Skip to main content

Realitatea: 174 de oameni rămân în aer. Creditorul somează: "dacă nu vor să lucreze, să nu-i încurce pe cei care lucrează"

 

Publicitate

Cei 174 de angajaţi ai Realitatea TV care fuseseră mutaţi pe altă firmă sunt „în aer”. Într-un mesaj trimis ieri angajaţilor postului şi semnat de Daniela Ionescu, administrator GMG Media Box şi preşedintele Comitetului Creditorilor, cei 174 sunt informaţi că nu este posibilă plata salariilor „unor colegi care au trecut pe o altă firmă fără o relaţie contractuală cu Realitatea Media” .

CONTEXT. Precizarea vine după ce, săptămâna trecută, administratorul judiciar spunea că cei 174 de oameni vor trece pe Realitatea Media şi vor fi plătiţi. Tot săptămâna trecută, oameni de la tehnic din postul de televiziune au făcut un protest spontan, refuzând să lucreze.

În mesajul intern, se precizează că, în primă fază, administratorul judiciar a fost de acord în faţa reprezentanţilor angajaţilor, cu reangajarea celor 174 de oameni de la Realitatea. „Când a fost pus în faţa faptului împlinit, să semneze aceasă decizie, administratorul judiciar nu a mai fost de acord”

Daniela Ionescu a mai subliniat în mesajul trimis către angajaţi că „cei care sunt pe bună dreptate nemulţumiţi pentru salariile restante, dacă nu vor să lucreze, îi rugăm să nu-i încurce pe cei care lucrează. Astfel, ne lămurim ce posturi trebuie să completăm;”

În mesaj se explică şi cum au ajuns cei 174 să fie mutaţi pe o nouă firmă. 

  • Septembrie 2011 – Realitatea Media cere insolvenţa şi îi este acordată;
  • Până în luna mai, administratorul special, domnul Sorin Enache, nu prezintă niciun plan de redresare;
  • În luna mai, ultimativ, administratorul judiciar îi spune că dacă nu prezintă un plan de restructurare, pe 15 iunie, banii pentru salarii nu vor fi deblocaţi;
  • Pe 14 iunie, 174 dintre voi, sunteţi chemaţi de acasă, de la filmări, din concediu, astfel încât să demisionaţi de pe Realitatea Media s.a. şi să fiţi trecuţi pe o altă firmă, AMS, pentru ca astfel să fie mimat un plan de restructurare, să apară că de la Realitatea Media au plecat 174 de colegi, deci au scăzut cheltuielile cu salariile;
  • Nu există niciun contract între Realitatea Media s.a. şi AMS, în baza căruia să fie făcute plăţi. Altfel, ar fi apărut ca fiind tot o cheltuială pentru Realitatea şi mimarea restructurării nu mai avea niciun efect.

Pe scurt din mesaj:

  • De la o vreme încoace, în instanţă, se luptă două grupuri de interese: pe de o parte este grupul reprezentat de acţionari şi, pe de alta, grupul reprezentat de creditori. Această luptă se duce de câteva luni şi încă nu s-a încheiat. Pe măsură ce procesul a evoluat, tensiunea din interiorul RealitateaTV, a crescut.
  • Între creditori, firma GMG are de recuperat cea mai mare sumă. Noi considerăm că de la trecerea Realitatea Media s.a. în insolvenţă şi până acum nu s-a făcut mai nimic pentru redresare. Acesta este motivul din care vrem să administrăm societatea care ne este datoare.
  • Decizia mutării colegilor pe AMS nu ne aparţine. Domnul Sorin Enache a luat această decizie, nu ştim dacă şi cu acordul acţionarilor, al domnului Elan Schwartzenberg, al doamnei Ioana Vîntu, cert este că fiecare ştiţi foarte bine cine v-a sunat şi cine v-a cerut să demisionaţi de pe Realitatea şi să treceţi pe AMS.
  • Repetăm şi subliniem faptul că între Realitatea Media s.a. şi AMS, NU EXISTĂ nicio relaţie contractuală.
  • Noi suntem total de acord ca domnul Enache să participe la o şedinţă cu toţi angajaţii şi să ofere explicaţii pentru deciziile luate. Ba, chiar, să participe şi domnul Schwartzenberg dacă are ceva pertinet de comunicat. Cei doi domni au nevoie doar de puţin curaj, de demnitate şi de simţ de răspundere.
  • După tergiversări şi sincope, administratorul judiciar a fost de acord, formal, în faţa reprezentanţilor angajaţilor, cu reangajarea celor 174 de colegi pe Realitatea Media s.a. Când a fost pus în faţa faptului împlinit, să semneze aceasă decizie, administratorul judiciar nu a mai fost de acord, reprezentanţii angajaţilor nemaifiind de faţă. Fără semnătura administratorului judiciar pe orice cheltuială, nimic nu se mişcă.
  • Nu este posibil să plătim salariile unor colegi care au trecut pe o altă firmă fără o relaţie contractuală cu Realitatea Media s.a. De comun acord cu administratorul judiciar provizoriu am propus termene, în speranţa rezolvării situaţiei, însă administratorul judiciar provizoriu nu a dat nicio rezoluţie finală.

