Skip to main content

22 noiembrie: Ieri a fost Ziua Mondială a Televiziunii

 

ZIUA MONDIALA A TELEVIZIUNII. În decembrie 1996, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a proclamat data de 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii, în semn de sărbătorire a zilei în care s-a desfăşurat primul Forum Mondial al Televiziunii, în urmă cu 16 ani, scrie Mediafax.

Conceptul de aniversare a televiziunii a apărut ca simbol al recunoaşterii "impactului în continuă creştere pe care televiziunea îl are asupra luării de decizii prin direcţionarea atenţiei, la nivel mondial, asupra conflictelor şi a ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii", precum şi al recunoaşterii "rolului său potenţial în consolidarea focusului pe alte probleme majore, inclusiv pe cele economice şi sociale", informează site-ul oficial al Naţiunilor Unite.

Pe acelaşi site se precizează că Ziua Mondială a Televiziunii nu sărbătoreşte dispozitivul în sine, ci mai degrabă filosofia pe care o reprezintă, considerând televiziunea "un simbol pentru comunicare şi globalizare în lumea contemporană".


Ziua Mondială a Televiziunii, sărbătorită pe 21 noiembrie


LANSARE DE CARTE. Grigore Cartianu şi-a lansat volumul „Jurnalul unui puci ratat", la standul Editurii Adevărul de la Târgul de Carte Gaudeamus. Cartea reuneşte editorialele pe care jurnalistul le-a scris astă-vară în ziarul Adevărul şi reprezintă cronica unei tentative de lovitură de stat, scrie Adevărul.

Grigore Cartianu a precizat că a făcut o pauză de la subiectul Revoluţiei, pe care-l va relua în cărţile lui viitoare, pentru a aborda tema crizei politice din această vară. Cum evenimentele erau foarte grave, Cartianu a considerat că e de datoria lui să se mobilizeze: „În vara aceasta m-am simţit mai puţin ziarist şi mai mult un luptător pe tărâmul democraţiei. În vara asta m-am simţit un soldat pe frontul adevărului", a spus Grigore Cartianu.
Grigore Cartianu: „M-am simţit un soldat pe frontul adevărului“

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adrian adrian
    Si cu ce schimba gafa faptul ca e revista presei cand spui "22 noiembrie - ieri a fost ziua ...", adica la o privire scurta in ziua de 22 te referi de fapt la un eveniment al zilei de 21, chiar daca era o stire din 22 noiembrie?! Am crezut ca va ajut sa reparati o prostie, dar daca insistati, ma scuzati! Pana la urma fiecare scrie ce vrea si primeste respectul pe care il merita!
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Aceasta este revista presei cu subiecte din media care au aparut in alte publicatii.
  • adrian adrian
    Cam penibila (non) stirea. Probabil, uitam ca stire este news (adica noutate). Ce naiba de noutate si cat de penibil poate fi un site sa inceapa in titlu cu "Ieri a fost" ?! Fara suparare, dar asta este o lipsa elementara de cunostinte de jurnalism si, stupoare totala, vine fix de pe un site cica specializat in media!!!! Daca va raportati la propria prestatie (puteti pune si faptul ca in sine nici nu era un subiect de stire asa cum fals se pretinde) ar trebui ca voi sa scrieti acum o stire despre voi la categoria Derapaj. Ironia sortii, bat-o vina :))

Trimite un comentariu

sus