Skip to main content

SCANDAL. Plângere penală Adevărul Holding împotriva publisherului Forbes. Raluca Badea: “Îi dau şi eu în judecată pentru calomnie”

 

Publicitate

EXCLUSIV. Adevărul Holding a depus o plângere penală împotriva Ralucăi Badea (fostul director al revistelor Adevărul), care editează acum revista Forbes pe cont propriu. Principala acuzaţie, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro: Raluca Badea a negociat preluarea revistei Forbes cât era angajată la Adevărul Holding.

Contactată de Paginademedia.ro, Raluca Badea a declarat că “nu este adevărat”. “Negocierile pentru preluarea Forbes s-au purtat după ce Adevărul Holding a pierdut licenţa”.

Îi voi acţiona în judecată pentru calomnie”, a declarat Raluca Badea. “Când s-a făcut preluarea, nu mai eram angajată la Adevărul Holding”, a precizat ea.

Potrivit Paginademedia.ro, plângerea penală are mai multe puncte. O altă acuzaţie este că, pentru Top 500 Forbes (lansat de curând de echipa condusă de Raluca Badea) s-au folosit informaţii şi resurse din perioada în care titlul ţinea de Adevărul Holding.

Raluca Badea spune că totul a fost conform contractului de licenţă:

“Este specificat în contractul de licenţă că orice fel de material care contribuie la realizarea revistei sau a topului intră în proprietatea Forbes. Oricum, pe de altă parte, când lucrau la Adevărul Holding oamenii nu fuseseră plătiţi de câteva luni. Şi acum, drepturile salariale restante ale echipei de la Forbes nu au fost plătite de Adevărul”, a declarat Raluca Badea.

Un alt punct din plângerea penală îi reproşează Ralucăi Badea că a încercat să înregistreze la OSIM, cât timp era angajată la Adevărul, mărci asemănătoare cu titlurile Adevărul.

“Era o marcă pentru un eveniment (Club pentru femei, n. red) care nici măcar nu a mai avut loc. Nu este nimic împotriva legii să înregistrezi o marcă”, a mai declarat Raluca Badea.

Contactaţi de Paginademedia.ro, oficialii Adevărul Holding nu au făcut niciun comentariu legat de subiect.

CONTEXT: Adevărul a renunţat la licenţa Forbes în luna septembrie. Oficiali internaţionali ai Forbes au declarat la 1 octombrie, în exclusivitate pentru paginademedia.ro, AICI că licenţa a fost preluată de Raluca Badea, fost director al diviziei reviste în trustul Adevărul Holding, prin compania BP Publishing. Raluca Badea părăsise grupul de presă cu o săptămână înainte.

BP Publishing este deţinută de Raluca Badea (50%) şi Magdalena Popescu (50%).

Grupul Adevărul Holding a fost preluat de Cristi Burci de la Dinu Patriciu la începutul lunii octombrie. În prezent, tranzacţia aşteaptă avizul de la Consiliul Concurenţei.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    din cate stiu, badea asta s-a laudat ca a plecat cu ea toata echipa.nici pe departe.stiu sigur ca doi dintre seniorii echipei nu s-au dus, ancutescu si mihaela pantea. si nici nu au alternative si am auzit si ca oana s-a dus la money magazine. cu cine, cu ce bani or scoate aia revista? realitatea este ca forbes romania a murit.da, erau cativa profesionisti acolo, ramasi dupa plecarea halpertei care facuse praf tot. ionut, mihaela, petre ziaristi buni, care s-au trezit in razboiul mogulilor. badea si popeasca - le vedeam zi de zi cum se fataiau si se hlizeau din orice. managerite de revista, sa mori de ras.sau managere? cu noi, de la contabilitate nici nu vorbeau, nu eram draga de nasul lor. le urez succes nu celor care s-au dus dupa fetele astea fara nimic in cap. succes celorlalti, care au plecat mai demult sau acum de la forbes.
  • Elena Zamfir Elena Zamfir
    Echipa Forbes a fost data in afara in cel mai murdar mod posibil (de altfel,ca mulți dintre noi).De ce va treziti vorbind fără a cunoaște situatia?
    In spatele echipei Forbes exista o echipa de profesioniști demna de admirat! Exista oameni despre care frustratii comentatori de mai sus nu cunosc nimic!Va recomand sa va documentați înainte de a va expune in scris propriile frustrari!
  • adrian adrian
    la cum arata lucrurile pe segmentul asta de reviste business, ma uit la Money, care este/era ca si calitate mult peste Forbes de Romania, si la cum se chinuie Business Magazin sau aia de la Income sa reziste, la esecurile altui nume mare aici Business Week in vremuri cu bani mai multi, nu le dau mai mult de 6 luni pe piata lui Forbes indiferent cine este in fata sau in spate :)
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    @UN OM: nu arunc cu mizerii in redactorii de la forbes, doar te "temperam" ca nu a fost un act de viteje. Daca miine se desfiinteaza firma unde lucrezi si seful vine si-ti spune ca pleaca in alta parte si-ar vrea sa ia echipa cu el, ce-ai face? ai prefera sa ramii somer sau te-ai duce cu seful? asa a fost si la forbes. aaaa, erau eroi daca demisionau in grup, toata redactia, acum citeva luni, in semn de protest, fara sa aiba alta varianta. Dar asa... A expirat licenta, a luat-o altcineva si normal ca a luat si echipa, ca doar stim cit e de greu sa construiesti o echipa buna de la zero. Deci nimic eroic in asta! Nu am jignit pe nimeni, oamenii au avut noroc.
  • Redactor Redactor
    Sclavule pe plantatie: Recalificare?

