Skip to main content

DUPĂ 20 DE ANI. Tele7 abc se întoarce din toamnă. Cine îl relansează?

 

Publicitate

Tele 7 abc reapare în peisajul media la aproape 20 de ani de la lansarea lui şi la aproximativ 10 ani de când a fost închis.

Un post de televiziune cu numele Tele 7 abc urmează să fie lansat din toamnă, după ce marca a fost preluată de Cristian Ambrozie, care are în plan un post generalist.

Cristian Ambrozie, pentru Paginademedia.ro:

"Marca Tele 7 abc a rămas disponibilă şi am cumpărat toate drepturile asupra ei."

"Momentan lucrează 30 de oameni la acest proiect. Va fi un post generalist, cu program matinal, cu filme, muzică şi documentare."

Are licenţa de la CNA?

“Urmează să luăm şi licenţa. Totul este pus la punct, nu avem de ce să ne facem probleme în legătură cu licenţa de emisie.”

Cine sunt acţionarii?

“100% Cristian Ambrozie. Nu este un post politic, nu am în spate nimic politic, nu este nimeni altcineva în spatele televiziunii.”

Investiţia în noul post va fi de 500.000 de euro. Firma care se va ocupa de post este Tele7abc Media Network Grup.

ISTORIE. Tele 7 abc a făcut istorie la începutul anilor 90. A fost lansat după un concept gândit de Mihai Tatulici. Postul era deţinut de impresarul Marcel Avram, de Paul Opriş şi de Mihai Cârciog (cel care a lansat şi Evenimentul zilei).

Multe vedete de astăzi şi-au început cariera la Tele 7 abc. La postul condus de Mihai Tatulici au debutat Mihaela Rădulescu, Adelin Petrişor, Mircea Badea, Teo Trandafir, Vlad Petreanu şi Dan Diaconescu. Problemele lui Marcel Avram de la mijlocul anilor 90 s-au reflectat şi asupra postului, care a intrat într-un con de umbră. Din 2002, postul a fost condus de Florin Călinescu, iar 3 ani mai târziu, a dispărut de pe piaţă.

Cine este noul proprietar al Tele 7 abc:

Cristian Ambrozie declară că a lucrat “într-un post de televiziune di România”, până în 2005, “la un departament de divertisment”.

Între 2005 şi 2012 a lucrat în Croaţia, la Zagred, tot în televiziune.

“Am vrut să lansez o televiziune în Croaţia. Apoi m-am gândit “de ce să nu o lansez în România.” Am aflat că marca Tele 7 este liberă şi m-am hotărât să o fac aici”.

Cât despre obiectivele din primul an:

“Sper să ajungem undeva la nivelul Prima TV sau Kanal D”, a declarat pentru Paginademedia.ro Cristian Ambrozie.

Câteva date din prezentarea viitorului Tele 7 abc:

