Skip to main content

Vlad Petreanu, la matinalul Europa FM. “Un timp vreau să stau departe de televiziune”

 

Publicitate

Jurnalistul Vlad Petreanu va fi unul dintre realizatorii matinalului de la Europa FM. Din 17 septembrie, jurnalistul va prezenta emisiunea matinală "Deşteptarea" împreună cu Monica Anghel şi George Zafiu.

Cât despre televiziune, jurnalistul care a avut emisiune la B1 TV declară, pentru Paginademedia.ro că “un timp vreau să stau departe”. “Televiziunea este un business cu particularităţi urâte în România”, a declarat Vlad Petreanu pentru Paginademedia.ro.

Petrişor Obae: Râmâi şi în televiziune?

Vlad Petreanu: “Nu am proiecte pe TV în acest moment. Un timp vreau să stau departe de televiziune. În zona în care ştiu eu să fac televiziune, respectiv ştiri şi publicistică, lucrurile par a se fi tensionat destul de mult în acest an, iar stilul de jurnalism obiectiv, echilibrat, de care eu sunt mai apropiat, pare să fie în defensivă în ultima perioadă.

Incluzi aici şi B1?
Da, fireşte. Să nu fiu înţeles greşit, nu am acuzaţii de făcut. Dimpotrivă. Ar trebui să îi spun mulţumesc lui Sorin Oancea.

Televiziunea este un business cu particularităţi destul de urâte în România. Modul în care îţi care îţi asiguri audienţa în televiziune presupune, mai nou, o atitudine partizană, indiferent de care parte te afli. Eu nu spun că este rău, doar că aşa face acum. Eu cred însă într-un ziarist echilibrat faţă de toate forţele politice.

Eu cred că jurnalistul trebuie să fie în slujba publicului, nu a unor interese, oricare ar fie ele.”

Prima emisiunea matinală în formula Petreanu-Zafiu-Monica Anghel va fi difuzată de Europa FM pe 17 septembrie.

Vlad Petreanu, pe blogul lui, despre trecerea la Europa FM:

"Am fost invitat să mă alătur echipei Europa FM. Am acceptat cu încântare, pentru că e un post curat, echilibrat şi coerent, iar acestea sunt locuri în care mă simt bine şi, de aceea, şi muncesc bine. Mulţumesc Andradei şi lui George pentru că au avut ideea (şi pentru că au făcut tot ce a ţinut de ei ca discuţiile să avanseze rapid).

Sunt oameni… fireşti la Europa FM: după mulţi ani, am regăsit într-o redacţie atitudini pozitive şi zâmbete deschise. Asta e o raritate în cealaltă lume, a TV-ului. Se simte diferenţa imediat, ca o surpriză plăcută."

Europa FM face parte din trustul Lagardère Active Radio International, alături de Radio 21, Smart FM şi Vibe FM.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • pasescurte pasescurte
    sa investeasca mai mult timp in online.este un blogger foarte bun

Trimite un comentariu

sus