Skip to main content

Schimbări la Adevărul Holding. Şefa HR-ului pleacă. Vine un nou administrator al grupului

 

Publicitate

S-au anunţat schimbări noi la Adevărul. Gabriela Enescu, fost director financiar al grupului Graffiti BBDO (grup în care Cristian Burci este acţionar), este noul administrator şi director operaţional al grupului Adevarul, potrivit unei comunicări interne, trimisă astăzi angajaţilor. Gabrielei Enescu i s-a alăturat Iulian Matache, ca administrator al companiei.

În plus, de astăzi, 19 ocotmbrie, Oana Barbu, şefa resurselor umane, va înceta colaborarea cu Adevărul Holding, funcţia ei fiind preluată de Doina Stanciu.

Pe scurt din mesajul Gabrielei Enescu: 

  • In ultimele luni ati trecut cu totii printr-o perioada dificila. Incertitudini, reduceri salariale, restructurari.
  • Din 5 octombrie Adevarul Holding a intrat intr-o noua etapa. Doresc sa va informez pe aceasta cale ca incepand cu luna octombrie exista un nou Consiliu de Administratie al Grupului.
  • Eu,  Gabriela Enescu  m-am alaturat echipei de top management, ocupand functia de COO (Chief Operating Officer) precum si de administrator al grupului Adevarul.
  • Salariile aferente lunilor iunie, iulie si august s-au platit (decalajul fata de data obisnuita de plata a salariilor s-a datorat intarzierii semnarii documenteleor care marcau efectuarea tranzactiei) si exista o reala preocupare ca normalitatea sa reintre in vietile voastre.

Mesajele integrale, în continuare:  

Primul mesaj

Incepand cu data de 19 octombrie, directoarea departamentului HR Oana Barbu va inceta colaborarea cu companiile grupului Adevarul Holding.

Incepand de azi Doina Stanciu a preluat functia de Sef Serviciu Salarizare si pe aceasta cale ii uram mult success Doinei in noua functie.

Reconfirmam preocuparea noului management pentru imbunatatirea relatiilor dintre departamentele companiei si departamentul HR.

Multumim Oanei pentru ultimii 6 ani petrecuti in cadrul grupului si pentru suportul acordat noii echipe de management,in aceasta perioada.

Al doilea mesaj

Dragi colegi,

In ultimele luni ati trecut cu totii printr-o perioada dificila. Incertitudini, reduceri salariale, restructurari.

Suficiente motive ca eficienta si motivatia oricui sa fie puse la incercare. Si totusi, in aceste conditii, profesionalismul fiecaruia dintre voi a facut ca produsul final sa nu sufere. Angajamentul vostru pentru calitatea cuvantului scris, tiparire, distributie sau vanzare de publicitate a facut ca Adevarul Holding sa ramana in top.

Pentru toate sacrificiile acceptate si efortul depus, multumirile echipei de conducere reprezinta o minima datorie morala: Va multumim tuturor!

Ceea ce este insa si mai important este reprezentat de viitor. Orice om care trece prin momente grele se intreaba: “ Bine, bine, am fost solidari, ne-am asumat aceasta perioada, dar acum ce urmeaza?”

Fiecare dintre voi are nevoie de o perspectiva. Cum poate fi marcat un nou inceput? In primul rand prin restabilirea increderii si multumirea lucrului bine facut.

Din 5 octombrie Adevarul Holding a intrat intr-o noua etapa. Doresc sa va informez pe aceasta cale ca incepand cu luna octombrie exista un nou Consiliu de Administratie al Grupului.

Eu, Gabriela Enescu m-am alaturat echipei de top management, ocupand functia de COO (Chief Operating Officer) precum si de administrator al grupului Adevarul.

