Skip to main content

S-a trezit şi CNA. La o lună şi jumătate dezbate referendumul

 

Publicitate

CNA a ieşit din adormire. Forul a discutat astăzi abaterile televiziunilor din campania pentru referendum de acum mai bine de o lună. Motivul? Până acum nu a fost cvorum.

Întârzierea a fost taxată de Roxana Niculescu, reprezentanta RTV:

Înţeleg că puneţi interesul telespectatorului pe primul plan. Stau şi mă întreb în acest moment, după o lună şi jumătate de la referendum. Ziua referendumului a fost mic copil faţă de ceea ce s-a întâmplat în societatea românească. Pe scena politică a existat o criză politică.

Eu vin şi iau orice fel de amendă, nu-i niciun fel de problemă. Dar, cartonul, vă reamintesc, spune: CNA a amendat postul de televiziune X pentru ziua de 29 iulie. În ce situaţie vă puneţi, ca instituţie. Pentru ce, pentru păcatul primar 29 iulie? Despre criza politică din luna august când o să discutaţi, în perioada campaniei electorale? Vă spun că a început numărătoarea. Sunt 60 de zile până la debutul campaniei. Eu am primit astăzi o solicitare din partea unui partid politici important pentru timpii de antenă.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, i-a răspuns: Discutăm aceste cazuri în urma reclamaţiilor pe care nu le-am putut discuta la momentul respectiv. Dacă vă aduceţi aminte, ultima noastră şedinţă a fost cu 2-3 zile înainte de referendum. Dacă am fi intervenit în ziua referendumului, s-ar fi spus că limităm libera exprimare.

În cadrul şedinţei de astăzi, CNA a sancţionat Antena 1, Realitatea TV, RTV, TVR 1 şi B1 TV pentru derapajele din perioada 23 - 29 iulie.

Consiliul a decis somarea postului Antena 1 pentru difuzarea în preziua alegerilor a unor spoturi electorale ce invita oamenii la vot, în timp ce în imagini apăreau imagini de la protstele din iarnă în care apăreau pancarte cu mesaje împotriva lui Traian Băsescu.

Antena 3 a primit, la propunerea lui Christian Mititelu, o amendă de 10.000 de lei pentru dezechilibrele din ultima săptămână de campanie electorală, iar B1 TV şi RTV au fost sancţionate pentru abaterile din campanie cu suma de 5.000 de lei.

Realitatea TV a primit o somaţie pentru derapajele din campanie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bahmuteanca bahmuteanca
    Roxana ce vrei sa zici tu prin "Eu am primit astăzi o solicitare din partea unui partid politici important pentru timpii de antenă"...ca ai pe cineva pternic in spate. daca nu ma insel, partidul ala merita sanctionat ptr ca timpii de antena se solicita si in functie de numarul de candidati etc...
  • dexter dexter
    Nu ar fi misto sa vorbim despre CNA la trecut? De ce naiba cheltuie saracii astia banii statului sa spuna niste ineptii uriase?
  • kiko kiko
    mda, saptamana viitoare o sa dezbata procesul lui ceausescu...

Trimite un comentariu

sus