Skip to main content

EXCLUSIV. Revista Forbes se închide. Urmează restructurări la Adevărul Holding

 
EXCLUSIV. Revista Forbes se închide. Urmează restructurări la Adevărul Holding

Publicitate

UPDATE. Licenţa revistei Forbes România a fost preluată de firma BP Publishing, deţinută de Raluca Badea, fostul director al diviziei reviste de la Adevărul Holding, după cum a declarat, în exclusivitate pentru paginademedia.ro un reprezentant al agenţiei de PR care se ocupă de Forbes Europa. Topul Forbes 500 de miliardari va ieşi pe piaţă în această toamnă, iar echipa editorială va rămâne aceeaşi. Detalii AICI.

Revista de business Forbes România, lansată de Adevărul Holding în martie 2009, nu va mai apărea pe piaţă. Asta în condiţiile în care pe 17 octombrie ar fi trebuit să apară topul Forbes 500 milionari.

Închiderea Forbes vine într-o perioadă în care Cristian Burci este pe ultima sută de metri în preluarea Adevărul de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, zilele următoare vor urma şi restructurări în Adevărul Holding.

Cristi Burci şi Dinu Patriciu au semnat un acord de preluare a Adevărul Holding la 5 septembrie, după cum declara Cristi Burci în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, AICI.

Acordul prin care Burci va prelua în totalitate Adevărul Holding a fost încheiat la trei fără zece dimineaţa, după 20 de ore de negocieri. Pe cinci septembrie, la trei fără zece dimineaţa, Cristi Burci s-a înţeles cu reprezentanţii Adevărul să preia grupul de presă. Filmul zilei de negocieri, AICI.

Povestea aducerii Forbes în România

“Ce-ar fi să aducem noi Forbes în România” şi-au spus în 2005 Adriana Halpert şi Ştefan Onică. Pe atunci, Halpert coordona Capital Top 300 cei mai bogaţi români, iar Onică era redactor la acelaşi catalog. Printr-o cunoştinţă, au aflat cine se ocupă de licenţele internaţionale Forbes.

A urmat o corespondenţă via email cu americanul de la Forbes, iar în 2006, cei doi zboară la New York şi îşi încearcă norocul cu editorul american. A fost doar o întâlnire“de contact”“Faceţi un business plan, găsiţi un investitor şi apoi mai discutăm”, au spus, pragmatic, americanii.

În primăvara lui 2006, Halpert şi Onică pleacă de la Capital cu destinaţia Adevărul. Ziarul era în proprietatea Anei Mariei Tinu. Opt luni mai târziu, urma să fie cumpărat de actualul proprietar, Dinu Patriciu. Din vara lui 2006, cei doi nu au mai discutat cu reprezentanţii Forbes.

Acesta a fost, de fapt, începutul. Ideea avută în urmă cu trei ani de Adriana Halpert şi Ştefan Onică a fost reluată în 2008 şi dusă mai departe de către managementul Adevărul Holding (grup condus de Răzvan Corneţeanu), care a purtat şi negocierile şi care a încheiat contractul.