In ce cred? In principii precum disciplina, intuitia si curajul. Cred de asemenea ca munca asidua de zi cu zi, inovatia si experienta acumulata in cei 12 ani ca CFO al grupului de companii Graffiti BBDO Romania si ca antreprenor privat, ma vor ajuta in conducerea Adevarul Holding, un brand in care cred cu toata taria.

Odata cu mine, echipei de conducere i s-a alaturat si Iulian Matache, ca administrator al companiei. Iulian are o experienta de 10 ani in multinationale precum Vodafone si OMV Petrom, in care a derulat proiecte de anvergura in domeniul IT, juridic, respectiv fuziuni de companii, preponderent ca si consultant extern. Iulian completeaza puzzle-ul care va reflecta noua imagine a trustului.

Stradaniile noastre s-au concentrat de la bun inceput pe rezolvarea problemelor curente. Salariile aferente lunilor iunie, iulie si august s-au platit (decalajul fata de data obisnuita de plata a salariilor s-a datorat intarzierii semnarii documenteleor care marcau efectuarea tranzactiei) si exista o reala preocupare ca normalitatea sa reintre in vietile voastre. Asta insemnand, printre altele, respectarea datei de plata a salariilor si plata tichetele de masa din lunile iunie, iulie si august pe care le vom inchide treptat in perioada urmatoare.

O mai buna comunicare interna ne va ajuta pe toti sa dam la o parte grijile provocate de incertitudine si sa reincepem sa facem cu placere ceea ce avem de facut. Va asigur ca parerile si propunerile voastre conteaza, si saptamana viitoare vom gasi si modalitatea ca ele sa poata fi exprimate.

Sunt sigura ca mai sunt intrebari la care asteptati raspunsuri si ele vor veni pe masura ce problemele vor fi rezolvate.

Pentru ca titlurile Adevarul Holding sa se impuna in continuare pe piata ca produse de excelenta, este nevoie de implicarea tuturor. Fiecare dintre voi reprezinta o veriga in acest proces si va face diferenta intre a inregistra un succes sau un esec. Ma bazez pe voi ca vom forma o echipa imbatabila!!

In incheiere vreau sa va spun ceea ce multor colegi le-am repetat zilele acestea: Cea mai mare valoare a unei companii o reprezinta oamenii !!!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laur22 laur22
    da de unde atzi scos-o si pe asta :
    "este clar, exista perspective pentru redresarea trustului."
    Pe ce va bazatzi cand spunetzi asta ?
    1-Pe declinul continuu al pietzei de print media (numarul mediu de cititori scade de la un an la altul) ?
    2-Pe declinul continnuu al bugetelor de advertising in print (comparatzi bugetele oricarei agentzii de publicitate in ultimii 4 ani si o sa vedetzi ca bugetul spre print s-a micsorat in cifre absolute de la un an la altul)

    Altminteri da pe scremete desigur ca AH o sa se screma mai bine si mai mult si mai fara moft daaaa , screamatul nu vinde .

    Daca voi va imaginatzi ca sandramaua o sa se redreseze si altfel decat cu bani negri pentru santajuri politice va inselatzi amarnic.

    Intr-o piatza in care cititorii dispar si reclama dispare singura sansa de supravietzuire e sa se inchida ceilaltzi iniantea ta .

    Pe asta mizeaza si Gandul si Jurnalul natziuonal si Romanai Libera si Evz. Nu mai aspun ca cele d emai sus incearca sa profite de integrarea cu un post de TV de oarecare notorietate.

    Voi astia de la Adevarul in plasa cui credetzi ca suntzi de credetzi ca o sa suferitzi mai putzin decta restul greilor din publishing-ul romanesc.

    Acu 4 -5 aniu iniante d ecrzo am citit un articoil care masra comoarativ si ajungea la concluzia ca e prea mult presa tiparita si mult prea multe TV-uri [pentru o piatza asa de mica si de saraca .

