_unit
    "in capul multora ardealul e pamant unguresc" : la asta n-am ce sa spun,decat de ce ti-e frica nu scapi! bine-nteles ca este.
  • aidan aidan
    vor sa ne obisnuim cu limba.in capul multora ardealul e pamant unguresc.cum va depista cna-ul derapajele programelor lor? sau la rtl nu se pune?maine, poimaine, cand or vrea romanii spatiu de antene n-o sa mai fie ca l-a dat cna-ul altora, ca asa e in ue! ma intreb un singur lucru:daca ma duc la budapesta sa-mi dea cna-ul lor spatiu pentru programele mele in totalitate in limba romana, imi da?vorba pesedintelui, ghici, ghicitoarea mea!?
  • Nexxus Nexxus
    Este un canal destinat pt. Ungaria ... dar pentru ca in Ungaria este cam scump sa inregistrezi un canal TV foarte multe canale maghiare sunt inregistrate in alte tari ale UE ... multe in Romania mai ales din portofoliul RTL Ungaria (Cool, Film+, PRIZMA samd) dar si in Marea Britanie (Viasat 3, Viasat 6) ... asa ca nu este nimic iesit din comun ... asa se practica in UE
  • qwerty qwerty
    rusine din partea cna sa dea licenta pentru romania unui post care nu emite in romaneste. din pacate, cna are ca obiectiv doar amendarea antena3.
  • Writter Writter
    Ungur la ungur nu-si scoate ochiul!

Trimite un comentariu

sus