Mesajul integral, în continuare:

Dragi colegi,

Deja, folosirea formulei “colegi”, în actualul context, poate să pară nepotrivită pentru unii dintre voi. Indiferent care vă sunt sentimentele, vom folosi acest apelativ, având credinţa că dacă nu ne iubim, măcar civilizaţi, e posibil să fim.

Pentru cine nu a înţeles care este situaţia şi cum s-a ajuns la starea din RealitateaTV, vom încerca să aducem lămuriri, cu riscul de a ne repeta iar acest mesaj să fie nepermis de lung. Pentru cine nu are timp, mergeţi direct la final, la concluzii.

Cel mai importnat fapt este că 174 de colegi, angajaţi pe AMS nu şi-au primit salariile şi în aceeaşi situaţie sunt şi alţii, angajaţi pe alte companii. Însă, pentru a înţelege corect de ce s-a întâmplat acest lucru, cu răbdare, o dată în plus, vă aducem precizări.

De la o vreme încoace, în instanţă, se luptă două grupuri de interese: pe de o parte este grupul reprezentat de acţionari şi pe de alta, grupul reprezentat de creditori. Această luptă se duce de câteva luni şi încă nu s-a încheiat.

Pe măsură ce procesul a evoluat, tensiunea din interiorul RealitateaTV, a crescut. De ce? Noi, creditorii, considerăm că nu era firesc să se întâmple acest lucru, viaţa redacţiei nu trebuia să fie afectată. Tranşarea disputei va avea ca rezultat conducerea societăţii din punct de vedere administrativ.

Grupul creditorilor, pe care noi îi reprezentăm, vrea să-şi recupereze datoriile pe care Realitatea Media s.a. le-a acumulat de-a lungul timpului. Între creditori, firma GMG are de recuperat cea mai mare sumă. Noi considerăm că de la trecerea Realitatea Media s.a. în insolvenţă şi până acum nu s-a făcut mai nimic pentru redresare. Acesta este motivul din care vrem să administrăm societatea care ne este datoare.

În afara celor două părţi descrise mai sus, ale conflictului juridic în care ne aflăm, mai există un personaj, potrivit Legii insolvenţei, administratorul judiciar. Acesta are obligaţia să vegheze la legalitatea funcţionării societăţii, inclusiv în privinţa cheltuirii banilor, a încheierii de contracte etc.

Fără viza acestui administrator judiciar, nicio mişcare în care sunt implicaţi bani, în primul rând, nu este posibilă. Acum suntem la al doilea administrator judiciar, numit provizoriu, după ce primul a demisionat.

Tot conform Legii insolvenţei, administratorul special al societăţii are la dispoziţie un termen în care trebuie să întocmească şi să prezinte administratorului judiciar un plan de restructurare prin care societatea să revină pe linia de plutire în intervalul de timp stabilit de instanţă. Acest plan trebuia întocmit de domnul Sorin Enache, fostul administrator special.

