Skip to main content

Vlad Petreanu, la matinalul Europa FM. “Un timp vreau să stau departe de televiziune”

 

Publicitate

Jurnalistul Vlad Petreanu va fi unul dintre realizatorii matinalului de la Europa FM. Din 17 septembrie, jurnalistul va prezenta emisiunea matinală "Deşteptarea" împreună cu Monica Anghel şi George Zafiu.

Cât despre televiziune, jurnalistul care a avut emisiune la B1 TV declară, pentru Paginademedia.ro că “un timp vreau să stau departe”. “Televiziunea este un business cu particularităţi urâte în România”, a declarat Vlad Petreanu pentru Paginademedia.ro.

Petrişor Obae: Râmâi şi în televiziune?

Vlad Petreanu: “Nu am proiecte pe TV în acest moment. Un timp vreau să stau departe de televiziune. În zona în care ştiu eu să fac televiziune, respectiv ştiri şi publicistică, lucrurile par a se fi tensionat destul de mult în acest an, iar stilul de jurnalism obiectiv, echilibrat, de care eu sunt mai apropiat, pare să fie în defensivă în ultima perioadă.

Incluzi aici şi B1?
Da, fireşte. Să nu fiu înţeles greşit, nu am acuzaţii de făcut. Dimpotrivă. Ar trebui să îi spun mulţumesc lui Sorin Oancea.

Televiziunea este un business cu particularităţi destul de urâte în România. Modul în care îţi care îţi asiguri audienţa în televiziune presupune, mai nou, o atitudine partizană, indiferent de care parte te afli. Eu nu spun că este rău, doar că aşa face acum. Eu cred însă într-un ziarist echilibrat faţă de toate forţele politice.

Eu cred că jurnalistul trebuie să fie în slujba publicului, nu a unor interese, oricare ar fie ele.”

Prima emisiunea matinală în formula Petreanu-Zafiu-Monica Anghel va fi difuzată de Europa FM pe 17 septembrie.

Vlad Petreanu, pe blogul lui, despre trecerea la Europa FM:

"Am fost invitat să mă alătur echipei Europa FM. Am acceptat cu încântare, pentru că e un post curat, echilibrat şi coerent, iar acestea sunt locuri în care mă simt bine şi, de aceea, şi muncesc bine. Mulţumesc Andradei şi lui George pentru că au avut ideea (şi pentru că au făcut tot ce a ţinut de ei ca discuţiile să avanseze rapid).

Sunt oameni… fireşti la Europa FM: după mulţi ani, am regăsit într-o redacţie atitudini pozitive şi zâmbete deschise. Asta e o raritate în cealaltă lume, a TV-ului. Se simte diferenţa imediat, ca o surpriză plăcută."

Europa FM face parte din trustul Lagardère Active Radio International, alături de Radio 21, Smart FM şi Vibe FM.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • liliana liliana
    Da.... Domnul Vlad Petreanu este un jurnalist adevarat. Cine nu vede acest lucru...sa nu mai scrie..Nu conteaza,...unde si ce a facut inainte.Stiu ca voi fi aspru criticata de foarte multi ..dar stiti ce ..nu imi pasa...Am fost si eu intr-o televiziune locala ..la departamentul stiri...si daca aveti impresia, ca acolo curge lapte si miere ei dragilor.....va inselati. La un post de radio..indiferent care este acesta....este o atmosfera mult mai familiala.Asa ca ....nu mai criticati un om de o asemenea valoare...informativa mai intai..LILIANA S. CLUJ
  • VaDin VaDin
    Pai domnule Nic, B1 este un post tv serios? El a ajuns acolo dintr-o conjunctura nefavorabila.Oancea l-a agatat in plecarea lui din Antena 3.Acolo in B1 oamenii seriosi au plecat in maxim un an de la venirea lor.Neseriosii,plafonatii neprofesionistii si pupinkuristii au ramas.Chestia aia grasa si urlatoare care e sefa pe acolo a ramas si a distrus ce mai era bun pe acolo.Ce sa caute Petreanu acolo?
  • Nic Nic
    Vlad este printre putinii jurnalisti echilibrati.Pacat ca nu mai este la B1.Speram ca se va intoarce
  • angela angela
    Este cel putin dezamagitor faptul,ca cineva care isi permite sa critice prostiile facute de cei aflati momentan la guvernare(si trebuie sa fim orbi ca sa ne putem preface ca nu vedem),sa fie catalogat fara drept de apel,basist.Dar,a devenit ceva normal astazi sa gandesti la modul:,,cine nu-i cu noi,clar e impotriva noastra".
  • of of
    Corect Andrei. Vlad merita sa fie urmarit oriunde s-ar afla.
  • Aura Ciobanu Aura Ciobanu
    Ai dreptate Andrei! Vlad chiar e un jurnalist adevarat.
  • andrei andrei
    Ma uit la toti postacii de aici, platiti cu sume mizere dar suficiente pentru cafeaua si tigarile de care au nevoie pentru a sta in fata computerului. Petreanu este unul dintre putinii jurnalisti de valoare din tara asta. Niciunul dintre cei care scrieti aici nu ati reusit sa faceti performanta, in domeniile voastre de activitate, pe care a facut-o Vlad in jurnalism.
  • dexter dexter
    Nu stai tu departe de televiziune, sta ea departe de tine, ca la B1 aveai audiente de -0, nici tu nu te uitai la emisiunea pe care o aveai. Toti astia care sunt dati afara de undeva incearca sa imbrace esecul in haina detasarii de "micile" mizerii care exista in televiziunile romanesti.
  • MANUELA MANUELA
    ESTE UN JURNALIST OK .N STIU CUM SE VA INTELEGE CU MONICA CARE ESTE ENERGICA SI VULCANICA ..DAR BOGDAN MIU UNDE A PLECAT?
  • Liviu Liviu
    Da doamna aveti perfecta dreptate .La Antena 3 era profund anti Basescu iar la B1 profund pro Basescu.Aceasta dovedeste ca latra la comanda nicidecum ca este un bun ziarist.Din pacate aceasi regula se aplica la 90% din ziaristi .
  • mariana mariana
    si la haznaua3 era vocea varanului felix , nicicum nui bine pentru hahalerele astea imbecile.zakiro, un rebut uman.
  • mada656 mada656
    @ Zakiro- Se spune "Vlade!" nu "Vladule" si se numeste cazul vocativ. Tine minte pentru urmatoarea sesiune de bac.
  • Razvan Razvan
    Schimbarea de atitudiune adomnului Petreanu a fost evidenta. Il urmaream cu atentie la Antena 3, a avut un timp o emisiune de investigatii, foarte ok. Apoi, a trecut la B1... iar postul de pe Calea Victoriei este profund basist...imi pare rau sa o spun, dar si el a devenit la fel...
  • kiko kiko
    nu ma dau in vint dupa petreanu. parerea mea e ca e un jurnalist bun, dar dupa ani de zile de antene... nu inteleg de ce nu a mai fost acceptat la b1. asta cu radioul e o salvare de ultim moment, probabil nu il mai primea nimeni...
  • Zakiro Zakiro
    Vlad Petreanu, din pacate, a devenit o voce pro Basescu, iar asta se intampla de cand s-a mutat la B1 TV. Sa-i cititi blogul: este profund basist. Nu-l acuz si incriminez, doar ca acest lucru s-a intamplat cam peste noapte. De ce, ptr ca lucreaza la B1TV? Doar intreb. Banii nu-s totul, Vladule.

Trimite un comentariu

sus