    Ghicitzi ce ? Azi piatza e si mai mica si si mai saraca asa ca ....
    Restructurare, eficientizare, flexibilizare scrie pe voi sau cine stie putzi lua pilda celor de la ARO (din senatorul melcilor) si incepe sa colectatzi sperma
  • echipa de studiosi echipa de studiosi
    ioana voicu ... aia avea studii? :))))) Studia in biroul de langa si prin cancan cu sefu cornete. Toti fosti mari manageri din era Cornete erau niste prostanaci prin care "tatucul lor" a condus, toti fara exceptie - de la afoneii de stancu, cartianu,, b.orcan, mateescu, benea sau olaru - pana la cucoanele frustrate: oana barbu, dana zanfir, studioasa frustrata de la abonamente, si cea de la contabilitate. O cloaca de afoni care isi terorizau oamenii din departament si se speriau cand trebuiau sa-si asume ceva. Unii si acum tin cu dintii de scaune latrand in stanga si dreapta ca niste boldei. Sa speram ca noua conducere nu e atat de varza sa-i mai pastreze!
  • user2 user2
    media point pleaca cu totul, in locul ei isi face aparitia red media...
  • coca coca
    cartea mai merge pentru ca la fraie este un specialist: carmen dinca??? cartea a mai mers pt ca ioana voicu si eberhat au lasat niste proiecte in desfasurare, nu ca e imbecila aia la fraie!ce studii de specialitate are aia?nu stie decat sa tipe daca ii ceri ceva se credea stapana pe departamentul ala si a ajuns vai de capul ei :)) dupa fapta si rasplata! noroc cu fatuca aia, oana cruceanu, care a luat-o sub aripa ei ce sa stie lesinata asta?cea mai mare limbista, d-aia a rezistat pana acum...da, aia chiar faceau bani, dar nu era carmen dinca - isterica - vinovata pentru asta :))) in departamentul ala s-au facut reduceri? ca doar dinca si cruceanu aveau salarii de peste suta de milioane restul trepadusilor 18, 20, maxim 35... si erau prea multi oameni, oricum...
    OB - sa-ti fie tarana usoara...sau nu!
  • Apostol Apostol
    corect BA-LU!!! E foarte adevarat ca manager nu o orice ciumpalac numit pe o pozitie iar calitatea lui principala este sa linguseasca, slugarniceasca si sa creda ca manageriaza. Managerul e cel care stie, controleaza, indreapta, ajuta, sustine, motiveaza, pregateste subordonatii - prin parghiile pe care le are la un moment dat. Manager e cel care nu pierde printre degete atunci cand are in spate o echipa - si stie de delege atributii catre subordonati. Sunt muulti de prin era Cornete care habar nu au - da tin de scauuuun in AH. Sa speram ca noua echipa nu va fi tot atat de naiba precum a fost cea care a urmat dupa Cornete.
    Primul SPITZ in fund l-a primit, meritat, O.B. - asteptam urmatoarele demiteri. Asteptam ceva miscari si pe la editorial, acolo unde Stancu, Badea, Munteanu, s.a. dorm pe ei si pe viitorul unui trust
  • ba-lu ba-lu
    pacat de Adevarul Holding!!! Noi ne dam cu parerea pe aici, ne creste adrenalina ... in timp ce unii s-au dus cu un picior in fund ... altii mai nepregatiti da mai lingusitori au ramas sa distruga mai departe; si va veni si vremea lor. Toate trec ... iar ROATA SE'NVARTE
  • ba-lu ba-lu
    tara arde'n foc iar noi citam clasici :) A fi manager peste 100 se oameni cum spui inseamna sa stapanesti 100 de oameni, sa gasesti parghii de comunicare si control, sau sa-ti recunosti neputinta ... Prin firma asta insa au trecut si MANAGERI. Ganditi-va la oreleeeee muncite de: Camelia Pasaroiu, de distributia din timpul lui Mateescu, de marketingul din perioada Olaru, publicitatea cand era departament adevarat si se subordona lui Cornete, Cartea la inceput de drum (singurul departament care mai merge pentru ca e la fraie un specialist, Carmen Dinca). Ce s-a ales din AH? Vise sfaramate, oameni si personalitati sebestimate - de niste oameni fara pic de cultura, clasa, respect ... slugoi, slugarnici, fatarnici, pe prietenii si cumentrii, fratii, s.a.
