Skip to main content

EXCLUSIV. Caţavencii s-au desprins de Patriciu. Dinescu şi Buşcu sunt noii proprietari

 

Publicitate

RUPERE. Caţavencii lui Doru Buşcu s-au desprins de trustul lui Dinu Patriciu, după un an în grupul Adevărul. Noii proprietari ai revistei de satiră sunt Doru Buşcu şi Mircea Dinescu. Contactat de Paginademedia.ro, poetul Mircea Dinescu a confirmat mutarea şi a declarat în exclusivitate că în plan sunt şi un cotidian, dar şi o televiziune.

Revista Caţavencii este editată, mai nou, de compania Patetic Media SRL. “Doru Buşcu a fost cu ideea numelui”, a spus pentru Paginademedia.ro poetul Mircea Dinescu. De ce a preluat jumătate de ziar. “Oricum scriu la Caţavencii în fiecare săptămână”.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Patetic Media SRL este deţinută de Mircea Dinescu şi de către Doru Buşcu, în procente egale: 50-50.

De ce a luat Caţavencii?

“Caţavencii este un produs bun, un produs care contează. Este ca un medicament pentru oameni, doar că nu are efecte advers", a spus Mircea Dinescu, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

“Dacă te uiţi, de exemplu, la cititorii de pe Facebook, numai acolo sunt 30.000. Pentru un săptămânal, eu zic că e ceva”

Vă este teamă că veţi pierde bani?

“Nicidecum. Nu a murit chiar toată presa. Poate doar cele care sunt apendice de partid”, spune Dinescu.

Planuri mari: o televiziune şi un ziar

Caţavencii este un pas în startul posibil al unui viitor trust de presă, care să mai includă un cotidian şi un post de televiziune.

“S-ar putea să scoatem şi o televiziune, şi un cotidian”, a declarat Mircea Dinescu, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Cu ce bani?

“Încă nu ştim, vom vedea. S-ar putea să găsim parteneri pentru aşa ceva”, a declarat Mircea Dinescu.

Caţavencii, o istorie agitată

Caţavencii lui Doru Buşcu au intrat în grupul lui Dinu Patriciu anul trecut, la scurt timp după ce marca Academia Caţavencu a fost cumpărată la licitaţie de Dan Grigore Adamescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Caţavencii l-au cooptat în echipă şi pe Mircea Dinescu, ca preşedinte al publicaţiei.

La scurt timp după intrarea în grupul Adevărul, Caţavencii resimt criza din compania deţinută de Dinu Patriciu. Salariile întârziate şi problemele cu hârtia se răsfrâng şi asupra Caţavencilor care, în unele situaţii, sunt nevoiţi să reducă tirajul pentru ca ziarele din grup să poată fi tipărite.

PIAŢĂ. Trei reviste de satiră apar în prezent în România:
1. Kamikaze. Revista este editată de o echipă ruptă din Academia Caţavencu, în urmă cu câţiva ani.

2. Academia Caţavencu. Revista este scoasă de Medien Holding, care are şi România liberă şi este deţinută de Dan Grigore Adamescu. Academeia Caţavencu a fost cumpărată la licitaţie pentru aproape 900.000 de euro după falimentul Caţavencu S.A.

3. Caţavencii. Săptămânalul a fost lansat după ce echipa lui Doru Buşcu decide să lanzeze o nouă publicaţie, în grupul Adevărul.

Istoria caţavencilor începe în urmă cu 20 de ani. Citiţi un interviu inedit cu fondatorul revistei, la linkurile de mai jos:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    De "Plai cu boi" ai auzit? Asta era o revista facuta din banii lui Dinescu.
    Iar in anii 90, dupa desprinderea de Mihai Carciog (cel care patrona si revista "Catavencu"), nou infiintata pe atunci "Academia Catavencu" a fost o revista independenta pana prin 2006 cand tot Buscu a avut nefericita idee de a asocia revista cu trustul "Realitatea Media", trust de care s-a ales praful...
    Cat a fost independenta revista s-a autofinantat.
  • kiko kiko
    da, nene, dar e asa misto cu telecomanda... eu, de exemplu, cind le vad fetzele buhaite ale lui vadim, dinescu, becali, ponta, antonescu, voiculescu sau hurezeanu, pac! am apasat pe buton si mut pe altceva. e simplu.
  • plutonieru plutonieru
    Gica, tata, vezi ca Bourdain e si mai nesimtit. Maninca de multi ani bunatati si mai si in fata a sute de milioane de telespectatori. Iar de la anu' ii face concurenta lui Dinescu, pentru ca se muta cu emisiunea la CNN!!!
  • Gica de la Scularie Gica de la Scularie
    Dinescu face o emisiune PENIBILA la Realitatea TV. Mananca bunatati in fata unei natiuni moarta de foame, isi face reclama desantata la propriul restaurant si ia 2.000 euro pe editie pt asta.
  • Sandu Khan Sandu Khan
    Auzi Petrisor, dar tu stii ca exclusivitatea asta a dat-o Arhi acum 2 saptamani?
  • Dorel Dorel
    Nici Dinescu nici Buscu nu au facut vreodata ziare pe banii lor. In schimb, au plecat cu valiza de bani de pe unde au activat. Dintre mogulii media doar Paunestii au scapat nejefuiti. Banii vin tot de la Vintu.
  • plutonieru plutonieru
    ai avut viziuni cu mama Omida in acest sens?
  • AntiGelu AntiGelu
    Sa isi ia si batistutele cu ei!
  • ady ady
    E simplu,au gasit un alt fraier d mila.il vom afla dupa primele articole cu pupilingus sau Dupa dusmanii acestuia atacati contracost,reteta e clasica la atarnatorii astia
  • Hash Hash
    Corect ! Bravo !
  • Johnny Mnemonic Johnny Mnemonic
    Toate afacerile lui Mircea Dinescu in media au fost niste succesuri terminate cu falimente. Mutarea Catavencilor la Adevarul Holding a fost o decizie complet gresita, iar echipa ar trebui sa-si dea seama ca Buscu a amanetat carierele unor oameni pt a-si trage el niste banuti in plus. "Managementul" Buscu-Dinescu, cu Imre pe post de magraon, a insemnat o cadere drastica de tiraj si un dezastru in distributie. Foaia Catavencii nu e auditata de BRAT, vinde cam 4.000 exemplare acum, dupa ce originalul Academia Catavencu ajunsese in vremurile de glorie la 150.000. Rusine!
  • Nostradamus Nostradamus
    Televiziunea se va face cu oamenii care au inceput s-o stearga de la Realitatea TV. Oare de ce s-au dus Sorin Enache si Cristi Coman? Sefii ramasi lucreaza la convingerea celorlalti sa plece atunci cand trebuie.
  • probabiltoteu probabiltoteu
    previzibil
  • Bilă Bilă
    cațavencii a fost cumpărat cu banii de la sorin ovidiu vântu.
  • Kika Kika
    @kiko pai cred ca l-a(u) luat gratis, cum ia Dinamo jucătorii :)

Trimite un comentariu

sus