Skip to main content

DUPĂ 20 DE ANI. Tele7 abc se întoarce din toamnă. Cine îl relansează?

 

Publicitate

Tele 7 abc reapare în peisajul media la aproape 20 de ani de la lansarea lui şi la aproximativ 10 ani de când a fost închis.

Un post de televiziune cu numele Tele 7 abc urmează să fie lansat din toamnă, după ce marca a fost preluată de Cristian Ambrozie, care are în plan un post generalist.

Cristian Ambrozie, pentru Paginademedia.ro:

"Marca Tele 7 abc a rămas disponibilă şi am cumpărat toate drepturile asupra ei."

"Momentan lucrează 30 de oameni la acest proiect. Va fi un post generalist, cu program matinal, cu filme, muzică şi documentare."

Are licenţa de la CNA?

“Urmează să luăm şi licenţa. Totul este pus la punct, nu avem de ce să ne facem probleme în legătură cu licenţa de emisie.”

Cine sunt acţionarii?

“100% Cristian Ambrozie. Nu este un post politic, nu am în spate nimic politic, nu este nimeni altcineva în spatele televiziunii.”

Investiţia în noul post va fi de 500.000 de euro. Firma care se va ocupa de post este Tele7abc Media Network Grup.

ISTORIE. Tele 7 abc a făcut istorie la începutul anilor 90. A fost lansat după un concept gândit de Mihai Tatulici. Postul era deţinut de impresarul Marcel Avram, de Paul Opriş şi de Mihai Cârciog (cel care a lansat şi Evenimentul zilei).

Multe vedete de astăzi şi-au început cariera la Tele 7 abc. La postul condus de Mihai Tatulici au debutat Mihaela Rădulescu, Adelin Petrişor, Mircea Badea, Teo Trandafir, Vlad Petreanu şi Dan Diaconescu. Problemele lui Marcel Avram de la mijlocul anilor 90 s-au reflectat şi asupra postului, care a intrat într-un con de umbră. Din 2002, postul a fost condus de Florin Călinescu, iar 3 ani mai târziu, a dispărut de pe piaţă.

Cine este noul proprietar al Tele 7 abc:

Cristian Ambrozie declară că a lucrat “într-un post de televiziune di România”, până în 2005, “la un departament de divertisment”.

Între 2005 şi 2012 a lucrat în Croaţia, la Zagred, tot în televiziune.

“Am vrut să lansez o televiziune în Croaţia. Apoi m-am gândit “de ce să nu o lansez în România.” Am aflat că marca Tele 7 este liberă şi m-am hotărât să o fac aici”.

Cât despre obiectivele din primul an:

“Sper să ajungem undeva la nivelul Prima TV sau Kanal D”, a declarat pentru Paginademedia.ro Cristian Ambrozie.

Câteva date din prezentarea viitorului Tele 7 abc:

  • "Ca viziune editorială,Tele7abc Bucuresti va fi un post de televiziune echilibrat, puternic şi modern, orientat cu precădere pe producţia de ştiri, reportaje, talk show-uri în direct, emisiuni culturale, economice, sportive, de divertisment şi filme documentare - artistice."
  • "Tele7abc Bucuresti se adresează cu precădere publicului tânăr şi adult, dinamic şi adaptabil la o realitate în permanentă schimbare."
  • "Postul Tele7abc va emite prin satelit si retele de cablu prezentand evenimente din viaţa comunităţii şi nu numai."
  • "Tele7abc Bucuresti se bazează în acest moment pe un colectiv cu o experienţă de peste 10 ani în audiovizual. Acestei echipe i s-au alăturat jurnalişti tineri, în general studenţi din anii terminal ai diferitelor facultati din Bucuresti oferindu-le acestora o rampa de lansare in media."
  • PUBLICUL ŢINTĂ. "Tele7abc se adresează cu predilecţie tinerilor şi adulţilor, dar nu sunt neglijate nici persoanele de vârsta a treia. Prin programele realizate şi prezentate, Tele7abc se îndreaptă către publicul cu un nivel de pregătire mediu şi superior, un public larg, cu gusturi variate, activ şi dornic să fie cât mai bine informat."
  • "Redeschiderea postului Tele7abc va înseamna o investiţie de peste 500.000 de euro, ce au fost alocaţi aparaturii moderne, destinată exclusiv pentru activităţi specfice unui post de televiziune."
  • "Departamentul de ştiri este format din 10 echipe mobile, formate din reporteri şi cameramani."
  • "Departamentul de ştiri realizează în fiecare zi patru ediţii de ştiri."
  • "Grila de programe este realizată în jurul celor trei ediţii de ştiri, transmise în direct de luni până sâmbătă de la orele 8:00, 15.30, 20:00. Publicul poate viziona la Tele7abc, talk show-uri în direct, cu caracter cultural, economic, sportiv, emisiuni de divertisment, filme documentare, filme artistice, seriale, reportaje şi transmisiuni sportive din mijlocul evenimentelor, care au loc în Capitală."
  • "Grila de programe este acoperită în proporţie de 60% cu producţii proprii şi 40% cu producţii contractate de la distribuitori externi. În afara unui procent rezervat parteneriatelor, producţia se desfăşoară în cea mai mare parte in-house, iar politica de achiziţii de programe este limitată."
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    mai bine il lasau acolo cum era el, in trecut , si nu mai incercau sa-l readuca la viata prin tot felul de tampenii . sunt sigur ca nu o sa ajunga la nivelul celui original . la noi se fac televiziuni, care peste 1 an ajung sa fie un regret si sa se inchida . penal ! si atomic s-a relansat in 2007 si nu era nici pe departe cum era cel vechi, urmand ca dupa juma` de an sa "moara" .
  • TV City, o noua teapa TV City, o noua teapa
    TV City este o alta teapa pe care un anume Adrian Cojocaru o trage cu bani de la primarii si de la partide. Postul trebuia lansat acum vreo 2 ani, dar probabil ca nu i-au iesit pasentele la timp. Oricum omul e cablist, fara pic de viziune editoriala.
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    O să fie o ţeapă clasică. În afară de nume (trist renume) nu are nimic în comun cu fostul post TV al lui Opriş, fie-i ţărâna uşoară. Suma de 500 de mii e ridicolă, n-ajunge nici de seminţe prăjite. Iar pretenţia de a egala într-un an Prima şi KanalD e delir curat. Cel mai bun motiv e că 99,99% postul ăsta nu va apuca să împlinească un an. Deci, bă Ambrozie, scuipă rapid numele ăluia de-i în spatele tău, să ne râdem şi noi, Fraţii Buzeşti, până încep desenele animate. Thnx.
  • Denis Denis
    Hai cu TELE7ABC în sistem DVB-T!!!!
  • mirceanstoian mirceanstoian
    domnule ambrozie as fi onorat sa putem sta 10 minute de vorba ma gasiti pe facebook mirceanstoian dupa aceea gasim o modalitate sa ne vedem
  • aidan aidan
    pentru cine cunoaste 500.000 de euro este o suma prea mica pentru un post tv. ce aparatura ai in banii astia? ca post tv, tele7abc a avut un bun renume si daca la carma lui nu ar fi fost marcel avram inchis cativa ani buni pentru evaziune fiscala si tatulici zis si "nu las nimic in urma rad totul, ca termitele" postul ar fi trait si in ziua de azi. e un nume drag caruia ii doresc numai bine. sper sa nu fie al vreunui politician ca atunci va muri cand se va schimba guvernarea.din patru in patru ani!
  • gold price gold price
    Tele 7 abc a început să transmită în 1994. Primul sediu a fost în București, pe Calea Victoriei nr. 155, la etajele 10 si 11. Patroni erau Paul Opriș , Mihai Cârciog și impresarul Marcel Avram . Tele 7 abc a fost realizată după un concept gândit de Mihai Tatulici . Mihai Tatulici demisionează un an mai târziu, în 1995, din funcția de Director general, pentru a se muta la Pro TV .
  • Petrut Petrut
    Te contrazic kiko NU va fi un nou GIGA tv
    VA FI Tele 7 abc un post tv generalist de divertisment ce nu implica politica .
    Se pare ca colegii de la publicatia respectiva erau mai mult interesati de viata intima a patronului decat de ceea ce ar trebui sa-i intereseze .
  • kiko kiko
    aiureli... un nou giga tv...
  • titi cristian george titi cristian george
    ne bucuram foarte mult pentru reintoarcerea noului post generalist de televiziune care se numii tele 7 abc bucuresti. post anchis dupa aproape 20 de ani. asteptam cu mare interes redeschiderea acestui post in octombrie 2012 . si speram sa l avem si pe reteaua de cablu. din judetul constanta
  • Cristian Ambrozie Cristian Ambrozie
    Viata mea personala este strict personala.
  • Cipri Cipri
    Lasa ca se intoarce Nastase de la puscarie si il inchide din nou .
  • atent atent
    unde va fi sediul? cum pot fi contactati? suntem multi pe liber
  • Petrut Petrut
    Aici va contrazic DUPA 7 ANI SE REINTOARCE TELE7ABC :))
  • Alexandru Alexandru
    http://tele7abc.com/despre-noi/

    "După 7 ani de pauză, Tele7abc Bucuresti va REVENII din luna septembrie [...]"

    Suna promitator.

Trimite un comentariu

sus