Skip to main content

TVR, dat peste cap. Curtea Constituţională anulează actuala conducere

 

Publicitate

UPDATE. „Procesul de implementare a Programului de redresare va continua, urmând un calendar strict, comunicat partenerilor sociali şi care va respecta legile în vigoare.”, au declarat reprezentanţii televiziunii publice. Punctul de vedere integral, în continuare.

Curtea Constituţională a admis astăzi sesizarea PDL referitoare la componenţa actuală a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

După ce decizia CC va fi publicată în Monitorul Oficial, cei opt membri desemnaţi de PSD, PNLUDMR şi UNPR îşi vor pierde funcţiile.

În acest context, deciziile luate de Consiliul de Administraţie din iunie până în prezent sunt lovite de nulitate, inclusiv planul de redresare a televiziunii române. Rămân multe lucruri de clarificat, printre care şi situaţia TVR Cultural şi TVR Info care au fost închise din decizia Consiliului de Administraţie.

PDL nu are niciun reprezentant în conducerea TVR. Decizia a fost luată la 24 iunie de majoritatea liderilor de grupuri parlamentare, care au stabilit că în CA vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR.

PDL a contestat la Curtea Constituţională hotărârea Parlamentului privind noul CA al SRTv, „care nu corespunde algoritmului politic", după cum a declarat atunci liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader.

Vă transmitem mai jos poziţia preşedintelui director general al SRTV, Claudiu Săftoiu, privind deciza CCR referitoare la sesizarea privind constituţionalitatea componenţei CA al SRTv.

 Punctul de vedere al TVR, în continuare:  

Conducerea SRTv ia act de decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) care a admis astăzi sesizarea unui partid politic referitoare la componenţa actualului Consiliu de Administraţie al SRTv, validat de plenul Parlamentului.

Parlamentul este singurul for în măsură să pună în aplicare hotărârea Curţii Constituţionale şi să ia măsuri astfel încât activitatea în Televiziunea Română să nu fie afectată. 

Consiliul de Administraţie al SRTv şi-a îndeplinit misiunea de a respecta imperativele Ordonanţiei 33/2012, şi a prezentat, în termen de 45 de zile, un Program de redresare economică a societăţii, care a stat la baza Memorandumului aprobat de Guvernul României pe 1 septembrie 2012, referitor la eşalonarea pe şapte ani a datoriilor fiscale ale SRTv.

Procesul de implementare a Programului de redresare va continua, urmând un calendar strict, comunicat partenerilor sociali şi care va respecta legile în vigoare.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    chiar ai certitudinea ca astia sunt pas? la cum stiu sa traga sfori nu m-as mira sa ramana si sa faca rau in continuare.oricum,ma bucur ca-i dor matele putin si pe ei! la cati au imbolnavit plecand de la premize false!
  • August August
    Nu esti singurul, site-urile cu n-spe Flash-uri si alte mega-incarcari per pagina WEB efectiv scot lumea din sarite!
  • mad79 mad79
    sunt oare singurul care este deranjat de faptul ca pagina de media merge asa prost?
  • CTL CTL
    Lasa ca numai mananca bani statului.
  • livia pila livia pila
    Adio, Elwis!!!! Iar nu ai avut noroc! La SIE cit ai rezistat, nenorocitule? Adio, Luci Hossu,Irina Radu(poate dai si tu un concurs onest pentru intrarea cinstita, si nu pe usa din dos in TVR), adio Raico Corneas, adio Cristian Nitulesccu! Sa va fie rusine
  • adi m adi m
    sunt deacord ca TVR-ul e intr-un haos total de ani buni incepand cu Tudor Giurgiu, Alexandru Sassu, si in cele din urma Alexandru Lazescu.
    Acum faceam referire la haosul provocat de anularea deciziilor actualului CA (daca se va intampla asta).
    In afara celor 3 PDG, nu pot sa nu aduc aminte si de celebrii deja Sorin Burtea si Lucia Hossu Longin care se regasesc in ulimile CA-uri ale TVR. Poate o desfiintare a TVR ar fi buna, m-am cam saturat de cumetriile lor.
  • Horea Horea
    De acord:haos!

    Intradevar, "ultimii doi (ani) fiind apocaliptici"!
  • aidan aidan
    @adi m- haos e de cativa ani, ultimii doi fiind apocaliptici. aia de sunt vinovati sunt liberi si dau sfaturi in loc sa pupe puscaria.nu angajatii au devalizat 150 de milioane de euro in doi ani ci lazescu si gasca lui de baieti si fete destepti! toti sunt bine sanatosi si LIBERI! cat despre continuarea haosului in tvr nu vad ce atata spaima, e ca in restul tarii si supravietuim. ca noi doar asta facem de 20 de ani:supravietuim nu ne bucuram de viata. cat despre reforme, care reforme? prima reforma era sa-i puna sa platesca pe cei care au furat. n-am vazut nimic in acest sens. am vazut doar niste dari afara si hotii dand sfaturi! in traducere,au vazut niste oi pedepsite ca ar fi sfasiat un lup! cu coltii! ca si cum oile ar avea canini!o mizerie tvr, o mare mizerie!
  • profesor profesor
    sa plateasca uslinosii pt ca nu au vrut sa respecte legile si constitutia ducand Romania intr-un haos economic si o dezordine legislativa. Un amatorism mai mare ca la guvernul Ponta nu cred ca se gaseste nici in Sudan!
  • generalul Joffre generalul Joffre
    Elwis has left the building! Thank you and good night!
  • adi m adi m
    probabil, tot Saftoiu va fi numit in fruntea TVR. din pacate se ajunge la intarzierea reformelor.
  • adi m adi m
    ia mai gandeste putin... e vina pdl ca usl nu a respectat algoritmul de impartire? asta e boala tuturor romanilor, acuza fara sa gandeasca. daca usl respecta algoritmul nu s-ar fi ajuns la invalidarea CA, iar reformele incepute ar fi avut probabil o finalitate. acum reincepe scandalul, pentru ca unii au avut un moft!
  • Gheorghe Gheorghe
    Macar aveau un plan. Acum...iar bezna!
  • alin alin
    noi,din cauza pdl si ccr.
  • adi m adi m
    cine plateste pentru haosul in care o sa fie aruncat acum TVR?

Trimite un comentariu

sus