Skip to main content

Şefii editoriali ai tabloidului Libertatea şi-au dat demisia

 


Două demisii la Libertatea. Ana Niţă, redactor-şef al tabloidului Libertatea şi Irinel Antoniu, redactor-şef adjunct, şi-au anunţat astăzi demisiile.

Poziţia de redactor şef interimar a fost preluată de Daniel Gorgonaru, şeful secţiei politic.

Ana Niţă a condus redacţia Libertatea din 2006, după ce aproximativ jumătate din echipa ziarului, inclusiv redactorul şef de atunci, Adrian Halpert, au plecat la Adevărul Holding pentru a lansa viitorul Click!.

Până la ora redactării ştirii, cei doi demisionari nu au putut fi contactaţi.

CIFRE. Tabloidul Libertatea a scăzut la sub 100.000 de exemplare vândute în medie pe ediţie, potrivit ultimelor date BRAT. Cu 94.000 de exemplare vândute pe zi, Libertatea este cel de-al doilea ziar ca vânzări din România, după Click!, care vinde peste 130.000 de exemplare zilnic.

Vânzările ziarelor în primele luni din 2012, comparativ cu anul trecut:

Publicatie Vanzari ian-martie 2012 Vanzari ianuarie - martie 2011 Variatie
Click! 131.589 164.442 -32.853
Libertatea 94.530 102.043 -7.513
Romania libera 32.035 38.061 -6.026
Gazeta Sporturilor 31.584 35.467 -3.883
Cancan 29.396 37.430 -8.034
Adevarul 22.916 34.793 -11.877
Pro Sport 20.279 26.401 -6.122
Jurnalul National 18.837 27.091 -8.254
Evenimentul zilei 14.908 15.796 -888
Ziarul Financiar 7.384 10.386 -3.002
Curierul National 3.150 3.190 -40
Puterea 2.019 2.484 -465


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Redactor Redactor
    Uite ce se zice dincolo

    Bursa zvonurilor pentru redactor sef Libertatea:
    Anamaria Lembrau – 70%
    Daniel Gorgonaru – 50%
    Dorin Chiotea – 30%
    Andrei Balan – 20%
    Adrian Halpert – 20%
    Pila Mihnea (un nume misterios ce se va afla curand) – 70%
    Daniel Coltuc – 10%
    Cristina Ersen – 10%
    Simona Ionescu – 10%
    Calin Stroila -10 %
    Cristi Stancu!!! – 20%
    Madalina Patra – 10%

    Poate ramane Gorgo, ca e de al nostru, desi si-a cam luat-o in cap si asta
  • Trex Trex
    Frate, stau si ma gandesc ce drama au trait oamenii aia sub teroarea stalinista a conducerii Anei, vreme de aproape 6 ani, cum au scrasnit din dinti, constienti de propria genialitate nebagata in seama de doua sefe incompetente care, intamplator, aproape au salvat ziarul cand toata lumea ii canta prohodul, dupa exodul spre conu dinu. Ce suferinte trebuie sa fi indurat, de-acolo, din terenul reportajelor lor senzationale si pline de energie a cuvantului, pe abia 2000 de lei, cand altii haleau 5-6000 probabil doar ridicandu-si degetul mic de la mana stanga la cafea. Si cum au suportat toata atmosfera de lagar de munca cand fanii scrisului lor i-am fi dorit, hăt, departe, dincolo de orzont. dar lanturile erau grele, nu doar nedrepte. Dar lasa ca acum a venit si vremea lor si vor arata lumii adevarul. Se va face dreptate. Unii imbatranesc, dar tot degeaba, fiind prea „români” in adn-ul lor ca sa vada si altceva in afara de burta lor bronzata si mintea lor necoapta, orice ar scrie in buletin..
  • Redactor2 Redactor2
    Adevarat, Reporter are dreptate. Ani la randul, ziarul s a facut dupa tv, cu subiecte vechi ed doua zile. Pai cum sa vanda asa, cand subiectele erau deja dezbatute la Capatos cu doua seri in urma?

    Lembrau si saitul vor ramane in viata. Cand aia de la site au inceput sa miste cu succes acum doi ani, Ana ne invata sa ii ignoram si sa i barfim. Au fost scandaluri mereu cu ei. Aia de la site n au fost niciodata apreciati si uite ca acum s ar putea sa ajungem la mana lor. Ana n a acceptat pe nimeni sa i spuna ce sa faca.

