Skip to main content

16 August. Petiţia pentu salvarea TVR Cultural, peste 6.600 de semnături

 

Publicitate

VOR SALVAREA TVR CULTURAL. Peste 6.600 de semnături online s-au strâns pănă acum pentru TVR Cultural. TVR Info nu este la fel de dorit. Doar 116 oameni îi simt lipsa, scrie Adevărul.
Postul TVR Info şi-a încetat deja emisia, urmând ca TVR Cultural să fie închis în prima parte a lunii septembrie.


Peste 6.500 de oameni vor salvarea TVR Cultural. Pentru Info, doar 116 semnaturi


INTELECTUALII DESPRE ÎNCHIDEREA TVR CULTURAL. Oamenii de cultură români se opun în majoritate desfiinţării postului TV, scrie Evenimentul zilei. Nicolae Manolescu face opinie separată.

  • Ioana Pârvulescu, scriitoare şi critic literar: "Sunt perioade istorice în care cultura însăşi deranjează, e un spaţiu în care există libertate, gândire creatoare, diversitate de opinii şi chiar un pic de frumuseţe şi de tihnă. Desfiinţarea unui post cultural tocmai acum, când avem cea mai mare nevoie de toate acestea, e simptomatică.
  • Horia-Roman Patapievici, eseist, fost preşedinte al Institutului Cultural Român: "Astăzi, spaţiul mediatic românesc este dominat de televiziunile comerciale, care produc divertisment şi vânează scandaluri. Acest comportament este dictat de logica profitului: se dă pe post ce (se crede că) se vinde mai bine. Dacă adevărul nu vinde, adevărul dispare ca obiect mediatic; la fel cultura, la fel valorile: pentru televiziunile comerciale, ce nu (se) vinde, nu există. Potrivit acestei logici, noi, oamenii, suntem mărfuri, păpuşi, mecanisme. De ce plătim o televiziune publică dacă nu pentru a avea asigurată în spaţiul public prezenţa anumitor valori, a acelor valori pe care transformarea tuturor lucrurilor în divertisment şi scandal nu o poate asigura? TVR Cultural preluase sarcina de a face vizibilă o latură a vieţii noastre sociale pe care nici o altă televiziune nu o lua în seamă: latura culturală — adică simţul pentru valori, sensibilitatea faţă de artă ori căutarea nostalgică a fericirii prin intermediul culturii.
  • Nicolae Manolescu, critic literar: "Din câte ştiu eu, rating-ul TVR Cultural era aproape de zero. Nici nu era preluat postul pe anumite reţele de televiziune. Problema mea e dacă TVR 1 preia mai multe sarcini culturale decât până acum. Dacă le-ar prelua, închiderea TVR Cultural nu ar fi o problemă. Noi, Uniunea Scriitorilor din România, voiam ca acţiunile noastre să fie preluate de TVR 1, nu de TVR Cultural, chiar dacă erau culturale, pentru că voiam difuzare, nu? Nu poţi să te bucuri că mai dispare un post de televiziune, poate era cazul să fie făcut cum trebuie".
  • Oana Pellea, actriţă: "Nu fac politică. Nu mă interesează. Ceea ce mă interesează este sănătatea spirituală a ţării mele. O ţară fără cultură nu are nicio şansă de dăinuire. Desfiinţarea unicului post tv cultural este o greşeală."

Închiderea TVR Cultural, între "o eroare" şi "o lovitură letală" 


FACEBOOK, INVESTIGAT ÎN GERMANIA. Autoritatea de protecţie a datelor din Germania a redeschis miercuri o investigaţie împotriva Facebook, referitoare la tehnologia de recunoaştere facială, considerând că operatorul reţelei sociale realizează o vastă bază de date fotografice fără consimţământul utilizatorilor, conform Mediafax.
Decizia Facebook de a folosi un software analitic pentru realizarea unei arhive foto cu chipurile utilizatorilor, pe baza fotografiilor acestora postate pe reţeaua de socializare, a fost controversată în Europa, unde legislaţia privind protecţia datelor prevede obligativitatea consimţământului explicit al persoanelor afectate.
Autoritatea de protecţie a datelor din Germania a redeschis o anchetă împotriva Facebook


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stati cuminte! Stati cuminte!
    Mai bine de 4 cincimi din semnatarii petitiei habar nu au pe ce pozitie in grila de canale de la cablu e TVR Cultural, fac pariu si nu pierd;) Sa fim seriosi, s-a spalat prea mult banet cu aceasta "cultura" tv, o gramade de adevarate concedii prin toata lumea platite de TVR. Cica ei se deplasau la evenimente de cultura, unde, fie vorba intre noi, nu prea participau artisti romani. E criza, cultura se va face din tara, pe bani atent cheltuiti.
  • Cornel Cornel
    Vrei sa faci audienta cu cultura, amice ?
    Pe ce lume traiesti ?
    Cultura e o felie de paine prajita in timp ce can-can-ul e o felie de paine pe care s-a asternut un urias strat de untura. Pe care crezi ca o va consuma un, sa-i zicem generic, "manelist" ?
    Mia gandeste-te !
  • popa popa
    jenanta ipocrizie. au luat sute de milioane lunar de la acest post si acum se lamenteaza prin petitii. daca vroiati ca acest post sa nu moara va uitati la el, faceati audienta si ar fi fost cu siguranta pastrat. cati dintre cei care faceti pe marii iubitori de cultura pe forumuri v-ati uitat macar la o emisiune la acest post de televiziune?
  • Zakiro Zakiro
    Intelectualii portocalii ar trebui sa mai pape bani si din mediul privat, nu numai de la stat. Ajunge cat le-a dat PD-L-ul. Stiu, e greu sa ai performante in spatiul privat.
  • aidan aidan
    domnul manolescu ar trebui sa adaoge si ca nici carti nu se cumpara prea multe si cu toate astea dumnealui e la origine crititc si istoric literar. nici cartile lui nu s-au prea vandut, cu toate astea a continuat sa scrie. sa nu calculeze el, audientele tvrcultural cand stie PREA BINE ca nu cultura face audiente in romania ci crimele si chilotii dati jos in direct.cu atat mai mult ar fi trebuit sa ia atitudine IMEDIAT ce s-a hotarat tampenia asta!de la cultura nu se asteapta audiente se asteapta luminarea mintii!
  • aidan aidan
    ba, 7252 la ora 12.29. tanti lucia hosuu-longin care a votat moartea postului acum face pe victima prin ziare si bloguri. vai, cata ipocrizie cand e vorba de oameni si lucruri valoroase precum cultura.

Trimite un comentariu

sus