Primul pas către licenţa Forbes a fost făcut cu ocazia Adevărul Top 500. Catalogul a preluat licenţa de a publica în paginile sale clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Până în acest an, clasamentul Forbes apărea în Capital Top 300 (produs editat de Ringier).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Wacs Eduard Wacs Eduard
    Da, dom'le sa plece acesti sefi frecatori de menta. Dar pe mine ma intereseaza soarta acestor palmasi onesti, care au muncit zi-lumina pentru trust, de luni pana duminica. Credeti ca pe madam Liliana Munteanu o s-o puna cineva sa semneze concediul fara plata?! Nu, va spun eu, ea va pleca si va primi compensatorii pana in 2013. In timp ce palmasii....sunt vai de mama lor...Acum ori niciodata, croieste-ti alta soaaaarta!!! La arme, oameni buni!
  • Adriana Adriana
    Imi este mila de jurnalisti! De ce va lasati atit de usor calcati in picioare? De ce nu sinteti mai uniti in drepturile voastre? Interesul acestor vremuri conduse de nulitatile acestei tari este : "dezbina si controleaza". Ginditi ceva pentru voi, pentru viitorul vostru si nu va mai lasati manipulati, haituiti, mintiti si umiliti! Incepeti in primul rind prin a nu va mai injura si nu va mai bucurati de greutatile celuilalt. Sustineti-va si transformati-va iar in fortza de altadata. PRESA A 4-A putere in STAT? Fara jurnalisti sintem mincati toti!
  • Riciu Riciu
    Dragilor, culegeti doar ce-ati semanat bagandu-i limba in ureche acestui nimeni pe nume Peter L. Imre, neaparat cu L., si aghiotantei sale Raluca Badea. Le-ati cantat in struna, acum va canta ei refrenul. Hai, la, la ,la, la revedere...
  • aidan aidan
    fostule scav...nici eu, dupa zeci de ani de cules bumbac pe plantatia tvr, nu reuseam sa le spun atat de bine. chiar peste tot este la fel! si eu ii multumesc secolului trecut ca a lasat sa apara internetul. macar asa nemernicii sa afle cate stim si ce simtim despre ei! ii multam si blogului asta ca nu ne sterge adevarurile. pentru ca nu mintim, nu inventam,stim!
  • CLIPA ADEVARULUI CLIPA ADEVARULUI
    Momentan:
    Liliana Munteanu - out - pe cati ai sapat, ti-a venit randul(si acatistele alea au rolul lor) si tot departamentul.(ce-o face andra ?!?)
    Aurelian Amuraritei - out - si frecarea de maciuca pe salariu imens, are un final.
    Departamentul marketing - out in bloc.(pacat, erau cativa oameni buni)
    si lista va continua....asteptam pe adi vasile, raluca badea, andrei stefan, oana cruceanu...
  • fan al lui Razvan Ionescu fan al lui Razvan Ionescu
    Bai fratilor, astia care aveti idoli pe alde Maradona, Brad Pitt, Steve Jobs etc: vreau sa stiti ca idolii mei sunt Peter Imre, Razvan Ionescu, Cristi Stancu, Alexandru Sassu, Liliana Munteanu, Aurelian Amotoistivuitoritei, Cezar Udrescu si piticul sovietic & imberb Adi Vasile. Vreau si eu sa ma angajeze cineva, un mare patron d-asta din Top 300 (inteleg ca Top 500 e mort, nu mai apare), pentru urmatoarele joburi pe care promit sa le fac cel putin la nivelul celor nominalizati mai sus si pe maximum jumatate din banii luati de cel mai prost platit dintre ei:
    1. Frecator de menta;
    2. Taietor de frunze la caini;
    3. Pacalici;
    4. Lingau;
    5. Imbarligator;
    6. Turnator;
    7. Expert in vrajeala;
    8. Ambalator de vorbe goale.
  • renata renata
    bai fratilor, stati potoliti. am aflat ca dupa nebunia asta o sa fie rechemati se pare unii dintre cei pusi pe liber. mi s-a sugerat asa: vezi-ti de treaba si stai cuminte, lasa-i pe nebuni in pace. sper sa fie de folos ce am scris. ma dau la "fund" oficial :)
