Skip to main content

Zi neagră la Adevărul Holding: concedieri şi scăderi de salarii. Cifrele restructurării

 

Publicitate

Trustul Adevărul Holding trece zilele acestea prin noi restructurări. După ce, ieri, revista de business Forbes România a fost închisă, după cum Paginademedia.ro a scris aici, astăzi s-a trecut la planul de restructurare.

Adevărul Holding a renunţat astăzi la mare parte dintre angajaţii de la marketing şi IT. Urmează concedieri şi din zona redacţională.

La amiază, Răzvan Ionescu (fost director editorial al Adevărul, actual şef al unui proiect online dezvoltat de Cristi Burci) i-a anunţat pe angajaţii Adevărul despre tăierile salariale care vor urma: scăderi de 15% pentru cei cu salarii de până în 4.500 de lei şi 25% pentru lefurile mai mari. Răzvan Ionescu a ţinut şedinţa dar precizat că nu vorbeşte dintr-o calitate oficială în ierarhia Adevărul Holding.

Ionescu a mai precizat că în cazul publicaţiilor închise vor fi păstraţi oamenii care „merită salvaţi”, printre care Ionuţ Bonoiu, redactor-şef Forbes, şi Petre Barbu, senior editor.

El a mai propus jurnaliştilor să semneze o cerere de concediu fără plată pe septembrie, urmând ca aceştia să nu-şi mai ia banii pe această lună. Angajaţii au refuzat categoric acest lucru.

CIFRELE RESTRUCTURĂRII. Din informaţiile paginademedia.ro, restructurările din redacţia Adevărul vor atinge aproximativ 25-30 de persoane, iar la Click! este vorba de aproximativ 10 oameni. Din redacţia Forbes, care numără, aproximativ 15 de oameni, câţiva vor trece la Adevărul.

Nu numai redacţiile Adevărul şi Click vor fi restructurate. Alte concedieri consistente vor fi făcute la tipografii, dar şi la departamentul de carte şi la librăriile Adevărul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Redactor3 Redactor3
    Hahaha.
    AE e Alina Eremia, ce dracu, e clar. S-a mai si semnat cu click.ro.

    AF banuiesc ca scrie la misto si se tavaleste pe jos de ras in timp ce scrie. Si scrie bine, daca e sa ignori ineptiile pe care le insira. Deci, judecand dupa condei, e vreunul destept de pe la Adevarul care face haz de necaz. Daca nu e asa si vorbeste serios, inseamna ca a fumat ceva bun de tot.
  • un sclav un sclav
    AF, tu ori esti Imre, ori Cartianu - doar astia pot scrie atat de dezarticulat, nesimtitule! Nu poti fi papagalul de Ionescu sau impostorul de Stancu - astia n-au scris nimic in viata lor! Esti satul, e clar colegule ca esti intre aia care isi umfla burta prin sedintele de board unde se discuta numai stupizenii.
  • dan dan
    AF, tu chiar esti pe bune? Adica cineva chiar poate sa debiteze asa ceva in viata reala si nu intr-o comedie proasta? Nu de alta, dar nu stiu daca sa rad sau sa plang.
  • pe bune pe bune
    faza cu mancarea gratis si cateringul, cu sedinta de redactie acasa prin rotatie... hahahahhahahahahahhah vai de capul si de zilele tale! breeee, aia nu e catering e caterinca breeee si afla tu cap-de-pluta ca nimic nu e gratis, n-a platit Imre din buzunarul lui sau patriciu dar e un pic cam greu pentru tine sa intelegi.

    chestia trista e ca tu scrii aici tampeniile astea din convingere. sieg heil!
  • Titi Titi
    Amice, esti imbecil!
  • pe bune pe bune
    ia-i*
  • pe bune pe bune
    @AE si AF:
    mai spalatilor pe creier, pai de ce credeti voi ca Imre si ceilalti sunt platiti atat de gras? stiti de ce? TOCMAI ca sa nu ajunga salariatul sa faca ceva pentru companie; daca trustul e in rahat e datorita lor mai AFE nu din cauza salariatului! de ce nua a renuntat Imre la salariul pe 2 luni si sa plateasca din el pe cei de mai jos? mai AFE, exemplul pleaca de sus de la patron, directori etc. nu confunda tu firmele de familie si in special cele din Japonia- acolo da, sau in Correa de Sud, habar nu ai despre ce vorbesti, ai creierul spalat si buzele tocite, esti un zombie!
    daca oameni ca tine au ramas in trust este absolut clar care a fost politica AH pana acuma;

