Skip to main content

Războiul promo-urilor între două televiziuni. Ianţu, Cheloo, Bitman, elicoptere şi o notificare pentru Antena 1

 

Publicitate

UPDATE. „Spotul de promovare a superproducţiei X Factor este realizat de Antena Group la sugestia licenţiatorului, pe baza unui scenariu agreat cu acesta”, spune Antena Group. Poziţia integrală, în articol.

Două posturi TV se bat în promo-uri. Kanal D a notificat Antena 1 pentru că un spot care promovează emisiunea X Factor seamănă foarte mult cu un clip pentru Vrei să fii milionar.

Ambele spoturi sunt filmate din elicopter, deasupra Capitalei.

Spotul cu Virgil Ianţu, pentru Vrei să fii milionar, a fost făcut anul trecut. Cel pentru X Factor a fost turnat pentru noul sezon al emisiunii, în care juriul este format din Cheloo, Delia şi Dan Bitman.

Maria Popescu, PR & Communication manager Kanal D a confirmat pentru Paginademedia.ro că postul a trimis notificarea către Antena 1, dar nu a detaliat în ce constă acest document.

Într-o poziţie trimisă paginademedia.ro, Departamentul de Comunicare Antena Group declară: "Spotul de promovare a superproducţiei X Factor este realizat de Antena Group la sugestia licenţiatorului, pe baza unui scenariu agreat cu acesta, prin care s-a dorit evidenţierea unor atribute ale emisiunii, prezente şi în conceptul de promovare al francizei  în Marea Britanie. Departamentul Juridic Antena Group a trimis un răspuns oficial Kanal D din care reiese nulitatea acestei notificări. Iar dacă a fost gândită ca strategie de PR, este demnă de o cauză mai bună".

Spoturile în cauză, în continuare:

Vrei să fii milionar, cu Virgil Ianţu, Kanal D, 2011

X Factor, cu Cheloo, Delia şi Dan Bitman, Antena 1, 2012

[jwplayer file="http://www.paginademedia.ro/wp-content/uploads/2012/09/xfactor-transfer_ro-26sep-68e171.mp4"]