  • fost sclav la Cristi Burci fost sclav la Cristi Burci
    Am lucrat sapte ani la Burci, la Amerom si apoi la Prima TV. Operator, am facut social si politic de mi-au sarit capacele. Nu va asteptati la nimic bun din partea lui nu pt ca nu ar dori asta, ca nu e chiar baiat rau, dar are pe langa el un sobor de "manageri" lingai care ii ascund realitatea si-l imbarliga in fel si chip. Intrucat directorii se vor multumi sa-si pastreze lefurile babane si sa-i raporteze cum fac ei din rahat bici, va anunt ca veti lucra inca trei cincinale pe aceleasi computere obosite, veti merge pe teren cu aceleasi masini (probabil harbuite si fara cauciucuri de iarna), veti folosi aceleasi camere foto & video pana vor crapa si le veti mai si plati "daunele" si salariile o sa mai scada, la fel ca si numarul de oameni. O sa imbatraniti impreuna cu Peter Imre si cu aia pe care ii injurati pe aici: ei in Ferrari, Touareg, Audi, voi prin tramvaie si prin metrou. Singura alegere onorabila e sa demisionati, dar nu aveti unde sa va carati, pentru ca peste tot e cam la fel.
    Succesuri!
    PS E bine macar ca exista bloguri unde putem sa vorbim despre impostori si farisei, macar sa le cunoasca lumea adevaratele fetse!
  • alt sclav alt sclav
    SA FIE CLAR! NU E NIMIC LEGAL IN A SEMNA DECLARATIA CU CONCEDIUL FARA PLATA. ESTE FALS IN DOCUMENTE. SEMNEAZA ASA CEVA SI POTI SA RASPUNZI CHIAR TU IN FATA LEGII PENTRU CA AI SEMNAT O DECLARATIE FALSA.
  • un sclav un sclav
    Cred ca ITM-ul se poate sesiza si prin email sau pe baza unor telefoane date de acasa. Treaba cu concediul fara plata e un artificiu legal, dar cum credeti ca pot fi prostite autoritatile in asa hal? Pai "fabrica de continut" cum naiba a functionat daca toata lumea era in concediu fara plata?! In mod normal ITM-ul ar trebui sa faca reclamatii penale administratorilor firmei, asa ceva e inadmisibil intr-o tara membra a UE! La cate nenorociri au facut, la cat si-au batut joc de noi ani de zile, chiar nu se gaseste nimeni sa-i dea in gat pe Oana Barbu, Peter Imre, Razvan Ionescu, lingaul de Grigore Cartianu? Este halucinant cum "deontologi" gen Craciun, Orcan, Avram etc tac malc cand e vorba de propriile drepturi, dar sunt vajnici critici ai autoritatilor!
    Ce fel de credibilitate poate avea institutia de presa Adevarul Holding, care chipurile se lupta pt drepturile cetateanului, cand ea insasi incalca flagrant legile tarii si-si batjocoreste angajatii si partenerii de afaceri?
  • Matusalem Matusalem
    Wacs, tarziu dragule! Trebuia sa faci asta mult mai devreme! Astazi o sa ma distrez de minune. Liliana Munteanu cred ca este in fibrilatii! I-au inchis obiectul muncii - Forbes - ( ar fi frumos sa o intrebe cineva cati bani a cheltuit celebrul ei departament si cati bani au produs electrofantasticele ei evenimente in toata perioada petrecuta de ea acolo. Bineinteles ca o sa dea vina pe marketing, redactie, vanzari). Raluca Badea, care a incercat sa invete cu ce se manaca managementul de presa, dar din pacate nu a reusit. A incercat sa "fure meserie" de la toti. Le radea in fata si ii lucra pe la spate, pana scapa de ei. Niciodata nu a ascultat un sfat bun. De toate relele era vinovat Imre: nu I'll inteleg pe Peter - era raspunsul ei. Cred ca daca ar fi stiut Imre ce spunea, de mult timp strica prietenia. Nu a avut curajul sa le spuna ea oamenilor de la Forbes ca s-a inchis sandramaua. Jenant pentru un executiv care nu isi asuma niciodata nimic! Adrian Vasile- prostul "satului ADH" - cum mergea el ca un cocos( complexat mic ce esti!) pe culoare si incerca sa se bage in seama cu toate femeile. Doar de asta esti bun. Esti un pisercios! Un "yesman". Nu ai stiut si nu ai avut niciodata curajul sa spui nu! Andrei stefan- singurul care a vrut, nu a avut cu cine( a ascultat de cine nu trebuie, luand de bun toate tampeniile), si degeaba ti-ai asumat cate o tampenie ca nu te-a bagat nimeni in seama. Lista poate continua, dar acestia sunt primii 4 oameni cu "influenta" la Imre si care ar fi putut schimba ceva, dar care s-au complacut in "mizerie". Rusina sa va fie!