  • un anonim un anonim
    Bai, nea' @fapte. Se vede ca vorbesti de pe margine, insa, cu toate ca "de pe margine se vede mai bine" (cel putin asa se spune), tie iti trebuie niste dioptrii mai puternice.
    In primul rand, sub "un anonim" nu se ascunde niciun Benea. In al doilea rand, faptul ca un sofer a bagat botul la cascaval nu denota in niciun caz probleme de management!!! Probleme aveau/au cei care nu aprobau angajarea oamenilor pentru efectuarea de inventare si control ca sa faca "economii" si a putea arunca rahatul pe altii. A fi un bun manager nu inseamna sa faci totul. Un manager coordoneaza si deleagarepartizeaza sarcini, nu verifica daca omul are batista la el, si-a taiat unghiile sau are probleme cu caputu'. Asta tine de cei 7 ani de acasa, nu de un sef sau altul.
    Harababura din AH nu i se datoreaza in niciun fel lui Benea, care a adus multi bani firmei (din care au avut ce luafura foarte multi bagatori de seama). Tu ai putea controla in fiecare zi toti soferii si vanzatorii de presa care umbla cu bani zilnic, dar care nu si-au primit salariile "nesimtite" (700 lei cu bonuri de masa cu tot, din care se opreste si o garantie) de atata timp? Parerea mea este sa nu va mai dati cu parerea si nici sa colportati informatiile unora care au dinte impotriva lui Benea (din diverse motive, inclusiv ca il duce capul mai bine ca pe ei). Vedeti-va de treaba si dovediti ca sunteti in stare si de altceva decat sa mancati rahat (turcesc) pe diverse site-uri.
    P.S.: Cand Benea si-a angajat asistenta nu se punea problema de reduceri salariale. Daca vreti sa aflati de ce avea nevoie de un ajutor mergeti si intrebati-l, nu mai fabulati. Si inca ceva: daca la alte departamente s-au angajat toti pe functii de directori, Benea chiar avea nevoie de cineva care sa-l degreveze de coordonarearelatia cu personalul din subordine (peste 100 de oameni).
    Te-as saluta, dar am o jena...
  • gandeste pozitiv! gandeste pozitiv!
    @Las Felixi
    Heeei..permite-mi sa iti dau un sfat! Linisteste-te! Nu e cazul si nici momentul sa denigrezi imaginea unei persoane!
    Se pare ca tu stii prea bine ce-i poate pielea lui Iulian Matache, te asigur ca "scarpina bine" acolo unde lucrurile nu par a fi ok reusind sa gaseasca intotdeauna solutiile cele mai bune! Asadar, bine te-ai exprimat "ferea!"... pentru ca se aplica celor care nu dau dovada de profesionalism, corectitudine si decenta! Este mai mult decat evident ca ai stat prin preajma lui Iulian Matache, admirandu-l din anumite puncte de vedere considerandu-l "sarmant" insa cel mai probabil te incadrezi cu succes in enumerarea de mai sus. Chiar si asa, avand in vedere ca "se pricepe la toate in teorie" se pare ca nu ai fost personajul care a putut sa il combata macar la nivel teoretic. Este bine cunoscut ca in momentul in care ai cunostinte teoretice stii unde si cand sa le aplici, pe cand, din pacate, teorema inversa nu este valabila!!
    Perseverenta iese la iveala prin faptul ca pune in aplicare toate acele informatii teoretice (despre care vorbeam) si depune eforturi reale ca tabloul final sa fie pictat in culori vii; culmea.. si reuseste!