  • "Ca viziune editorială,Tele7abc Bucuresti va fi un post de televiziune echilibrat, puternic şi modern, orientat cu precădere pe producţia de ştiri, reportaje, talk show-uri în direct, emisiuni culturale, economice, sportive, de divertisment şi filme documentare - artistice."
  • "Tele7abc Bucuresti se adresează cu precădere publicului tânăr şi adult, dinamic şi adaptabil la o realitate în permanentă schimbare."
  • "Postul Tele7abc va emite prin satelit si retele de cablu prezentand evenimente din viaţa comunităţii şi nu numai."
  • "Tele7abc Bucuresti se bazează în acest moment pe un colectiv cu o experienţă de peste 10 ani în audiovizual. Acestei echipe i s-au alăturat jurnalişti tineri, în general studenţi din anii terminal ai diferitelor facultati din Bucuresti oferindu-le acestora o rampa de lansare in media."
  • PUBLICUL ŢINTĂ. "Tele7abc se adresează cu predilecţie tinerilor şi adulţilor, dar nu sunt neglijate nici persoanele de vârsta a treia. Prin programele realizate şi prezentate, Tele7abc se îndreaptă către publicul cu un nivel de pregătire mediu şi superior, un public larg, cu gusturi variate, activ şi dornic să fie cât mai bine informat."
  • "Redeschiderea postului Tele7abc va înseamna o investiţie de peste 500.000 de euro, ce au fost alocaţi aparaturii moderne, destinată exclusiv pentru activităţi specfice unui post de televiziune."
  • "Departamentul de ştiri este format din 10 echipe mobile, formate din reporteri şi cameramani."
  • "Departamentul de ştiri realizează în fiecare zi patru ediţii de ştiri."
  • "Grila de programe este realizată în jurul celor trei ediţii de ştiri, transmise în direct de luni până sâmbătă de la orele 8:00, 15.30, 20:00. Publicul poate viziona la Tele7abc, talk show-uri în direct, cu caracter cultural, economic, sportiv, emisiuni de divertisment, filme documentare, filme artistice, seriale, reportaje şi transmisiuni sportive din mijlocul evenimentelor, care au loc în Capitală."
  • "Grila de programe este acoperită în proporţie de 60% cu producţii proprii şi 40% cu producţii contractate de la distribuitori externi. În afara unui procent rezervat parteneriatelor, producţia se desfăşoară în cea mai mare parte in-house, iar politica de achiziţii de programe este limitată."
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nicu nicu
    sper sa dati si filmele si desenele kre ierau anainte pe tele 7abc va zic sigur ca o sa aveti audienta credetima
  • Stuf tele7 Stuf tele7
    Postul se relanseaza anul acesta dupa o perioada mai dificila. Noul site este http://www.tele7abc.tv
  • Nastase Adrian-Mihail Nastase Adrian-Mihail
    daca aveti nevoie de un car de reportaj sau de un sef de car , vorbim .eu construiesc si carul si il si coordonez .
    asta deoarece la TVR se pare ca s-a dus dracu treaba , intind toti precum ciinii de un hoit
  • alin alin
    nu apare nici un tele 7 abc momentan sau poate in octombrie.
  • Marian Marian
    Omul asta a lucrat la Restaurantul Cocosatu
  • presedinta asoci.constructorilor presedinta asoci.constructorilor
    Buna. In ciuda a tot ce se comenteaza eu cred ca o sa reusesti.
  • kiko kiko
    banuiesc ca nu ai cumparat toate camerele video, masinile, tehnica etc pentru prostia aia de film cu a doua cadere a tatelor loredanei groza peste temisan... la fel, duminica in familie se filma cu tehnica antenei etc. in cazul in care tele 7 asta nu va lucra cu masinile, camerele, regia, montajul si arhiva altei televiziuni de pe piata, nu vad cum ar putea sa foloseasca 500 de mii de euro pentru a porni totul de la zero... aia cu intr-un an suntem peste prima si kanal d tine de promisiunile electorale sau de alzheimer si se trateaza in general cu un zimbet sau cu romergan sau romparkin...
  • ambrozie my ass ambrozie my ass
    inca o marioneta a lu´ basescu venita sa sfideze si sa ne scuipe in gura...ai ceva tupeu baiatule sa crezi ca punem botu´ la vrajeala asta ieftina. daca ai fi muncit in croatia 7 ani pentru banii astia, in tv (ceea ce e imposibil sa fi castigat), nu i-ai arunca pe geam aici, acum si asa. nu mai spun ca nu-ti ajung pentru nimic in domeniul asta. asa ca lasa-ne si apuca-te mai bine de popice sau de baut prin carciumi cu stapana-tu ca tot atata vei castiga...
  • ambrozie my ass ambrozie my ass
    doamna, va rog nu va mai numiti producator daca astea sunt comparatiile dumneavoastra. va invit sa va duceti pana la kodak sa vedeti care sunt costurile peliculei cat si cele de developare/colorizare/transfer etc. nu stiu cum si de ce ati adus in discutie acea situatie cand probabil ati filmat pe pelicula orwo luata de la buftea si/sau atf, ati developat moca la atf, de colorizare habar nu aveati(de ce sa va mai obositi), nu ati platit locatiile ca nu era legislatie pentru asa ceva. sau ati trait intr-un balon de atunci pana acum? imi faceti greata cu cretinismele astea. de prea multi visatori naivi si hoti care sa profite de pe urma lor a ajuns tara asta asa. daca sunteti producator si ati facut pana acum doar petardele alea de filme, avand bani sa investiti la momentul acela, ce sa mai spun, nu ma mir ca doar asta sunteti in stare sa faceti acum http://www.youtube.com/watch?v=F8oYC4kHxo8