    Acum serios, va inteleg drama, inteleg problemele prin care treceti. Si totusi... Care e perspectiva? Care e viitorul vostru? Ce aveti de gand sa faceti? "La RL e jale, la EVZ e nu stiu cum..." Ti-ai raspuns singur. Presa, asa cum o stiam cu totii, a murit si nu se mai intoarce. Nu mai ai unde sa te mai duci. Nu mai exista un "alt ziar care sa faca o oferta" ca acum cativa ani. E cazul sa va apucati de altceva sau sa va ajustati la timpurile actuale.
  • un OM un OM
    OAMENII de la Forbes au fost dati afara in momentul in care ADH a inchis Forbes, asta dupa ce au prestat pe plantatie timp de cateva luni fara sa-si primeasca drepturile salariale, din cate se pare, nici pana in ziua de azi. Si totusi, au ales sa duca Forbes mai departe. Din nou, BRAVO LOR!!! Astept cu nerabdare sa citesc din nou revista, dincolo de mizeriile cu care se arunca in oamenii astia.
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    OMULE, daca echipa de la Forbes nu era luata de cine-i in spatele ralucai badea, ramineau tot pe plantatie. nu si-au luat inima in dinti, li s-a oferit pe tava o varianta care nu stim cit de buna si viabila e. Crezi ca multora ramas pe plantatie le lipseste curajul? NU, ar leca si miine daca ar avea unde. unde sa te duci? la romania libera e jale, la evz e plin, nici jurnalul nu se simte prea bine.
  • un OM un OM
    Mai bine asezati-va comozi si cititi jurnalism de calitate, independent si fara de pacat. Succes TUTUROR OAMENILOR de la Forbes! Iar cei care se considera si au ramas in continuare sclavi pe plantatie sa "traiasca" in continuare doar cu invidia, mizeria si pacatele din suflet. Si cu mila celor care au stiut sa mearga mai departe. Din nou, succes celor care si-au luat inima in dinti si vor sa demonstreze ca se poate si fara sclavie.
  • tare tare
    Oameni buni! Raluca Badea nu face un pas fara aprobare. In continuare asistam la un circ de zile mari. Cine crede ca se va produce o schimbare reala in afacerea Adevarul Holding inseamna ca este un naiv incurabil sau cretin. Ce se poate schimba in bine acum cand la conducere sunt aceleasi persoane ca si inainte. Razvan Ionescu face pe manageru' lu peste. Directori pe la toate departamentele sunt aceleasi persoane. Toti fac pe desteptii si se dau mari specialisti. Ha! Inclin sa cred ca inteligenta echipei lui Burci este indoielnica sau idivizii acestia nu fac decat sa pape banutii cat se poate mai mult, iar la final sa serveasca textul cu "am facut tot posibilul!". Suntem convinsi ca vor face tot posibilul. Vointa mare, putirinta mica. Asezati-va comozi si urmariti atenti spectacolul.
  • kiko kiko
    nu ma intereseaza...
  • Disc Disc
    asta o sa fie fffoarte interesant, mai mult ca sigur ceva suculent o sa iasa la iveala din redactia Adv.
    la intrebarea cine da in judecata parca ar fi noul propietar care isi asmute cainele imre la un fost angajat, cam asa. om vedea la topul din 2013 cine e ....lipsa :)
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    ce tupeu are madama asta, auzi, orice fel de material care contribuie la realizarea revistei sau a topului intră în proprietatea Forbes. Pai da, intra in proprietatea Forbes cind apare in revista Forbes. Dar sutele de poze cumparate pe banii AH, care nu erau inca aparute in Top, ale cui or fi oare? si daca angajatii nu si-au luat salariul, poti sa furi din AH? nici altii nu si-au luat salariile de citeva luni si n-au plecat cu computerul sau cu biroul acasa. Desi ar fi trebuit. La Topul ala se lucreaza de multa vreme, sa nu-mi spuna madam ralu ca l-au facut intr-o luna, de cind au preluat licenta. si cu clubul, e cusuta cu ata alba, prea "aduce" cu click pentru femei. mai raspunde si obraznic creatura, cica Nu este nimic împotriva legii să înregistrezi o marcă. Nu este, atita vreme cit n-o furi. Dar individa asta n-are nici rusine, nici bun simt, nici constiinta.
  • reporter reporter
    raluca badea contra imre petre :)
    arbitreaza rrazvan ionescu
    spectator - burci
    spectacol asigurat din salariile angajatilor...
  • ps ps
    Cine o da in judecata?
    Imre, Patriciu sau Burci?
    Sau Laurentiu Raducanu de la Avon Business Woman?
    Sau Adriana Halpert si Stefan Onica?
    Adica, in prezent cine mai este acest Adevarul Forbes Holding asta?
    Ca nu mai inteleg nimic.
    O varianta eliminatorie ar fi sa ma uit daca mai este Petriciu pe locul intai in topu' la bogati . Daca nu mai este, inseamna ca revista nu mai e a lui.
    Dar e putin, foarte putin.
    Diploma nu canta, domnisoara.

Trimite un comentariu

sus