Skip to main content

Kanal D, campanie pentru copii autişti: Donează 2 euro la SMS 8842

 

Publicitate

CAMPANIE. Donează 2 euro la SMS 8842. Este doar o parte a campaniei "Ajută un copil cu autism să meargă la şcoală!", iniţiată de postul Kanal D împreună cu Asociaţia Învingem autismul.

Vedetele Ştirilor Kanal D, Christian Sabbagh, Simona Pătruleasa, Silvia Ioniţă, Raluca Lăzăruţ şi Bianca Ioniţă, se vor implica în această cu materiale despre provocările zilnice prin care trec familiile care au copii cu autism şi organizaţiile neguvernamentale care sunt nevoite să se autosusţină pentru a oferi servicii pentru persoanele afectate de această tulburare.

Ce cuprinde campania:

  • Reportaje şi dezbateri în cadrul Ştirilor Kanal D şi a emisiunilor Draga mea Prietenă şi Drept la ţintă.
  • Organizarea în fiecare sâmbătă (22 septembrie – 13 octombrie), la Vitantis Shopping Center, a unor ateliere de joacă între copii cu autism şi copii cu dezvoltare tipică, cu participarea vedetelor Kanal D şi în parteneriat cu Jucăriada.
  • Lansarea în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, în parteneriat cu Editura Frontirea şi Librăriile Cărtureşti, a cărţii În zbor barba nu creşte. Cartea este un mic jurnal care povesteşte cu umor şi optimism întâmplări adevărate trăite de Horia Rizea, un băiat de 13 ani, alături de Kiti, sora sa cu autism. Lansarea va fi însoţită de o expoziţie de fotografie-eseu despre Horia Rizea şi familia sa, realizată de fotograful Andrei Pungovschi, şi de sesiuni de lectură în şcoli din cele 3 oraşe.
  • Promovarea unei petiţii online de strângere de semnături susţinute de FEDRA - Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist, din care Asociaţia Învingem Autismul face parte. FEDRA este prima federaţie de acest tip din România, care are ca membri în principal organizaţii de părinţi şi se doreşte a fi o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor. Petiţia online va avea ca scop sensibilizarea autorităţilor statului de a sprijini inclusiv financiar terapiile pentru persoanele cu autism.

Fondurile strânse în urma campaniei Ştirilor Kanal D şi Învingem Autismul vor ajuta la pregătirea specializată pentru şcoală a copiilor care beneficiază de serviciile Centrului Învingem Autismul şi la formarea a 100 de cadre didactice din ţară din grădiniţe şi şcoli de masă în metode de predare pentru copiii cu autism.

Ce este autismul?

Autismul este o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie, riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.

Incidenţa copiilor cu autism este din ce în ce mai alarmantă. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii este afectat.

Partenerii campaniei:

Vitantis Shopping Center, Europa FM, Itsy Bitsy, Spectacular, Cocor Channel, Libertatea, Editura Frontiera, Librariile Carturesti (Bucuresti, Cluj, Iasi), Accor, Jucăriada, Iulius Mall Cluj, Godmother, Centrul de dezvoltare personala Body Mind Spirit, The Workshop

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    am un coleg al carui copil este autist si este genial! in tehnica, calculatore, limbi straine! este frumos si perfect dezvoltat.copiii autisti au probleme cu afectiunea, sentimentele de iubire, nu cu inteligenta! sunt, aproape majoritar, mai inteligenti decat copiii normali. doar ca nu pot intelege dragostea. se spune ca ingerii nu inteleg mila si dragostea.sunt doar ratiune pura.marirea numarului de autisti o fi o rezolvare a mamei naturi a boom-ului demografic.

Trimite un comentariu

sus