În timpul scurs de anul trecut, din luna septembrie, de când societatea a intrat în insolvenţă, nu numai că RealitateaTV nu s-a redresat ci dimpotrivă, a ajuns într-o situaţie şi mai grea. Poate a existat un plan secret de restructurare, noi nu l-am văzut. Poate domnul Sorin Enache a încercat să-l pună în practică dar a avut ghinion sau poate pur şi simplu nu s-a preocupat de acest aspect. Nu ştim nimic precis.

Noi, creditorii, n-am văzut niciun plan de restructurare şi nici planul nu ne-a văzut pe noi deşi suntem direct interesaţi în redresarea societăţii pentru recuperearea datoriei.

În luna mai, administratorul judiciar a cerut, ultimativ, planul de restructurare. E important de ştiut că administratorul judiciar trebuie să semneze orice cheltuială care trebuie justificată.

Cea mai mare cheltuială a Realitatea Media s.a. este suma salariilor angajaţilor. De la începutul lunii mai, până pe 14 iunie, administratorul special, domnul Sorin Enache, trebuia, în ceasul al 12-lea, să-i prezinte administratorului judiciar, propunerile de restructurare. N-a făcut-o până în 14 iunie. Administratorul judiciar, în aceste condiţii, nu era de acord cu plata salariilor din ziua de 15 iunie, ca ultimă măsură pe care o avea la dispoziţie pentru a obţine un plan de restructurare.

Acum, vă solicităm puţină atenţie, nu e greu de înţeles:
deci,

- septembrie – Realitatea Media cere insolvenţa şi îi este acordată;

- până în luna mai, administratorul special, domnul Sorin Enache, nu prezintă niciun plan de redresare;

- în luna mai, ultimativ, administratorul judiciar îi spune că dacă nu prezintă un plan de restructurare, pe 15 iunie, banii pentru salarii nu vor fi deblocaţi;

- pe 14 iunie, 174 dintre voi, sunteţi chemaţi de acasă, de la filmări, din concediu, astfel încât să demisionaţi de pe Realitatea Media s.a. şi să fiţi trecuţi pe o altă firmă, AMS pentru ca astfel să fie mimat un plan de restructurare, să apară că de la Realitatea Media au plecat 174 de colegi, deci au scăzut cheltuielile cu salariile;

- nu există niciun contract între Realitatea Media s.a. şi AMS, în baza căruia să fie făcute plăţi. Altfel, ar fi apărut ca fiind tot o cheltuială pentru Realitatea şi mimarea restructurării nu mai avea niciun efect.

Cine urma să-i plătească pe cei 174 de colegi şi din ce bani? Mister, nu ştim şi, din păcate, în afara domnilor Enache şi Schwartzenberg, nimeni nu ştie.

Neşansa noastră, a creditorilor, a făcut ca termenele în justiţie să ne aducă la conducerea administrativă a Realităţii Media s.a. cu puţin după data de 14 iunie.

Dacă instanţa nu ne acorda dreptul administrării, dacă la conducere era tot domnul Enache, din surse doar de domnia sa ştiute, ar fi plătit salariile cu o oarecare întârziere. Dar nemaifiind la conducere, probabil că a considerat că nu mai e responsabil faţă de cei trecuţi pe AMS şi a dispărut cu totul, în speranţa că vom deveni răspunzători noi, creditorii, pentru deciziile sale iar angajaţii nemulţumiţi ne vor linşa. Cu noi morţi, domnul Enache, probabil, avea să revină şi să ducă mai departe Realitatea pe drumul numai de domnia sa, ştiut. Noi, creditorii, ne cerem scuze că încă mişcăm.

Decizia mutării colegilor pe AMS nu ne aparţine. Domnul Sorin Enache a luat această decizie, nu ştim dacă şi cu acordul acţionarilor, al domnului Elan Schwartzenberg, al doamnei Ioana Vîntu, cert este că fiecare ştiţi foarte bine cine v-a sunat şi cine v-a cerut să demisionaţi de pe Realitatea şi să treceţi pe AMS. Ar fi foarte util ca cei care v-au cerut acest lucru să vă spună, la rândul lor, mai sus, cine a luat această decizie?

