Skip to main content

28 noiembrie: Ponta, despre modificarea Legii audiovizualului: Construim bugetul, trebuie să ştim toate veniturile

 

Publicitate

PONTA, DESPRE MODIFICAREA LEGII AUDIOVIZUALULUI. Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, întrebat de ce a modificat Legea audiovizualului prin OUG şi care era urgenţa, că s-a apelat la Ordonanţă pentru a introduce transparenţa fiscală în contractele de publicitate, el arătând că Guvernul face bugetul pe 2013 şi trebuie să ştie toate veniturile, scrie Mediafax.

"Ceea ce s-a modificat s-a modificat vizavi de regulile fiscale şi modul de comercializare, de încheiere a contractelor privind publicitatea. Este doar o măsură de transparenţă pentru ca Fiscul să aibă acces la toate aceste date", a spus Ponta.
Întrebat de ce era urgent să se modifice Legea audiovizualului, Ponta a explicat: "Pentru că era vorba despre condiţii fiscale şi de transparenţă fiscală şi construim bugetul pe 2013 şi trebuie să ştim foarte clar toate veniturile şi tot circuitul financiar".
El a precizat că nu s-a modificat nimic referitor la CNA.
Ponta, despre modificarea Legii audiovizualului: Construim bugetul, trebuie să ştim toate veniturile


TRAIAN BĂSESCU, DESPRE OUG PRIVIND LEGEA AUDIOVIZUALULUI. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern privind modificarea Legea audiovizualului trebuie privită ca un abuz pentru că acest domeniu, care "nu e de joacă", ar fi trebuit legiferat cel mult prin asumarea răspunderii în Parlament, relatează Mediafax.

“Trebuia să treacă printr-o lege, măcar să fie o lege asumată dacă era o urgenţă. Nu-mi dau seama ce urgenţă a fost. Măcar dădeai şansa unei moţiuni de cenzură dacă era ceva atât de urgent. Nu cred însă că era ceva foarte urgent (...). Trebuie privită ca pe un abuz. CNA îi modifici legea maximal, dacă era o urgenţă, maximal printr-o asumare de răspundere în Parlament, să poţi primi o moţiune de cenzură sau să o supui controlului Curţii Constituţionale”, a declarat Băsescu, la B1 TV.
De asemenea, el consideră că interesele care ar sta în spatele acestei ordonanţe pot fi ale "cabliştilor", televiziunilor sau vizează preluarea controlului CNA. "Este clar că ori sunt interese de cablişti, ori sunt interesele lui Voiculescu sau Ghiţă de la TV, aici trebuie să privim această ordonanţă. (...) Este clar că e vorba tot de interese ale televiziunilor sau de dorinţa de a pune sub control CNA-ul, ori amândouă la un loc", a afirmat Băsescu.
Băsescu: OUG privind Legea audiovizualului trebuie privită ca un abuz; cu audiovizualul nu te joci


EMISIUNILE DE OPINIE, ÎN ATENŢIA CNA ÎN CAMPANIE. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va monitoriza, în campania pentru alegerile parlamentare, şi emisiunile de opinie, în care jurnaliştii şi analiştii exprimă puncte de vedere pro şi contra unei formaţiuni politice, Consiliul dorind să vadă dacă respectivele programe sunt echilibrate, scrie Mediafax.

Decizia de monitorizare a acestor emisiuni, care nu sunt marcate ca fiind electorale, a fost luată la propunerea Narcisei Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).
Ea a propus monitorizarea emisiunilor de opinie difuzate de Realitatea TV, Antena 3, B1 TV, dar şi de televiziuni locale.
Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a obiectat spunând că "regulile nu pot fi schimbate în timpul jocului", de la debutul campaniei fiind monitorizate numai apariţiile candidaţilor şi ale reprezentanţilor acestora în emisiunile electorale.
ALEGERI PARLAMENTARE 2012: CNA va monitoriza, în campanie, şi opiniile jurnaliştilor şi analiştilor


TRAIAN UNGUREANU, DESPRE MODIFICAREA LEGII AUDIOVIZUALULUI. Purtătorul de cuvânt al ARD, Traian Ungureanu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că ordonanţa de urgenţă care modifică Legea audiovizualului "este un foarte frumos cadou de Crăciun pentru domnul Dan Voiculescu" şi o lege prin care USL "îşi plăteşte datoriile" faţă de acesta, relatează Mediafax.