    Nu in ultiumul rand este o persoana caruia chiar ii pasa de oamenii care il incojoara, transparenta si care transmite o stare pozitiva, elemente vitale situatiei actuale, asta asa ca sa finalizez optimist si nu in spiritul de "ferea!" Mai mult decat atat, cred ca prezenta lui acum o putem numi: "persoana potrivita la momentul potrivit". Asa ca draga Las Felixi, sa privim optimist in viitor! Nu plecati capul!
  • oarecare oarecare
    "fapte,nu vorbe!, "diverse vorbe"& others... Raman siderat.
    "Sa moara si capra vecinului ..."
    Legati-va de cei care au profitat de functiile lor vazandu-si doar interesele meschine, nu de cei care pun si au pus suflet in a realiza ceva, de a continua in conditiile celor care acum au dat bir cu fugitii.
    Alin Benea -manageriaza. Dovada ca echipa ii este alaturi in orice circumstante. Niciunul nu poate fi incadrat la capitolul "incompetenti,pupincuristi, cu salarii nesimtite" si multi sunt cei care "au tras in ei" ... Cine stie cunoaste...Inteleg frica si teama unora dar de multe ori si critica este buna. Intareste si motiveaza...
    Un citat care se potriveste " Sarcina unui profesor este sa stimuleze oameni "aparent obisnuiti" sa faca un efort neobisnuit. Marea problema nu consta in a identifica invingatori, ci a ii transforma pr oamenii obisnuiti in invingatori" ( K. Patricia C.)
  • fapte, nu vorbe! fapte, nu vorbe!
    hai mah benea, ai ajuns sa-ti dai si commuri pozitive? Nu uita ca se vede in scripte ca sub conducerea ta s-au taiat salarii in departament in timp ce tu ti-ai luat asistenta :)). Sub conducerea ta un angajat, sofer, a sustras 2 miliarde. Bun manager coane benea, buuun !!!!
  • crainic crainic
    o.b. - tamponul bun la toate !!! ai fost o nesimtita care isi merita "capul jos"! Toti nominalizatii de mai sus - speram sa-ti urmeze cursul. Au fost oameni buni, puternici in toate departamentele. Si desi AH s-a zbatut in dezorganizarea lui un numar s-a tinut puternic de scaun si la caderea lui Cornete si la descalecarea tractoristului. Incompetentii prin care conducea cornete au lins si pupat mai departe, vezi: Stancu, Cartianu, Ionescu, Oana barbu, Dana Zanfir, bOrcan. Toti niste incompetenti care habar nu aveau ce fac. Au combibat, imbarligat, incurcat astfel incat sa tina strans scaunul. Oare cine i-ar mai angaja manageri pe acesti inculti?
  • User User
    De la media point cine pleaca, cine ramane?
  • diverste vorbe diverste vorbe
    am vazut un singur comentariu PRO - benea. Benea, ne lasi cu comentariul tau pro sub anonimat? managerul benea , lingusitorul benea, pupincuristul benea. Esti managerul care a dormit in timp ce soferul din departament a furat 2 miliarde! Managerul care a sabotat alti manageri! Managerul care a taiat salariile din echipa da si-a angajat asistenta. Managerul care raspunde cu "nu stiu" in sedinte! Cum in holding nu se stie asta? SE CUNOASTE!!!!
  • AAA AAA
    Andr3, daca ai facut asa ceva atunci jos palaria! Daca nu, atunci nu comenta! Sunt oameni care nu-si pot exprima altfel frustrarile si la urma urmei de ce sa nu o faca? De ce exista astfel de functii de comment?
    Si ultimul paragraf: nu judeca fiindca unii oameni au luat-o de buna credinta, orice argument contra ai aduce. Daca tu ai fost mai destept atunci ofera un sfat fara critica ( de asta avem toti parte)!

Trimite un comentariu

sus