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, date ce pot fi consultate în fişierul ataşat acestui mesaj, Alternative Media Solutions s.r.l. are doi acţionari şi un administrator care ar trebui să vă răspundă la toate întrebările legate de angajarea şi plata celor 174 de colegi.

Repetăm şi subliniem faptul că între Realitatea Media s.a. şi AMS, NU EXISTĂ nicio relaţie contractuală. Legal vorbind, persoanele care apar în documentul ataşat sunt cele care ar trebui să-i plătească pe cei 174 de colegi.

Ştim, mulţi spuneţi „prin câte firme am fost trecut de-a lungul anilor, nu mi s-a părut nimic suspect să mai trec acum pe încă una”. Dar şi trecerea în alţi ani, ca şi trecerea de acum, trebuie să aibă o bază legală. Dacă altădată veneau banii şi niciodată nu v-aţi pus întrebări în privinţa legalităţii demersului, iată că acum legalitatea îndoielnică – să nu spunem ilegalitatea – a ieşit la suprafaţă şi cu toţii, sunteţi afectaţi.

Mandatul domnului Sorin Enache s-a încheiat de ceva vreme. Şi domnul Enache, şi domnul Schwartzenberg, care altădată plătea salariile pentru doi ani fără nicio problemă, amândoi, au dispărut complet. Ştim că domnul Enache se mai întâlneşte în particular, probabil că doar dintr-o sinceră prietenie, cu unii colegi, cu cei cu funcţii de răspundere.

Noi suntem total de acord ca domnul Enache să participe la o şedinţă cu toţi angajaţii şi să ofere explicaţii pentru deciziile luate. Ba, chiar, să participe şi domnul Schwartzenberg dacă are ceva pertinet de comunicat. Cei doi domni au nevoie doar de puţin curaj, de demnitate si simţ de răspundere.

În acelaşi timp suntem conştienţi că nu am venit într-un loc în care cineva ne aştepta cu flori şi covor roşu. Domnul Sorin Enache şi toţi colegii fideli lui, din diverse motive, sigur nu aveau cum să facă asta, omeneşte vorbind. Ostilitatea de care ne lovim zi de zi vine, în special, din problemele financiare dar şi din faptul că unii vor pierde privilegii.

Cunoaştem toate impedimentele pe care le întâmpinaţi, de la lipsa banilor pentru carburant pentru maşini, la lipsa bateriilor pentru lavaliere, la refuzul unor colegi de a mai lucra şi de aici, la blocarea activităţii în unele departamente.

După tergiversări şi sincope, administratorul judiciar a fost de acord, formal, în faţa reprezentanţilor angajaţilor, cu reangajarea celor 174 de colegi pe Realitatea Media s.a. Când a fost pus în faţa faptului împlinit, să semneze aceasă decizie, administratorul judiciar nu a mai fost de acord, reprezentanţii angajaţilor nemaifiind de faţă.

Fără semnătura administratorului judiciar pe orice cheltuială, nimic nu se mişcă. Aşa este legal. Vă rugăm să vă amintiţi cât de greu se mişcau lucrurile pe vremea administraţiei judiciare Rovigo.

Nu ştim dacă există relaţii personale între actualul administrator judiciar şi acţionari, dar imaginaţi-vă că acum, orice implică bani, se mişcă de 100 de ori mai greu decât în perioada Rovigo. Asta ne face să presupunem că în acest conflict, administratorul judiciar este evident de partea acţionarilor, în speranţa că prin boicot sistematic, noi, creditorii, vom renunţa la drepturile noastre.

Nu mai târziu de astăzi, în momentele în care citiţi acest mesaj, colegii noştri împuteniciţi să execute operaţiuni financiare, îl aştepată pe administratorul judiciar să le semneze actele necesare deblocării banilor pentru operaţiuni curente şi nu numai că administratorul judiciar nu apare cu orele, dar nici nu răspunde la telefon.