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Caveman Caveman
    nu este vorba de "ce promo-uri din afara" au fost copiate de Kanal D ci este vorba de ce s-a transmis in tara.Daca eu fac o sigla si un tip din Japonia are cam aceeasi idee,ar fi penibil sa il acuz ca mi-a furat ideea atata timp cat nu ma stie,dar sa fi televiziune si sa copiezi,mi se pare jenant. Plus ca la promo la Kanal,nu lucreaza turci deci postarile cu au descoperit turcii apa calda si etc sunt nule intrucat nu sefii dicteaza promo-ul ci echipele de productie,asa ca cei care au comentat sa puna mana si sa se intereseze inainte de a comenta anapoda.
  • anna anna
    ce atata incrancenare? promo-ul de la Kanal D ilustreaza ideea : sa traiesti ca un miliardar, iar cel de la X factor arata ca juratii au calatorit prin toata tara sa vada concurentii. deci 2 idei, aceeasi ilustratie. nu cred ca n-am mai vazut elicoptere si masini negre in filmulete/ spoturi/ filme de lung metraj sau pe strada, cand trece presedintele.
  • Robert Robert
    Nu era copiata, era adaptata si difuzata nu doar in Romania ci si in Albania, Bulgaria, Grecia.
    Marketingul celor de la OTE a vazut acel scurtmetraj la un festival de film si a platit regizorul acelui film sa realizeze o adaptare mai scurta a acelui film care sa poata fi difuzata ca spot comercial pentru retelele mobile ale OTE.
  • Catalin Catalin
    Doua televiziuni penibile se bat pentru penibilul suprem.
  • aidan aidan
    eu nu inteleg ce legatura este intre continutul celor doua emisiuni si elicopterele alea? sau masinile alea? acum 100 de ani am invatat ca genericul unei emisiuni trebuie sa contina elemente care se vor regasi in emisiunea pentru care e facut genericul. sau promo-ul de acum care atunci nu fusese inca inventat! n-am vazut elicoptere, mercedes-uri si "bemveuri" in niciuna din emisiuni! sau e vorba doar de MANIA GRANDORII la ambele posturi? cat despre copiat, e evident ca primul promo care care a aparut a fost copiat de al doilea! sa nu mai vorbim ca amandoua au fost inspirate intr-o prea mare masura de la americani.
  • unu unu
    E normal la noi sa copiem. Daca Ponta poate, televiziunile de ce nu ar face-o? Va aduce-ti aminte de reclama ca a impresionat Romania: "ce este asta? Un fluture!" copiata de la reclama de la Greci?
    Una peste alta, Le cam sufla in ceafa canalD la antene..
  • Remusache Remusache
    Cezar, poate turcii au copiat ideea de prin filme dar sa te cheme Antena, sa te dai mare televiziune si sa nu poti imagina nici macar alte cadre la un promo e deja penibil.
  • Alex Alex
    Daca http://www.youtube.com/watch?v=WvWHyGWnBrE pe care l a trimis Mr Pisica are vreo legatura cu promoul cu Iantu atunci Antena 1 are dreptate suta la suta :)). Poate gasiti un exemplu mai bun, mai incercati. E foarte misto razboiul asta... Probabil si Nora pentru Mama e tot o "superproductie" descoperita precum apa calda de
  • Cezar Cezar
    Nu mai conteaza ca cei de la Kanal D au copiat ideea de prin filme si chiar de la X Factor UK sau USA, daca nu ma insel.
  • Ana Ana
    Hai ca sunteti chiar haiosi!!! :)))) Gaura la macaroana si apa calda nu cumva tot turcaletzii au inventat-o? Daca ar fi atenti poate s-ar prinde ca sunt idei diferite si copy-uri si mai diferite. Poate ca nu inteles, ca doar sunt turci.....
  • Mr. Pisica Mr. Pisica
    Intrarea in scena a juriului X factor, scena/secventa in care ei zboara cu elicopterele spre studio, e un trade mark X Factor. Toate editiile din toata lumea au aceasta secventa de ani buni. Un exemplu ar fi asta: http://www.youtube.com/watch?v=WvWHyGWnBrE. E din 2008 din Marea Britanie. Eu inclin sa cred ca cei de la Kanal D au facut un promo dupa o idee de continut X factor.
  • dany dany
    Sa inteleg ca postul Kanal D a inventat spoturile cu elicoptere?
    Nu spun ca Antena nu are obsesia copierii, in general, dar nici sa facem din kanal o mare smecherie.
  • Gigi Gigi
    Sunt 5 masini la Iantu dar la antena sunt 3 elicoptere. Diferentele sunt izbitoare
  • Scârbette Scârbette
    Permite-mi sa te contrazic: e acelasi numar de masini. Si de-abia aici intervine intrebarea: de ce are nevoie Iantu de 3 masini?!
  • parere a mea parere a mea
    Cum puteti sa fiti asa de rai? Difera numarul de masini&elicoptere, ca sa nu mai vobesc de numarul de participanti (1 la kanal d, 3 la impact)
    ce daca-i aceeasi ideea si desfasurare? Un elicopter este cu iantu, altu cu bitman, padurea de la A1 este mai verde, autostrada mai lunga, basca mai multe limuzine.
    In plus, voi nu vedeti ca nu-i aceeasi sigla?
    Oricum, chiar si copiat, nu vedeti ca ei macar au mai "imbunatatit"un pic. Daca-l facea Ponta pe clip, aparea Iantu in juriu la X factor:)))
    In alta dezordine de idei, au scazut standardele si la copiat. Dupa atatia ani de incercari nereusite cu Pro Tv, acum incerca la kanal D, poate le iese.
    Asteptam cu nerabdare serialul produs de mangusta lazarov, "Felixman mirificu"

Trimite un comentariu

sus