    apropo, lasa trustul, vrei sa faci ceva pentru tara? emigreaza in Coreea de Nord si i-ai si pe altii ca tine de mana. tara va fi mai curata.
  • AF AF
    Sunteti exact ca tiganii care nu inteleg ca trebuie sa munceasca, nu sa astepte ajutor social si alocatie. Va plangeti ca aveti rate la banca. Dar s-a dus vreunul dintre voi la domnul Imre sa-i spuna: "Sa traiti boss-ule, m-am gandit sa ajut compania. Va rog sa-mi spuneti ce abonati sunt in zona in care locuiesc eu, iar eu ma voi trezi cu o ora mai devreme si le voi livra ziarele. Vreau sa fac acest lucru voluntar". Si absolut toti angajati ar trebui sa faca acest lucru pentru Holdingul Adevarul, la care au sansa sa lucreze si care, din pacate, traverseaza acum o situatie un pic mai dificila. Timp de trei luni a fost angajata o firma de catering si s-a oferit mancare gratis. Dar de ce sedintele de redactie nu s-au facut, prin rotatie, la unul dintre redcatori acasa, unde toata lumea, in timp ce se discutau problemele respective, putea sa puna mana sa gateasca, intr-un cazan mare, masa de a doua zi pentru toti colegii. Este un mod simplu prin care s-ar lega noi prietenii, s-ar intari echipa. Va asigur ca domnul Imre s-ar bucura sa vi se alature si dea un gust de inalta calitate atat intalnirii, sedintei respective, cat si mancarii, deoarece este un connoisseur.
    Iata ce idee simpla! Doar ca din pacate preferati sa inotati in rea-vointa
    Pentru creditul la BRD solutia este simpla. Compania plateste un anumit procent distribuitorilor. Acel procent poate fi luat de orice redactor, ca distribuitor volant. Ia ganditi-va, dupa program, in doar 4 ore, in Centrul Vechi, purtand cu mandrie insemnele Holdingului, cate publicatii ati vinde? Ati vandut de 1 milion, luati 300 de lei, banii vostri. Inmultit cu 30 de zile, iata, inca 9 milioane castigati. Dar s-a dus vreunul la Domnul Imre? Nu cred...
    Aveti cultura celor care intai asteapta rasplata, apoi incerca sa ofere cat mai putin pentru ea.
    Incercati sa oferiti totul, apoi veti vedea ca rezultatele nu vor intarzia sa apara! Si va asigur ca veti fi mandri de ceea ce veti reusi sa construiti impreuna cu conducerea, cu Domnul Petre Imre, Domnul Razvan Ionescu si domnul Cristian Burci.
  • v v
    aia pe care-in injurati aici, cred ca se tavalesc de ras citind
  • adriana adriana
    cu oamenii ca AF se cladeste capitalismul. ii prevad un frumos viitor ca presedinte de bloc sau turnator la fisc ale celor care au piscine. bravo, nu te lasa! prostia n-are limite.
  • din pacate, sclavia a fost abolita din pacate, sclavia a fost abolita
    AE si, in special, AF mi-au facut ziua mai frumoasa. Cand vezi atatea ineptii, nu ai ce sa faci altceva decat sa razi in hohote. Apropo, e vreunul dintre voi Razvan Ionescu (lenesul-sef care face ce face si ajunge mereu, well, tot sef? Oricum, independent de asta, potrivit domnilor AE/F, ar trebui sa-i ridicam osanale d-lui Imre pentru cat se ingrijeste el de starea noastra, chinuindu-se pe la pranzuri de sute de lei (in conditiile in care noi muncim o luna intreaga pentru sutele alea de lei) ca sa aduca bani si prosperitate frumosului trust, no.1, cel mai tare si mai mare. Problema e ca munca asta asidua a d-lui Imre nu prea se vede: unde este bunastarea asta in care noi ne lafaim si nu stim? D-nul Imre a luat intr-adevar un Ferrari si l-a transformat intr-un Trabant: oare chiar este nevoie de atat de multe pranzuri pentru asta? Spre deosebire de munca d-lui Imre, a d-nului Razvan Ionescu (imi cer scuze, ignorati prima parte, chiar nu pot sa-l asociez pe d-nul Ionescu cu munca in nicio situatie, niciodata, no way), munca noastra, a celor care chiar scriem se vede. Platiti, neplatiti, noi venim la redactie si scriem. Dar asta e problema principala a jurnalistilor romani: suntem toti niste carpe, tocmai bune pentru sters pe jos de alde oameni ca Imre, Ionescu, care de la inaltimea a miilor de euro pe care le baga in buzunar lunar ne dau lectii de supravietuire. Si tot nu ar fi destul, daca nu ar fi si alti ca AE/F care sa le tina isonul. Ce pacat ca sclavia a fost abolita, nu-i asa AE/F? Ia d-nule Imre, puneti biciul pe noi? Ce tot ne plangem atat ca nu suntem platiti? Cum adica, faptul ca venim la serviciu in fiecare zi nu e plata suficienta?
  • Bogdan D Bogdan D
    bai idiotule/idioat-o ...300 ron pentru unii s-ar putea sa fie mai importanti decat 2500 ron pentru tine. Tu o sa stai acasa in loc sa o freci pe la Bamboo, in schimb omul ala fara 300 s-ar putea sa nu aiba ce pune de mancare pe masa la copii!!! ....

    Muncesti mai mult decat esti platit? Pfoa ..nu cred ca s-a invetat job-ul asta la adevarul holding .... fugi mah ...daca esti asa de muncitor ..spune cine esti!!!!
  • cronicas cronicas
    pacat, toata presa romaneasca e intr-o situatie critica
  • Costelus Costelus
    Fuck off AE, AF
  • oarecare oarecare
    " cand ne-a dat trustul gratis de mancare, mai bine de trei luni, a fost politica buna?" - AE - a fost ceva de genul "ia si taci!"
    Nu toti angajatii au beneficiat de concedii exotice, salarii cu multe zero-uri , mese ca cele de la Board s.a.m.d.
    Multi sunt cei care veneau dimineata si plecau seara si nu pentru ca nu isi terminau treaba ci pentru ca se implicau si in activitati ce nu erau specificate in fisa postului, pentru binele trustului...
    sunt multi cei care se simt bine cand vad ca majoritatea citesc Adevarul, chiar si Click tocmai pentru ca au pus suflet si s-au dedicat muncii in Holding ...AH nu inseamna AE si AF doar jurnalisti si redactori, inseamna toti cei care lucreaza, de la femeia de serviciu pana la redactor-sef, s.a.m.d. Pe unii chiar ii afecteaza pentru ca ce cr

Trimite un comentariu

sus