Skip to main content

Guşă vrea o licenţă pentru un nou post: Realitatea Internaţional

 

Publicitate

Cozmin Guşă vrea o televiziune de ştiri la nivel internaţional. Firma sa, GeoPol a trimis către Consiliul Naţional al Audiovizualului o solicitare de licenţă pentru un post TV cu numele Realitatea Internaţional.

Potrivit reprezentanţilor CNA, Realitatea Internaţional  va emite în ţările din jurul României: Moldova, ţările din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia.

Realitatea Internaţional va avea un studiou la Bucureşti, altul la Bruxelles şi câte unul în capitalele ţărilor în care va fi prezentă. După modelul Euronews, crawl-ul va fi în limba fiecărei ţări. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, costurile sunt estimate la aproximativ 12 - 15 milioane de euro, pe o perioadă de 3 - 4 ani.

GeoPol este deţinută de Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcurariu (50%).

Petrişor Obae: Câţi oameni vor fi atraşi din zona Realitatea TV în noul proiect? 

Cozmin Guşă: Nu pot să ştiu exact câte din resursele umane vor fi mobilizate şi într-un proiect şi în celălalt, dar, în mod evident, vorbim de două proiecte separate, Realitatea TV şi Realitatea Internaţional.

De ce acest proiect?

Aveam această idee de mai mulţi ani. Încă de când am gândit dezvoltarea proiectului Money Channel în plan regional mi-am dat seama că o televiziune regională de business este o nişă mult prea îngustă şi am decis să dezvolt un nou proiect de televiziune de ştiri şi actualitate europeană şi regională. Beneficiul pentru brandul Realitatea este creşterea valorii lui pe pieţele vecine, dar mai ales pe piaţa europeană, element care ne va putea ajuta foarte mult la viitoarele negocieri de parteneriate internaţionale, la posibile vânzări parţiale sau chiar totale.

Poate creditorul să facă aşa ceva?

Dacă este în planul de reorganizare, da.

Va înghiţi noul proiect Realitatea Internaţional actualul post Realitatea TV?

Nu. Cele două posturi sunt complementare. În România, va emite Realitatea TV, iar la nivel internaţional va fi Realitatea Internaţional. Emisiunile de pe Realitatea TV care merită vor fi traduse şi în ţările în care se va vedea Realitatea Internaţional.

Faptul că vor fi retransmise o parte din programele Realitatea TV traduse, cu sigla şi numele postului, va asigura o notorietate la nivel european.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Raitaru Raitaru
    Gusa bate campii, e un sarlatan imbarligator. El nu mai are oameni, de la Realitatea se pleaca pe capete, toti cei plecati si femeile gravide nu si-au luat banii munciti din greu pe ultima luna. Au mai ramas 3-4 jurnalisti cu notorietate care sunt haituiti prin toate studiourile, pe la toate emisiunile, iar sectiile au cate 2-3 reporteri. Nu sunt sefi de sectii, EOD-ii se schimba peste noapte, multi cameramani s-au dus, redactia e goala! Gusa e un politician esuat care mai nou se crede om de tv, dupa ce a fost un ziarist mediocru.
  • asdasd asdasd
    Dinu Patriciu 2...se duce dracului si realitatea
  • mimo mimo
    Dar Bush nu vine la Bucuresti cand se lanseaza Realitatea International?

Trimite un comentariu

sus