    Pentru 'cineva care ii stie pe toti': tu esti nebun daca crezi ca Mihnea o sa ofere mariri. Poate concedieri :))
  • Reporter Reporter
    Pentru cei care pling dupa fostele sefe (dar valabil si pt Mihnea): priviti cifrele din Brat si veti vedea ca vanzarile s-au dus rau la vale. Sint de 3-4 ori mai mici si nu doar din cauza crizei. De vina pt asta e lipsa de subiecte (sau prezenta repetata a unor subiecte copiate sau penibile sau neinteresante) si lipsa de marketing si de difuzare.
    Cei care sinteti mai bunicei uitati in jur si veiti vedea chiulai, spagari, ipocriti. Poa sa vina Gorgonaru + Lembrau+ Mihnea cu toate rudele lui si tot n-o sa faceti nimic.
    In curind va rezista doar saitul asa ca puneti-va bine cu Lembrau.
  • cineva care ii stie pe toti cineva care ii stie pe toti
    Profesional nu este corect sa le anulezi pe cele doua demisionare. Stiau ce fac si din moment ce ziarul s a situat bine multi ani, o faceau bine, parerea mea. Uman, insa, amandoua zero. Si au sustinut numai lingaii si astfel au propagat acest comportament in redactie. Bine, redactie de tabloid... Serpi la tot coltul... Gorgonaru este un bun profesionist. E mailul ala a fost scris in graba... La cultura generala da lectii la multi @profesori@ de pe acolo. O diferenta MAJORA intre cele doua si Gorgonaru> Gorgonaru, spre deosebire de mizeriile alea doua, a discutat cu oamenii despre ce i doare cel mai mult, despre salariile mizerabile pe care le au unii, unii care chiar produc si fac diferenta constant pe segmentul tabloid. De cand sunt la Libertatea, si sunt de ceva timp, nu mi amintesc sa ma fi chemat una dintre cele doua sa mi propuna o marire, una simbolica, cum o fi, dar marire... Ana Nita mai era cum era, dar roackerita cu nume, fizic si figura de barbat, Antoniu... asta era sub orice critica... de abia raspundea la saluturi si la astia care nu i bagau limba la scarita se uita intr o scarba de mi venea sa vomit cand o vedeam cum reactioneaza :))))) Deci, fetele vroiau sa dai maximum de performanta cu salarii sub 18 milioane, pt ziaristi cu experienta. Le a mers... De acolo si vilele... Plus alte comisioane, ca deh, asta i functia, te obliga. Prostimea? Da i n p///a lor. Merge si asa. Nu comenteaza niciunul. Unde sa se duca? :))) DIn punctul asta de vedere pt mine, sunt niste mizerii amandoua. Si au batut joc de oameni in primul rand, si apoi de ziaristi... Sa le fie rusine... Unii, speciali, cica, super salarii cu materiale din carti sau din arhivele de ziare sau despre personaje moarte de 100 de ani... E ca si cum peste 100 de ani as scrie de Basescu, ce betiv era. :)))) Profi, baietii. :)))))))))) Bravo lor, daca le au prostit pe mizeriile alea doua, dar nu i corect. Altii, pe teren, transpirati si fututi la maximum, sub 20o0 lei... Imi pare bine ca au plecat. Si au facut plinul, au prostit multi ziaristi cu salarii de rahat, a venit Vasiliu, n au mai putut suge asa ca au scuipat :)))))) O sa fie rau, oricum. Nu cred ca Vasiliu va oferi mariri. Singura alinare ramane faptul ca Gorgonaru, spre deosebire de javrele alea prefacute, a discutat cu oamenii. E un semn... Sa nu ramanem cu semne pe noi :))))))))
  • Redactor Redactor
    Pai da, asta ar fi culmea, sa faca ziar online dupa ce la Libertatea si-au subminat propriul site. Fetele astea nu inteleg nimic din online si tu vrei sa faca ziar online.
  • vergil vergil
    pana la urma lucreaza la lansarea unui tabloid in trustul pro, sau la o viitoare emisiune la concurenta cu capatos si cancantv? mai degraba le vad facand un ziar... care cel mai probabil va fi doar online (pe vremurile astea..........)
  • Robert Robert
    PS:
    Mediafax/Mediapro
  • Robert Robert
    Deci o sa lucreze la un ziar de scandal :) Primul scandal il va incasa Mihnea Vasiliu.
  • Insider Insider
    Soc si groaza! Ana Nita lucreaza deja la lansarea unui nou tabloid! Ziarul va fi sustinut de un puternic trust din Romania! Ana avea proiectul demult si astepta doar ocazia! Alaturi de ea vor mai pleca multi oameni din redactia Libertatea, care negociaza acum cu Ana! Alaturi de ei vor mai veni oameni de la fostul Cancan! Se va forma o echipa foarte puternica! Iar ziarul va avea promovare si pe tv! Ana a jurat razbunare, iar cineva dintre apropiatii ei a auzit-o spunand ca nu va avea liniste pana nu se va razbuna pe Mihnea! A zis ca stie multe lucruri despre el si ca le va da in vileag!

