Skip to main content

5 septembrie. 300 de oameni vor fi restructuraţi la Realitatea TV. Jumătate din redacţie

 

Publicitate

PERSONALUL VA FI REDUS LA JUMĂTATE. Realitatea TV va trece printr-un proces de restructurare, din cei 630 de angajaţi câţi are în prezent televiziunea de ştiri urmând să fie păstraţi aproximativ 300, a declarat Gabriel Bugnar, noul director general al Realitatea TV, potrivit Mediafax.

Întrebat cum a ajuns la această cifră - 300 de angajaţi -, Gabriel Bugnar a spus că "300 este cifra ideală pe care au stabilit-o alte televiziuni de ştiri". "Sky News din Marea Britanie are, spre exemplu, 198 de angajaţi", a explicat Bugnar.


Realitatea TV, în proces de restructurare. Câţi angajaţi vor fi concediaţi


GREVĂ JAPONEZĂ CU PUŢINI JAPONEZI. După şedinţa din 1 septembrie de la Guvern în care Executivul a eşalonat pe 7 ani datoriile fiscale ale Societăţii Române de Televiziune, greva japoneză ţinută ieri la TVR nu a avut efectul scontat, scrie Evenimentul zilei.
Banderolele albe la braţ au fost purtate de mai puţin de jumătate dintre cei prezenţi. Mai mult, oamenii vorbiseră săptămâna trecută ca în pauza de masă să iasă în curtea instituţiei. Nimeni însă nu a ieşit.
Greva de la TVR n-a speriat pe nimeni 


LONGIN ŞI NIŢULESCU VERSUS SINDICATE. "Prezenţa în CA al TVR de-a lungul anilor, de la emiterea Legii 41/1994, a unor realizatori cu experienţă şi performanţe în televiziune nu a dus decât să fie mai bine administrată Televiziunea Publică. Atât cât s-a putut, pentru că din trecut veneau contracte criminale cum e cel cu Universal (de licenţiere a unor filme şi seriale, semnat în perioada în care la conducerea TVR era Valentin Nicolau, n.r.)", spune Lucia Hossu Longin într-o scrioare internă, potrivit Adevărul.

Ea mai spune că sindicatelor nu li "s-a auzit glasul când diverşi preşedinţi de televiziune au adus la ruină instituţia, când peste capul CA s-au semnat contracte oneroase de directorii executivi".

La rândul său, Cristian Niţulescu, membru în CA al TVR din partea PSD, spune că este "total de acord" cu punctele de vedere prezentate de Lucia Hossu Longin în scrisoarea adresată SPUSTV.
"Nu am constatat nicio atitudine publică a sindicatului reprezentativ sau a Confederaţiei Sindicale «Meridian» în ultimii ani referitoare la angajările în SRTV pe care le-a făcut administraţia Lăzescu, fără consultarea Consiliului de Administraţie (şi vorbim de câteva sute de oameni)", spune Cristian Niţulescu într-o scrisoare adresată lui Dragoş Bocanaciu, preşedinte al SPUS TV.
Lucia Hossu Longin şi Cristian Niţulescu, război deschis cu sindicatul TVR


AUDIERI LA PARLAMENT ÎN CAZUL RESTRUCTURĂRI. Comisiile de cultură ale Parlamentului vor audia, pe 11 septembrie, de la ora 14.00, "persoanele implicate direct în procesul de reformare - restructurare" a Televiziunii Române, potrivit Mediafax.

"Având în vedere disensiunile apărute ca urmare a deciziilor luate de conducerea Societăţii Române de Televiziune în ultima perioadă, am decis, de comun acord cu domnul preşedinte Sergiu Nicolaescu, să convocăm o şedinţă comună a Comisiilor pentru cultură ale Parlamentului, marţi 11 septembrie a.c., ora 14.00, la sala de şedinţe a Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, având înscrisă pe ordinea de zi audierea persoanelor implicate direct în procesul de «reformare - restructurare» a serviciului public de televiziune", spune Raluca Turcan, preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de informare în masă.
Persoanele implicate în restructurarea TVR, audiate de Comisiile de cultură ale Parlamentului


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    In afara se practica farte mult lcrul freelance si din acest motiv institutiile media raporteaza putini angajati permanent. In general servicii precum contabilitate, mentenata tehnica, operatori teren, chiar si platou , DSNG-uri si echipe specializate, sunt contractate "cu ziua" in functie de evenimente si necestitati. DIn pacate legislatia la noi este foarte neingaduitoare cu acest gen de activitate si nu apara mai deloc acest tip de munca. La noi poti foarte usor sa prestezi si sa nu-ti iei banii. In UK nu e asa. Plus ca si "scorurile" unui freelancer sunt altele fata de angajatul cu norma. Ofera in plus performanta...ca altfel nu-l ia nimeni. Deci scad pe o parte cheltuielile cu salariatii full time dar crsc cele cu prestarile de servicii. De cele mai multe ori freelancer-ul vine si cu echipamentul!
  • Claudiu Claudiu
    noi, telespectatorii, asteptam ca realitatea sa devina in scurt timp o televiziune competitiva si sa se salveze de la faliment; pentru asta e nevoie insa de debarasarea unui numar suficient si necesar de angajati; asa ca puneti-va pe treaba si cresteti in audiente!
  • Andreea Andreea
    si TVR-ul pot sa emita cu 1000 oameni mai putin, daca se vrea se va putea, doar vointa sa fie
  • gigikentt gigikentt
    Zici tu asta?Montajul mare parte a zilei se uita la filme si fiecare o arde la tigara dupa cum il taie pe el.In redactie la fel,cafele si tigari,caterinca.Nu zic ca nu se munceste insa se poate optimiza mai bine acest proces si s-ar putea face performanta si cu oameni mai putini.Nu incurajez sclavia si un stil de munca la foc automat insa crede-ma ca se poate cu mai putini.
  • Petre Petre
    Habar nu ai, vorbesti si tu ca sa te afli in treaba, realitatea Tv nu este nici 5 % automatizata din cate este SKY News practic e imposibil sa emita sub 400 de oameni.
  • Andreea Andreea
    300 angajati sunt arhisuficienti.... o televiziune moderna, asa cum ar trebui sa fie realitatea, poate avea chiar si sub 200 angajati, asa ca este de unde scadea..... mult succes cu redresarea televiziunii, sper sa se salveze

Trimite un comentariu

sus