Skip to main content

Serial nou la Kanal D: Suleyman Magnificul, o producţie care a stârnit controverse în Turcia

 

Publicitate

Kanal D lansează luni, 10 septembrie, de la ora 20.00, serialul Suleyman Magnificul Sub domnia iubirii (titlu original: Muhtesem Yuzyil).

Producţia este o călătorie în orientul secolului al XVI-lea, când la conducerea Imperiului Otoman vine sultanul Suleyman Magnificul, cel care prin puterea armatelor sale va ameninţa creştinitatea şi face din Imperiul Otoman o superputere a lumii.

Serialul este filmat într-un decor ce imită Palatul Sultanilor din Istanbul (Topkapi). Costumele personajelor -  rochiile şi bijuteriile femeilor, dar şi vestimentaşia bărbaţilor de la Curte - sunt recreate după moda vremii, potrivit reprezentanţilor postului.

Producţia a stârnit controverse şi proteste puternice în Turcia, pentru ca sultanul Suleyman este prezentat din ipostaza de om cu vicii şi pasiuni şi nu ca un erou al istoriei. Criticii au invocat şi o prea mare libertate a scenariştilor în interpretarea evenimentelor istorice şi a vieţii sultanului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tania Tania
    Serialul este de exceptie.Singura problema este atunci cand sunt la munca si nu-l pot viziona.Reluarea este la ora 1.40 AM.Ar fi ideal ca reluarea episoadelor sa fie la o ora acceptabila - a doua zi pana-n ora12.00 AM.Poate citeste cineva mesajul si ne ajuta in grila de program Kanal-D.Multumesc.
  • Amy Amy
    Buna seara!
    Felicitari pentru acest serial care are "de toate"!Astept cu nerabdare fiecare episod!Saptamana trecuta,luni,parca,durata difuzarii serialului a fost mult mai mare ca de obicei si mi-a placut foarte mult!
    Ceea ce nu s-a mai repetat,n-ar fi rau sa mariti durata unui episod, sigur nu s-ar supara nimeni!
    Insa, m-a deranjat foarte tare multimea intreruperilor pentru reclame,astfel ca filmul a durat mult mai putin.Probabil a trebuit sa recuperati de saptamana trecuta.........
    Sunt foarte enervante aceste reclame dese, la scurt timp dupa terminarea unei alte reclame, astfel incat filmul propriu-zis se scurteaza foarte mult!.
    In acest fel, cred ca oamenii, in timp nu vor mai avea rabdare sa urmareasca multimea reclamelor din episoade si se vor rezuma la a vedea extrase din episoadele anterioare.
    Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi acest comentariu si, poate, veti face ceva in acest sens!
  • kiko kiko
    popo,

    #$^&*&^ ma-tii, are cratima...
  • mihai v mihai v
    @temugin: temuginee, chill man :))
  • temugin temugin
    Cum ti-ai dat seama ca e un serial bun daca nu l-ai vazut? :))
  • popa popa
    kiko esti prea prost ca sa intelegi ceva din viata asta. du-te pe facebook si da like la poze cu gagici. mars la colt!
  • mihai v mihai v
    e un serial bun; nu l-am vazut.
  • kiko kiko
    here we go again... acelasi scandal ar fi fost si la noi daca un serial despre stefan cel mare l-ar fi prezentat drept curvar (cum a fost, in realitate) si crud (degraba varsatoriu de singe nevinovat, cum spune poetul) in loc sa il faca mare si sfint si pupator de icoane...

Trimite un comentariu

sus