    Stati prin preajma!
  • Gicu al doilea Gicu al doilea
    Incetati cu prostiile astea,puneti mana la munca sa saltati ziarul, lasati-l pe Gorgo sa-si faca treaba asa cum stie el. E jenant pentru voi sa speculati ca ultimele cutre pe bloguri si sa va injurati intre voi. Asa ati fost invatati de vechea conducere, dar uniti-va, sustineti-va intre voi si apucati-va de munca, opriti-va in a da in capul oricui se ridica.
  • Gura Sparta Gura Sparta
    Breaking Niuz! Ana isi va lua toti oamenii de la Libertatea si vor lansa impreuna un nou ziar-tabloid care va fi sustinut de un trust mare din Romania! In echipa vor mai merge si cativa oameni de la fostul Cancan, care vor fi ejectati in urma trecerii pe online. Noul ziar va fi lansat exact pe nisa Libertatii, iar Ana vrea sa-si distruga vechiul ziar! Conform unui apropiat al ei, Ana ar fi zis ca nu se lasa pana nu-l distruge pe Mihnea si ca "o sa plateasca, stiu prea multe despre el"!

    Deja cei din redactia Libertatea discuta amanuntele cu fosta lor sefa! Fiti pe faza!
  • Generalul Washington Generalul Washington
    Si zi ma Gorgo, cine ti-a scris mesajul ala? A fost bine joi noaptea la domnu Vantu?

    P.S. Umbla vorba prin targ ca Mihnea mai are niste rude de pus bine. Una dintre ele va veni mai mult ca sigur ca redactor sef adjunct pe online, adica in locul pe care il va elibera Anamaria Lembrau. Si da, "shpionii" Anisoarei din redactie (i-a enumerat cineva mai sus) nu mai au viata lunga.
  • Generalul Washington Generalul Washington
    Mi se pare amuzant cum unii dintre voi il sustin acum pe Dorin Chiotea sa vina sef la Libertatea, desi cand era in Ringier il mancati de partile dorsale atat pe la fumoar, cat si pe forumuri si pe bloguri. Acum e bun Chiotea, e "supervaloare", cum zice unul mai sus. Adevarul e ca chiar este supervaloare si ar fi f indicat sa fie red-sef Libertatea, dar nu ca e invitat la televiziuni ci pentru ca e mai ziarist si mai experimentat in functii de conducere decat toti cei numiti mai sus ca variante. Numirea lui ar da greutate ziarului.

    Oricum, toate astea nu conteaza pentru ca Dorin Chiotea nu va ajunge sef la Libertatea, cel putin nu cat e Mihnea sef peste bostanarie. Soarta e decisa, Ana Maria Lembrau va fi tartore in curand, aveti timp sa va pocaiti! :)) Si uite asa Ringier va ajunge din model de presa un model de cum sa promovezi pe pile si pe pupatul bucilor cui trebuie.

    Daca stau sa ma gandes,c nu e de plans nimic din asta. Va meritati soartra. N-ati facut nimic bun pentru ziarul ala, ati promovat curvasareala, pilele si pupatul bucilor. Exact de mana asta o sa muriti acum. Ce, adica numai Ana sa numeasca pe pile, adica Mihnea de ce n-ar numi? Sau, ca in disputa USL-PDL e rau numai cand fura unii, cand fura ceilalti e lovitura de stat, hehe.

    Ana a scapat bine, are o imagine buna din ce vad aici. Fuga ceausista din redactie a ajutat-o. Trupa ei de fideli sufera ca nu i-a salutat iubita fiica a poporului din drumul catre elicopter? Adica i-ati pupat dorsalul degeaba atatia ani? Nici nu v-a salutat? Si-a facut banii si acum s-a dus? Cine ar fi crezut?

    Ana si Irinel - nici o pierdere pt Rignier. Au promovat diletantismul, non-valoarea si prostimea in randurile redactiei. S-au inconjurat numai de oameni-carpe, de aprobatori si de VIctori Ponta. Adica specialisti copy-paste. Noroc cu mediafaxul altfel ziarul ala se facea mai greu. Nimeni nu scotea o vorba in fata lor. SI a mers ani buni asa. Bucurati-va pentru asta, nu va intristati ca vine Ana Lembrau, specialista in onlain cum e Ana Nita (ptiu, uite ca au acelasi nume) specialista in acelasi domeniu. Adica deloc. Nu se va schimba nimic in bine, ai lor vor fi inlocuiti cu ai nostri, partea buna e ca nu mai conteaza. iar voi, micimea din redactie, oricum nu pricepeti ce va va lovi. Uitati-va si voi in jur cum evolueaza lucrurile si poate pricepeti niste masuri pe care le ia RIngier, nu Mihnea. Cu alte cuvinte, nu mai plangeti si nu va mai lucrati unul pe altul pe aici. O Ana s-a dus, alta vine, dar vremurile bune s-au dus de tot, iar in vre-o (sic, vorba noului sef) cativa ani, oricum n-o sa mai fiti niciunul pe postul de acum. Restul e cancan, daca intelege-ti.

    Si nu uita-ti! Pentru orice problema, pute-ti sa-l contacta-ti pe Gorgo!
  • Gicu Gicu
    Stai calm Gorgo! 100% Chiotea nu e interesat de ziare si era tovaras cu Nita si Irinel. Oricum adevaratul redctor sef de acum incolo e Mihnea.

Trimite un comentariu

sus