  • ambrozie my ass ambrozie my ass
    :))) true... "10 echipe mobile de stiri" - :))) sa mori tu, pai uite unde se duc 150k euro doar pe 10 masini, unde mai pui echipamentul, hai 200k doar "echipele mobile". regie, mcr, calculatoare, antene, mobilier - in doar 300k?!? tre´sa vad si magia asta -- sau se apuca basescu de spalat bani ca nu a iesit destul cu nunta? hai, lasati vrajeala cu unic actionar, care are de unde scoate (cel putin) 500k dupa ce a lucrat 7 ani in televiziune in croatia. nu avea banii astia nici daca lucra la new york, nu mai spun ca niciun om intreg la cap nu se apuca acum sa bage banii intr-o televiziune, acum, in romania. e insultator tupeul...
  • donmarinica donmarinica
    Foarte buna ideea cu relansarea tele7, dar mai trebuie bani investiti. Poate in jumatate de an relanseaza si vechiul atomic, tot acelasi domn Amrozie.
  • Adi Adi
    Am vazut la ei pe site candva la contact o adresa [email protected] si un nr de tel de romania al patronului cred . Acum nu stiu de unde pana unde dar mai avea si un nr de croatia. Am inteles ca ar fi roman. Nu stiu cine e dar e foarte apreciat de oamenii cu care lucreaza. Bravo lui si succes in ce si-a propus si sa nu se uite la toti carcotasii care aruca cu vorbe de 35 de milioane de euroi.Daca reuseste sa puna o televiziune pe picioare cu banii astia tot respectul pentru el.
  • Raluca Neagu Raluca Neagu
    Stimata doamna Vertan, v-as ramane recunoscatoare daca ma ajutati cu un contact al domnului Ambrozie sau din Tele7 Abc. Imi plac nespus proiectele noi, am lucrat de altfel, la un moment dat in aceeasi companie, la Conterra AV, la "Duminica in familie". Va rog, astept mesa privat pe facebook
    https://www.facebook.com/raluca.neagu.9
    Multumesc
  • ada vertan ada vertan
    Cine ar crede ca se poate face film de lung metraj cu 100 000 de dolari? Pe pelicula? Din care 30.000 au fost rezervati pentru promovare si alti 10.000 pentru copiile de tiraj? Si cu o distributie de prima mana? Dem Radulescu, Jean Constantin, Loredana Groza, Aurelian Temisan,...Am avut aceasta experienta in 94 cu o echipa mica dar care visa sa faca film! Si s-a numit A doua cadere a Constantinopolului, si a avut incasari de 500.000 de dolari la cei peste 1 500 000 de spectatori. Din pacate statul la acea vreme lua 82% din sumele incasate, pentru distributie, asa ca abia mi-am acoperit investitia!!!
    Sau un alt exemplu, Duminica in familie. A avut ca buget de pornire din partea Antenei de 8000 de dolari, negociati cu dl Sorin Oancea, director general la acea vreme al Antenei 1 iar noi, producatorii am mai pus la bataie inca 6000. Pentru 4 ore de emisiune in direct. In platou amenajat intr-o locatie externa. Cu costuri de retransmisie a semnalului, curent, chirie,...In mai putin de 6 saptamani a performat si si-a acoperit costurile integral! Si s-a mentinut in top ani buni!
    Sau Bravo Bravissimo pe care am produs-o deasemenea cu low budget pentru TVR si care a performat intre anii 2001-2003 avandu-l ca moderator pe Dan Bittman?
    Daca vrei, poti si reusesti ce-ti propui! Pentru ca un vis sa se implineasca este important sa îl ai! Uneori chiar suficient!
    Eu cred in oamenii care viseaza...Visatorii pot schimba lumea!...
    Si nu ma pot abtine a nu-l cita pe Vlahută, ca un imbold pentru schimbare, spre new age:
    Unde ni-s semănătorii generoaselor cuvinte,
    Magii ocrotiți de stele, mergătorii înainte,
    Sub credințele sfărâmate și sub pravilele șterse
    Îngropând vechea durere, cu-al lor cântec să reverse
    Peste inimile noastre mângâiere și iubire,
    Și cuvântul lor profetic, inspirata lor privire,
    Valurile de-ntuneric despicându-le în două,
    Splendidă-naintea noastră să ne-arate-o lume nouă!
    Vant din pupa Tele 7 ABC si Capitanului!!!
  • dady dady
    Va pupa tata!!!!
    Foarte bine!!!!!! Chiar daca baga doar 500000 Euro pentru inceput e ff bine ... pina in septembrie si poate dupa, va mai gasi si alti investitori ... piata e libera si in continua miscare ... vezi reclama stupida de la tv : "faceti miscare cel putin 30 de minute pe zi:, de parca am fi anchilozati sau am sta in coscig .... cei care au gindit acest mesaj cred ca n-au mers in viata lor cu trmv. 41 sau 32 ..... dar sa revenim la oita noastra ...
    Domnule Ambrozie iti urez bafta si succes ! ... dar te-as ruga sa nu faci greselile altora ... adica sa platesti "vedetele" cu jdemii de euro iar tehnicul, cel care duce greul intr-o televiziune sa fie sclav pe plantatie ... si ar mai fi ceva ... pe imbirligatori trimite-i la plimbare!
    Bafta multa!!!!!!!!!!!!!!!
    Cu stima si respect, va pupa tata!

Trimite un comentariu

sus