Zi de zi suntem boicotaţi, colegii noştri aşteaptă un administrator judiciar care nu mai apare dar care, în schimb, îşi găseşte timp să vină în redacţie şi să facă prominisiuni pe care tot el nu le îndeplineşte atunci când trebuie să semneze acte.

În ceea ce ne priveşte vom face tot posibilul să corectăm cât mai mult din anomalia situaţiei de acum. Dar nu vrem să vă ascundem faptul că Realitatea Media s.a. nu va mai funcţiona cu peste 600 de angajaţi. Unii dintre voi, ştiţi foarte bine, sunt colegi care nu fac mai nimic dar stau în spatele unui birou. Nici salariile uriaşe ale altora nu vor mai fi posibile.

Vrem ca foarte curând, reporterii să nu mai meargă la filmări cu maşini nesigure (ca să nu spunem mai mult) în vreme ce maşini de zeci de mii de euro sunt în proprietatea societăţii. Restructurarea reală nu va fi uşoară dar este singura şansă ca Realitatea Media să ajungă pe linia de plutire. Dealtfel, de mai bine de opt ani funcţionează doar în pierdere iar acum, în insolvenţă – la ultimul pas înainte de faliment – Realitatea nu poate să mai meargă în aceeaşi direcţie. Vă spunem toate astea, indiferent cum va fi tranşat actualul conflict din instanţă.

În planul nostru de restructurare intră multe detalii. Dar pentru acum şi pentru perioada următoare, până se tranşează conflictul în instanţă – v-o spunem cu sinceritate – nici noi şi nici acţionarii, legal vorbind, nu este posibil să punem în practică prea multe. Asta pentru că la mijloc este administratorul judiciar provizoriu care, nici el, nu vrea să dea prea multe semnături, probabil, până nu se lămureşte ce decide instanţa.

Singurul lucru pe care vrem să-l transmitem cu certitudine, singura noastră rugăminte, este să încercaţi, pe cât posibil, să nu blocaţi activitatea televiziunii.

Cei care au pierdut orice speranţă şi nu mai vor să lucreze la RealitateaTV sunt rugaţi să nu-i mai încurce pe colegii care au contracte în curs pe Realitatea Media s.a.

Repetăm, nu din vina noastră s-a ajuns aici. Prin prezenţa la serviciu dar cu refuzul de a lucra, în primul rând au de suferit colegii care lucrează. Noi, creditorii, am încercat să găsim formule de rezolvare a situaţiei dar dialogul cu administratorul judiciar provizoriu şi cu reprezentanţii acţionarilor este imposibil. Probabil că asta este soarta conflictelor acute ajunse la final, lipsa dialogului...

Pe mai departe suntem nevoiţi să ţinem sigilate birourile care conţin documente potrivit cărora se face dovada falimentării companiei. Vă rugăm să înţelegeţi că la mijloc sunt acţiuni penale faţă de care voi, angajaţii, nu aveţi nicio răspundere dar pentru alţii este posibil ca documentele să aibă o cu totul altă însemnătate.

Nu ne place deloc acest lucru dar suntem obligaţi să asigurăm acele documente extrem de importante pentru companie. Imaginea în care administratorul special încerca să deblocheze o uşă este regretabilă.

Singurul motiv din care lucrurile s-au petrecut aşa este dat de faptul că persoana care are cheia de la acea uşă a dispărut şi urmărirea acţiunilor judiciare în care este implicată Realitatea Media trebuie să continue zi de zi. Altfel, riscăm să pierdem procese care în final înseamnă bani, din simplul motiv că nu ştim care sunt datele termenelor de judecată.

Blocarea accesului nostru la acele birouri face parte din boicotul sistematic la care suntem supuşi în conflictul de faţă, unde nu dorim să fie implicaţi angajaţii Realitatea Media.