Potrivit lui Traian Ungureanu, prin această ordonanţă este "anihilată" CNA deoarece de acum înainte sancţiunile şi amenzile nu vor mai avea efect imediat, ci vor trebui să aştepte o decizie a unei instanţe judecătoreşti.
"Asta înseamnă că televiziunile, mai ales televiziunile de propagandă ale USL conduse de trustul Intact, îşi vor putea să joace ţonţoroiu şi să facă ce vor, să încerce orice insultă le mai trece prin cap, fără să se teamă de sancţiuni, pentru că o instanţă se poate pronunţa în luni şi ani de zile de la începerea unei cauze. Ordonanţa este un foarte frumos cadou de Crăciun pentru domnul Dan Voiculescu", a susţinut Traian Ungureanu.
ARD: Modificarea Legii audiovizualului, un frumos cadou de Crăciun al USL pentru Voiculescu


CAMPANIE GOOGLE ÎMPOTRIVA UNEI LEGI GERMANE. Google a lansat ieri o campanie publică pentru ca Parlamentul din Germania să nu aprobe o lege care ar permite publisherilor să solicite comisioane operatorilor de servicii de căutare pentru linkurile la articole din presă afişate de servicii precum Google News, scrie Mediafax, care citează Financial Times.

Campania, numită "Protejaţi webul, găsiţi ce căutaţi", avertizează utilizatorii Google că această lege a copyrightului ar putea pune capăt accesului facil la informaţii pe web.
Operatorii serviciilor de căutare vor fi obligaţi, potrivit acestei legi, să ceară acordul publisher-ilor pentru afişarea linkurilor, fiind posibil ca ziarele să obţină în schimb comisioane.
Coaliţia de guvernământ din Germania speră ca aceste reguli, care ar putea intra în vigoare vara viitoare, să permită presei scrise să recupereze o parte din veniturile pierdute în favoarea Internetului.
Google a lansat o campanie publică împotriva unei legi a copyrightului în Germania


REGULI FISCALE PENTRU GOOGLE ŞI APPLE ÎN FRANŢA. Google, Apple şi alţi operatori de Internet ar putea simţi în curând lungul braţ al fiscului francez, guvernul de la Paris intenţionând ca anul viitor să schimbe legislaţia astfel încât companiile online care obţin venituri în Franţa să nu mai poată să plătească impozite în ţări cu taxe mai mici, scrie Mediafax.

Impozitarea sectorului digital la nivelul celorlalte industrii ar putea genera statului francez venituri anuale de peste 500 de milioane de euro, contribuind la reducerea deficitului bugetar, a declarat Philippe Marini, şef al comisiei pentru finanţe din Senat, transmite Bloomberg.
"Libertatea Internetului nu înseamnă libertate pentru orice. Regulile fiscale trebuie să se aplice şi acestei industrii", a arătat Najat Vallaud-Belkacem, purtător de cuvânt al guvernului francez.
Google, Apple şi alte companii din domeniu ar putea simţi în curând lungul braţ al fiscului francez


BEYONCE REGIZEAZĂ UN DOCAUMENAR AUTOBIOGRAFIC. Cantareaţa americană Beyonce va regiza un documentar despre viaţa ei personală şi cea profesională, au anunţat reprezentanţii postului de televiziune HBO, care vor produce acest film, scrie Wall-Street.ro, care citează Mediafax.

Filmul, al carui titlu nu a fost deocamdată ales, va avea premiera pe 16 februarie 2013.
Documentarul o prezinta pe artista americană în studiouri, în timpul unor sesiuni de înregistrări, în timp ce se pregăteşte pentru spectacole şi coordonează activitatea propriei firme de producţie muzicală şi de televiziune.
Beyonce va regiza un documentar autobiografic pentru HBO

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alina alina
    @stefan
    teoria iti da dreptate dar ce ne facem cu practica nene fanica ? Aici este buricul problemelor. Nu te intrebi de ce s-a ajuns la aceasta situatie bizara pentru unii, normala pentru altii ? daca exista un minim de bun simt din partea tuturor celor implicati in fenomenul media nu cred ca se ajungea la o ordonanta de urgenta care sa incerce sa clarifice obscurul existent.
    da, