Skip to main content

Colaboratorii tvrinfo.ro au fost restructuraţi

 

Publicitate

Echipa de colaboratori ai site-ului tvrinfo.ro (aproximativ şase oameni) a fost restructurată.

Miercuri, Monica Ghiurco, coordonatorul editorial al site-ului, a convocat o şedinţă în care a anunţat că Televiziunea publică nu îşi mai permite colaboratorii de la site.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Monica Ghiurco a invocat o adresă de la departamentul financiar, conform căreia bugetul departamentului TVR Interactiv a fost consumat şi nu mai poate susţine echipa de colaboratori.

TVRinfo.ro, o istorie scurtă şi agitată

Renunţarea la echipa de colaboratori ai tvrinfo.ro vine după o perioadă agitată pentru site-ul de ştiri lansat de postul public cu doar câteva luni în urmă.

Astfel, la scurt timp după numirea ca preşedinte interimar al TVR, Radu Călin Cristea a avut câteva discuţii cu Mona Dîrţu, directoarea departamentului TVR Interactiv, care se ocupa şi de site. Preşedintele interimar Radu Călin Cristea a apostrofat-o pentru că a dat pe site (fără să se consulte şi cu el) ştirea cu acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta.

După numirea noului preşedinte Claudiu Săftoiu, a urmat o altă mutare: controlul editorial al site-ului a trecut la Monica Ghiurco. Urmare a acestei mişcări, la mijlocul lunii iulie, Mona Dîrţu şi-a dat demisia. “Am decis să plec din TVR mai repede decât anticipam: nu mai am dreptul de a lua decizii editoriale pentru noile site-uri ale TVR (adică tvrinfo.ro, tvrplus.ro, tvr.ro şi site-urile de eveniment) – aşa că am solicitat întreruperea contractului de muncă", explica ea.

Imediat după numirea Monicăi Ghiurco la coordonarea tvrinfo.ro a urmat o decizie după care Teodor Tiţă (redactorul şef al site-ului) şi Alexandra Bădicioiu (redactor şef adjunct) au decis să intre în concediu. Care era decizia? Site-ul TVRinfo.ro nu mai avea dreptul să realizeze materiale proprii în timpul campaniei pentru referendum.

“Motivul pentru care am venit în TVR nu mai există. Un site de ştiri nu poate concura pe piaţă fără dreptul la conţinut propriu”, şi-au explicat Alexandra Bădicioiu şi Teodor Tiţă decizia de a intra în concediu.

Citeşte şi:

Şefa tvrinfo.ro, Mona Dîrţu, şi-a dat demisia: “Mi s-a luat dreptul de a lua decizii editoriale”

Monica Ghiurco, coordonator pe ştirile TVR Interactiv, TVR 1, TVR 2 şi TVR Info

Conducerea tvrinfo.ro, în concediu: “Nu mai putem garanta calitatea şi relevanţa unui site aflat în dezintegrare”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Princess Princess
    Eu pesronal m-am rasegit in mare parte din ce ai axpus am avut si eu minim 5..6 luni in care a trebuit sa ma ridic din noroiul in care m-am ingropat singur. Constat cu tristete ca asa este .. sunt 2..3 oameni in viata care sunt langa tine mereu .. ca in reclama cu berea si care daca ii ai alaturi e greu sa te mai simti singur.Nu sunt putine momentele cand un sfat si o bataie pe umar alaturi de o gura de grasa iti pot ridica morla si aprecierea de sine cand vezi ca ai acei 2..3 oameni langa tine care te sprijina neconditionat.
  • aidan aidan
    angajati vechi, peste 30-40 ani vechime,mai sunt cel mult 500-600 in ABSOLUT toate domeniile de activitate actuala a tvr( cu tapiteri, butaforisti, mentenanta,tehnic, etc).toti cei vechi din productia editoriala au dat concursuri si de-a lungul timpului au fost evaluati (uneori de catre sefi prosti in comparatie cu ei, care verificau raspunsurile de cultura generala cu foaia in mana!) numai lazescu si a scos cu forta, adica inainte de termen, vreo 300 de aia vechi. cand intri in tvr nu vezi babe si mosi! vezi tineri! asa ca las-o, cum se spune "in fasole" cu obsesia vechi-nou! pentru tine vechi-nou este sinonim cu batran-tanar.pentru mine e sinonim cu angajat onest-pila. am lucrat cu oameni noi, colaboratori, chiar in 2011-2012 si am ajuns sa-i iubesc! pentru care sunt inteligenti, cultivati, modesti, muncitori. oameni foarte tineri, intre 21 si 33 de ani!pana acum 4 ani tvr avea audiente, se pot verifica chiar pe acest blog. a pus obae audientele pe ani de zile! parca de la 2002? prin urmare, stiu ca atunci cand emisiunile erau ALEA de le faceam noi aveam audiente! ca sa zic asa: "faptele vorbeste"! caderea audienteleor, ce cadere, DISPARITIA audientelor tvr a incepul acum trei ani(sa-l intrebam pe horia romanescu de ce) si s-a definitivat intr-un mod rusinos in anii de glorie ai lui alexandru lazescu zis si "dosar penal". eu nu inteleg "noi" ca tineri ci "noi" adusi de lazescu intr-un numar nesimtit de mare! vreo 400 dintre care s-au "remarcat" ca apologeti: pora, marian, lupea,turturica, tompea, dartu, ei nu sunt tineri dar in tvr au fost "noi". e destul de clar?
    tocmai din cauza concursurilor trucate s-a umplut tvr de nechemati, acum ca sa facem, sa inlaturam concursurile ca oricum sunt trucate si s-o punem nene, de-o cumetrie de sa ne aducem si rudele prin alianta de gradul 10? nu, concursul trebuie sa ramana o metoda de triere a valorii. daca nu, va fi o distractie pe mapamond. eu sper sa ne intoarcem la valori si sa scapam de non valori.presupun ca nu doar in tvr a coborat nivelul calitatii noilor angajati. presupun ca o bianca dragusanu la stiri sportive n-a ajuns printr-un concurs. dar ce sa vezi:nici n-a ramas! tanara, fromoasa dar...proasta.si-a atins nivelul de incompetenta si a trebuit sa se retraga. jenant!au fost retrase de pe piata toate asistentele alea care intr-o lume normala s-ar fi numit altfel!am asa o senzatie ca prost-gustul si-a atins maximul si incepe sa descreasca! parintii tai baltesc pana la pensie unde muncesc? sau vin franti si cu cercane de la munca? sau unchii tai, matusile? ti se pare ca maturii si batranii romaniei huzuresc in locuri caldute la serviciu? cat de putin cunosti viata! si ca sa inchei, pe mine nu ma atinge ce se intampla acum in tvr. sunt pe picior de iesit la pensie si nu ma atinge personal ce se petrece aici. dar de-a lungul vietii am avut, asa, o scarba imensa fata de NEDREPTATE! a inceput cu scoala, unde mi se spunea:ai stiut de 10 dar iti dau 9 sa te ambitionez??!!!??? am asa, un spirit combatant care
    "simteste" nedreptatile facute oamenilor. si atunci sar de partea victimelor. si sunt multi nedreptatiti in domeniul mass media! practic din cauza intereselor de partid domeniul asta e varza! p.s. avem, probabil, cel mai mare procent de sefi, sefuleti, sefulici pe cap de angajat.ai dreptate!
  • mad79 mad79
    aproape orice televiziune publica,care se respecta ,are si un post de stiri propriu,vezi BBC,RAI,24 France,etc.Pacat ca era un post care mie imi placea si il urmaream!
  • Robert Robert
    Info nu avea audiente pentru ca piata emisiunilor informative este foarte aglomerata, iata mai jos o lista a posturilor de stiri si a televiziunilor generaliste care au emisiuni de stiri:

    Posturi de stiri:
    - Realitatea TV
    - Antena 3
    - B1
    - Romania TV
    - Digi 24
    (Giga TV, OTV)

    Posturi generaliste cu jurnale de stiri:
    - TVR 1/TVR 2
    - ProTV
    - Antena 1
    - Prima
    - Kanal D
  • Robert Robert
    De fapt TVR Cultural fuzioneaza cu TVR 2 formand TVR 2 Cultural.
    TVR Info nu prea mai avea emisiuni proprii de vreo luna, nu ma mira prea tare inchiderea lui. Avem in continuare jurnale pe TVR 1 si Ora de Stiri pe TVR2.
    Sper ca TVR International va intra pe cablu in locul TVR Info - au niste reluari utile ale unor productii de pe celelalte canale (Ora de business spre exemplu).
  • dom'ne sa se restructureze, dar nu pe noi! dom'ne sa se restructureze, dar nu pe noi!
    aidan, eu multa vreme am crezut ca tu chiar faci parte dintre oamenii competenti din tvr, care s-a saturat de mizeria adusa politic. insa tot mai mult realizez ca nu faci altceva, ca si cei mai multi din tvr, decat sa te ascunzi in spatele unei competente auto-declarate. dupa ce in primul comentariu ai facut separatia dintre oamenii de valoare din tvr in functie de faptul daca sunt vechi sau noi, acum ai gasit un nou criteriu: concursul. asta chiar sper sa fie o gluma. toata lumea stie cum sunt concursurile din tvr. ia sa vedem, s-a mai angajat cineva azi la minoritati si maine sa-l vedem prezentator de stiri? iar cei despre care vorbesti tu ca stau pe facebook in loc sa munceasca, pot sa pun pariu ca 80% dintre ei au fost alesi prin concurs. toata lumea stie ca in tvr concursurile sunt facute astfel incat numai anumiti oameni se pot califica, asa fiind de altfel in toate institutiile publice. oricum, din cauza asta a ramas tvr-ul mult in urma, ca unii nu au dat concurs. nu din cauza ca organizatia s-a umplut de-a lungul timpului (prin concurs, daca poti sa crezi!), de tot felul de sefi si sefuleti care freaca menta de pomana, iar multi dintre cei 3500 de angajati (care sunt in principal angajati "vechi") s-au obisnuit sa vada in tvr un loc caldut, unde pot sa balteasca pana la pensie. repet ce am spus initial, tu ca si altii din tvr va temeti sa nu va pierdeti posturile (caldute mai ales pe criza asta). este foarte simplu si omenesc in acelasi timp. asa ca hai sa nu fim ipocriti. competenta in tvr? da, atunci cand nu o sa mai definim competenta dupa: vechime si concurs.
  • kiko kiko
    bine ca lasa tvr hd... vorba lui banciu: nu puteau sa emita hd pe tvr 1 si tvr 2? ce le mai trebuie un canal special tvr hd? pe aia de ce nu ii inchid?
  • aidan aidan
    cei noi care n-au dat un concurs, nu i-a intrebat nicio comisie ce stiu sa faca, scriu cu greseli si cred ca fortuit inseamna fortat? cred ca punctual inseamna pe puncte si zic emisie in loc de emisiune? scuze, dar si un part e o emisie! de gaze! o emisiune e cu totul altceva!da, taticu' au venit pe blat adusi sa faca politica sau amor, nu meserie! unii iau doar drepturi de autor, n-au calcat in tvr de cand figureaza pe statele de plata! de ce sa ramana astia si sa zburam noi cei care am facut emisiuni ca "universul cunoasterii", "gesturi mici pentru oameni mari", "oameni ca noi" ,"arca lui noe" ,"descurca-te,singur!" ,"romani de top", "escu de romania", "ferma" , "cuvant pentru necuvantatoare","povestiri cu internet neasteptat" " patrimoniu-muzee",pe vremurile bune "videolexicon" si "oameni care au fost" ? de ce un neica nimeni care nu poate sa scrie trei randuri de calitate sa imi ia locul? doar pentru ca e adus politic? n-ai sa vezi! suntem prea multi asta e clar, dar nu plecam fara sa luam hahalerele cu noi! vor mai ramane cateva in functii de conducere dar pleava pleaca cu noi! daca faci parte din randul celor care cred ca a da limbi tine loc de cultura si talent mi-am batut buricele degetelor degeaba pe tastatura. daca faci parte din categoria celor care muncesc corect si peste medie nici n-ar fi trebuit sa mai intrebi. cand nu dai concurs asa cum am dat noi inseamna ca esti o pila nedemna! cei care incalca principiile si legea sunt cei intra intr-un serviciu pe usa din dos fara sa treaca printr-un concurs! e de ajuns sa mergi la munca un an ca sa traiesti tot ce am scris aici! presupun ca inca nu muncesti.dar vorbesti despre principii! mergi la munca si vezi cum e cand tu faci totul si iei un salariu nemernic si pila sta la telefon sau pe facebook ,nu stie nimic si nici nu vrea sa invete despre munca intr-o televiziune si are de trei ori cat tine. sa vezi ce ti se inmoie principiile uitandu-te pe fluturas!
  • birul de 2 lei birul de 2 lei
    ma rog, este de 4 lei, dar ideea ramane aceeasi. cetatenii platesc lunar aceasta taxa pentru a vedea si altceva la tv decat show-uri "pacatoase" si abcese in direct. ca televiziunea romana isi indeplineste acest rol sau nu asta e alta poveste. dar sa vorbesti de bir la o taxa de 4 lei pe luna arata cat de departe suntem de un minim grad de civilizatie. chiar nu are nici un rost, mai bine de cei 4 lei cumparam o punga de seminte pe care dupa aia sa le aruncam pe jos. nu meritam altceva.
  • ileana lucaciu ileana lucaciu
    Avalanșa politizării isterice a televiziunii publice este în plină desfășurare. E drept , televiziunea publică are o audiență penibilă. Dar, totuși de ce îi plătesc lunar obligatoriu cetățenii o taxă ? Cine ne scutește de acest bir ? Nu urmăresc mulți, foarte mulți, canalele TvR dar îi plătesc niște bani .
  • Laura N. Laura N.
    despre plecarea lui Calin Hera, red.-sef de la digi24.ro ce stii?
  • madalin madalin
    TVR INFO si TVR Cultural vor inceta sa emita spun surse, pacat ca de regionale si TVR 3 nu se ating, lasa inutilele si inchid ceea ce nu pupa in cur
  • dom'ne sa se restructureze, dar nu pe noi! dom'ne sa se restructureze, dar nu pe noi!
    am inteles, aidan. "sub lazescu era aceeasi sabie a lui damocles deasupra capetelor noastre doar ca sub culcer si lazescu am fi fost dati afara cei vechi si neinregimentati politic". cu alte cuvinte, vroiai schimbarea pentru ca exista riscul sa fie dati afara cei vechi (adica si tu). acum daca sunt dati afara cei noi, este ok. ce bine este cand avem principii, nu?
  • aidan aidan
    @kiko- chiar abia asteptam! cu riscul darilor afara ulterioare. sunt printre cei care l-au votat pe nicolau valentin in CA desi omul comunicase ca vor fi restructurari. nu l-am votat pe burtea, era evident ca minte,sanchi, el avea textul cu luptatul pentru locurile de munca!cum sa tii atatia oameni? e impotriva ratiunii ce-i in tvr! mai bine asa decat eternizarea celor de la evz in tvr! si sub lazescu era aceeasi sabie a lui damocles deasupra capetelor noastre doar ca sub culcer si lazescu am fi fost dati afara cei vechi si neinregimentati politic. acum, vor pleca si din aia adusi cu sutele de lazescu. deja au plecat destui.eu zic ca merita riscul!pe cine-l duce mintea si talentul se va descurca. nu se moare dintr-o disponibilizare. doar ca asteptam niste criterii: evaluari profesionale, cati sunt rude,avem si cate 4-5 dintr-o familie angajati. cum ti se pare? sigur nu CORECT! e totusi o institutie platita din bani publici nu-i feuda ta sa-ti angajezi tot neamul! mie mi-e frica de bolile incurabile nu de restructurari.toata planeta e intr-o restructurare,nimic nu mai functioneaza, falimente peste falimente, milioane de someri peste milioane de someri. incep sa cred ca sunt mai multi someri in lume decat cei cu carte de munca. asta spune ceva despre cat de destepti sunt cei cu putere de decizie!au orgolii cat casa si minte IOC! se va sparge buba in curand. planetar vorbind.
  • c c
    mai este digi24 e bun

Trimite un comentariu

sus