În concluzie:

- nu este posibil să plătim salariile unor colegi care au trecut pe o altă firmă fără o relaţie contractuală cu Realitatea Media s.a. De comun acord cu administratorul judiciar provizoriu am propus termene, în speranţa rezolvării situaţiei, însă administratorul judiciar provizoriu nu a dat nicio rezoluţie finală. Mai mult, acţionarii şi-au asumat plata salariilor restante pentru cei 174 de colegi, potrivit declaraţiilor administratorului judiciar provizoriu. Ulterior, acţionarii nu au mai făcut nicio plată. Regretăm că termenele convenite cu administratorul judiciar provizoriu nu au fost respectate. În schimb, le acordăm aistenţă juridică tuturor colegilor neplătiţi şi care vor să acţioneze în judecată firma AMS pentru recuperarea drepturilor salariale;

- reangajarea celor 174 de colegi pe Realitatea Media s.a. nu se poate face decât prin decizia Adunării creditorilor. Pentru convocarea acestei Adunări, administratorul judiciar provizoriu are obligaţia să stabilească data şi ora în termen de trei zile de la data solicitării. Administratorul judiciar provizoriu avea posibilitatea legală să convoce Adunarea creditorilor pe data de 29 august, dar, după lungi insitenţe din partea noastră, convocarea a fost făcută abia pe data de 3 septembrie. Oricât de mult ne dorim reangajarea colegilor pe Realitatea Media s.a., nu este posibil ca acest fapt să se petreacă decât în condiţiile legii. Nu ştim care sunt motivele din care administratorul judiciar provizoriu trage de timp, dar acest lucru nu este nici în interesul nostru, nici în interesul celor mutaţi abuziv pe AMS în 14 iunie.

- îi rugăm pe toţi colegii care vin la serviciu, să-şi facă treaba. Cei care sunt pe bună dreptate nemulţumiţi pentru salariile restante, dacă nu vor să lucreze, îi rugăm să nu-i încurce pe cei care lucrează. Astfel, ne lămurim ce posturi trebuie să completăm;

- facem eforturi pentru normalizarea activităţii în măsura posibilului şi în măsura în care avem concursul administratorului judiciar provizoriu; dacă acesta, cu obstinaţie, nu semnează acte sau ne amână, nu avem nicio posibilitate să deblocăm bani înainte de finalizarea conflictului din instanţă;

- suntem de acord ca domnii Sorin Enache şi Elan Schwartzenberg să vină personal, pentru explicaţii, în faţa colegilor angajaţi pe AMS;

- cât de curând, odată cu finalizarea conflictului în instanţă, vom prezenta măsurile de restructurare.

În încheiere, vrem să vă adresăm o întrebare: câţi dintre voi ştiţi că cea mai mare parte a aparaturii pe care lucraţi zi de zi este în inventarele firmei GMG? Asta ar trebui să dea de gândit celor care ne consideră duşmani şi neaveniţi.