  • Wacs Eduard Wacs Eduard
    Sa facem Revolutie. Sa moara ala care le mai scrie un articol la acesti penali periculosi. Sa va vad azi la redactie cum va prezentati.
  • nick nick
    de acord cu @insider. eu zic că n-ar fi rău să aveţi şi un reportofon când sunteţi chemaţi la HR, s-o înregistraţi pe preaminunata, preimaculata şi, nu în ultimul rând, Oana Barbu (asta, desigur, dacă nu-şi va băga la înaintare vreo fătucă). oricum, orice dovadă este bine venită. nu semnaţi nimic pe loc, luaţi hârtiile şi citiţi-le bine înainte de a le returna semnate. vor fi ameninţări şi manipulări. nesemnarea renunţării la salariul pe august sau septembrie (dat de Patriciu) nu ar trebui să aibă nici o legătură cu noile contracte (cu Burci). şi am o vagă bănuială că OB nu-şi va mai lăţi mult posteriorul pe loc. aşa că n-o credeţi nici dacă se tăvăleşte pe jos :D
    nu că ar fi Burci vreun sfânt, dar cred că această manevră este doar o lovitură disperată a vechiului management, facută cu ultimele puteri.
    atenţie aşadar la zvonuri şi intimidări!
  • insider insider
    Atentie la modul in care se fac reducerile. Au fost chemati oameni carora li s-a pus in vedere sa semneze cereri pentru concediu fara plata in luna august, astfel incat sa nu mai fie platit un salariu, daca vor sa mai ramana. Este o stare de fapt cu conotatii penale: instigare la fals prin santaj. Si apoi evident, uz de fals, din partea conducerii. beneficiul ilicit sunt cei 500 de mii de euro, valoarea salariilor pe o luna. Cei care semneaza asa ceva trebuie sa stie ca daca unul singur merge la Parchet, toti cei care au semnat inaintea lui intra la fals. Aveti grija oameni buni, dupa un an de zile de badjocura, acum sunteti expusi si la situatii mai grave. Vorbiti cu avocatii inainte sa semnati orice si nu semnati acte care nu consemneaza starea reala de fapt. Nu va expuneti pentru niste persoane care v-au batjocorit un an de zile. Corect si legal este sa achite salariile restante, e dreptul vostru nu renuntati la el, si abia apoi sa anunte, cu preaviz de 15 zile, ce restructurari se fac. La restruscturare au obligatia legala sa acorde compensatii. nu va lasati pacaliti. Aveti legea de partea voastra, ati muncit cu buna credinta si ati fost inselati, daca nu primiti banii, cei care v-au adus la lucru trebuie sa plateasca pentru aceasta inselaciune. V-au przentat o stare falsa de lucruri ca fiind adevarata, plata salariilor, pentru ca obtine foloase necuvenite: banii pe care nu ii mai platesc. Legea penala sanctioneaza aceste fapte, e bizar ca ei se expun asa. Aveti toata legislatia muncii de partea voastra, nu va grabiti sa semnati nimic inainte de a discuta cu un avocat. Patriciu, Imre, Ionescu si Burci vor sa faca o afacere pe spatele vostru, inca o data, dar trebuie sa stie ca sunt oameni care nu vor accepta situatia si vor merge la Parchet. Sunt si furnizori inselati.
  • urechiusa urechiusa
    Si la tipografii vor fi restructurari. De la Timisoara sunt vreo 6 pe lista, in conditiile in care firma de aici e pe profit... Dar asta este, se respecta ordinele de la Bucale... Sa vedem ce mai vine...

Trimite un comentariu

sus