Daniela Ionescu,
administrator GMG MEDIA BOX
PRESEDINTELE COMITETULUI CREDITOR

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Craciun Craciun
    ce isteti sunt astia de la realitatea.... cele mai luminate minti din galaxie...
  • stres stres
    unui analist precoc: 1. defineste "cativa ani"? -e pe piata de 11 ani;
    2. pina acum doi ani era pe locul trei la televiziuni, dupa pro si ant1;
    3. de acord cu tine, unele alimentare se mai si inchid, dar isi anunta vanzatorii ca de pe data de X se inchide, nu ii tine la ghiseu fara sa ii plateasca si fara sa le spuna ce se intampla cu alimentara respectiva;
    4. asa bun analist cum esti iti doresc sa fii angajat de un astfel de patron de alimentara cu care sa dansezi un vals perfect, sau sa ii sorbi contul( stii ca un sorbit nu il poti face singur, e nevoie tot de doi).
    fir intins in destinul propriu.
  • Un analist Un analist
    Parca Realitatea TV ar fi o cooperativa in proprietatea celor ce lucreaza acolo. Hai sa ne trezim, nu sunt proprietari cei care lucreaza acum acolo, unii chiar lucreaza gratuit (cum sa lucrezi undeva fara contract de munca, fara contract chiar ?). Si o mare parte din vina este si a personalului, caci la tango este nevoie de doi parteneri. Realitatea TV este un proiect media esuat, la cativa ani de la lansare. Sa inchida cineva lumina, ca sa nu mai sufere cine mai este pe acolo. Si alimentara din colt a dat faliment, a fost inlocuita cu alta si totusi nu s-au jelit atata angajatii, de parca era firma lor. Este capitalism, da, reteta lor secreta.
  • bunica bunica
    Adica ce vrei sa spui ca firma unde lucrez (are 1230 de angajati) e mai prejos decat Realitatea ta?Asa sa fie.Nu-mi convine sa te contrazic.Vine doar noaptea,iar pentru tine nu e un sfetnic bun.Liniste sufleteasca iti doresc.
  • bunica bunica
    Uite domne ca nu poate unul sa plece in concediul ca se trezeste a doua zi hermafrodit si cu personalitate multipla.Inventie mare ip-ul asta.Pai...acelasi nu-l am nici eu!Cum le inventezi tu si le combini,nimeni te intrece.;)
  • bunica bunica
    Sper pentru colegii tai ca nu mai lucrezi in Realitatea si esti doar vreun fost coleg frustrat.Poti s-o arzi incognito pe net atata timp cat iti expui o parere personala,chiar daca nu place altora.Dar cand defaimezi munca altora si a firmei pentru care lucrezi,in mod marsav si polemic cu tot felul de amenintari,e sub orice critica.Am avut si eu fosti colegi la serviciu care s-au mahalagit la fel,iar acum se roaga de mine sa-i pot ajuta sa vina inapoi.Cum pot s-o fac stiind cat s-au tiganit?Sa ma leg la cap cu "sindicalistii"?Terorism curat.
  • dady dady
    Trebuie sa mentionezi pe linga "resursele umane" si sefii de departament care au fost intotdeauna cozile de topor ale maestrului Sorin Enache .... si daca observati bine aceste lucruri le-am spus inca de cind a inceput aceasta noua "destrabalare" la Realitatea TV.
    ... si mai verificati, pentru a va convinge inca o data, ca SERLEUL acela AMS, are si in acest moment doar 4 angajati ..... UNDE SUNTEM NOI CEI 174 angajati de la Realitatea?
    Va pupa tata!!!!!!!!!!!!!!
  • john john
    " ..îi rugăm pe toţi colegii care vin la serviciu, să-şi facă treaba. Cei care sunt pe bună dreptate nemulţumiţi pentru salariile restante, dacă nu vor să lucreze, îi rugăm să nu-i încurce pe cei care lucrează. Astfel, ne lămurim ce posturi trebuie să completăm;"
    Ca sa completati posturile trebuie sa angajati alti oameni, Si cum firma e in insolventa se va proceda la un artificiu: vor fi angajati pe aceiasi firma fantoma si vor fi platiti la anu'. Nu inteleg de ce s-au grabit sa semneze. Eu nu veneam de acasa ca sa semnez nici cu politia.
  • dgfgfh dgfgfh
    doru, bunica, cotofana, marcel si viorica sunt una si aceeasi persoana cu nick-uri diferite si cu acelasi ip... petrisor, verifica, te rog...
  • Loredana Loredana
    voi sunteti CNN-ul romanesc, va descurcati voi si fara casa si fara intretinere... dormiti linistiti
  • rolul doamnelor de la resurse umane! rolul doamnelor de la resurse umane!
    TRECAND PESTE FAPTUL CA OAMENII CARE SI-AU DAT DEMISIA DE PE REALITATEA AU FACUT O GRESEALA, SI AU CEDAT PRESIUNILOR VENITE DIN PARTEA "CUCOANELOR "DE LA RESURSE UMANE CARE,SUNT FOARTE CURIOASA,CE VOR AVEA DE SPUS CAND VOR FI INTREBATE MAI MULTE, CA DE EXEMPLU: CINE LE-A LIVRAT LISTELE CU OAMENII CARE TREBUIAU ****** LA CAP CA TREBUIE SA SEMNEZE DACA VOR SA-SI PRIMEASCA SALARIUL! DOAMNELOR DE LA HR NU AVETI PIC DE RUSINE! IN ULTIMUL CEAS AVETI UN DRAM DE DEMNITATE SI COTCODACITI DE LA CINE ATI PRIMIT ORDINE?! ENACHE? ELAN???CARMEN UNGUNEANU??? SUNTTI DATOARE MACAR CU ACEST LUCRU FATA DE OAMENII DE CARE V-ATI BATUT JOC! INTELEG CA ATI FOST CONCEDIATE! FOARTE BINE! ASA SI MERITATI! NU ATI PROTEJAT DREPTURILE ANGAJATILOR, NU V-ATI FACUT TREABA PENTRU CARE ERATI PLATITE! DRUM BUN, CALE BATUTA! SPER SA NU VA MAI ANGAJEZE NIMENI !
  • dady dady
    pentru Bunica .....
    Nu cumva lucrezi pe la HR si ai gabaritul depasit???????????
  • unfostsiactual unfostsiactual
    Vorbesti de demnitate la Realitatea TV??? - ma faci sa rid!!!
    Sefii si sefuletii de pe acolo au pastrat pe linga ei in marea lor majoritate doar spalatorii in ureche! hahahahahahaahah!
    ... si daca ii ia cineva la puricat pe micii oameni mari de pe acolo sa vezi cite dosare penale vor fi prezentate de tvurile concurente!!!!!
    In rest ai spus bine ceea ce ai spus, dar .......................
  • aidan aidan
    ma enerveaza titlul: "daca nu vor sa lucreze..." cat cinism pe asa zisul creditor! cata cruzime si lipsa de umanitate! creditorule, aia "care nu vor sa lucreze" n-au primit un leu de trei luni!luni in care au muncit! dupa trei luni nu mai vor sa munceasca pe gratis!creierul tau de creditor poate sinapsa cum e viata unui om care desi munceste nu are bani? ati venit ca niste hoti folosindu-va de niste hartii din 2006-2007 si vreti sa aveti televiziune fara sa dati un leu?talhari la drumul mare asta sunteti!nu va e rusine sa cereti unor oameni ai mileniului 3 sa fie SCLAVI pe plantatia furata de voi?poate se rasucesc sclavii si va dau si ei in judecata! ce nu inteleg e cum de unul cu condamnare definitiva,maricel, poate sa devalizeze o televiziune? exista dovezi ca s-au semnat hartii pentru plata celor 174, chiar au semnatura lui bercea pe ele dar bercea nu e de gasit cand trebuie sa semneze statele! nu raspunde la telefon! hartiile sunt din 27.august 2012!vreti totul gratis! sper sa vi se infunde! la realitatea, ca si la alte televiziuni private, practica mutarii angajatilor de pe o firma pe alta e cat se poate de frecventa.nimeni nu s-a gandit ca-i ceva de rau! si daca nu semnau,ce faceau? cei care credeti ca 174 de oameni sunt prosti si voi "dastepti" ganditi-va de doua ori inainte de-a arunca cu piatra. maine s-ar putea sa fiti voi in locul lor. ce usor e sa fii voinic si revolutionar de acasa si cu nevoile zilnice asigurate de parinti! cand traiesti cu groaza pierderii casei ca nu ti-ai platit ratele sau intretinerea, pentru ca noii patroni te fura! asta e in fond ce vor ei, sa muncesti fara retributie, o hotie! nu mai esti nici voinic nici revolutionar! esti disperat si nu mai intelegi nimic! este o totala lipsa de umanitate si de bun simt sa-ti dai cu parerea despre tragedia unor oameni bolnavi, operati, cu copii, datorii, angarale, rate.ba, sa mergi cu tupeul pana acolo incat sa-i tragi de urechi! asta e culmea tupeului!sa nu va treziti maine in situatia celor 174! atunci sa va vad curajul!
  • Marcel Marcel
    dady cànd iti spuneam cà tu esti un fost coleg, cum sunt eu Marcela, mà contraziceai. :) Bleahhhh.... numai màncàtorie de capul tàu.

Trimite un comentariu

sus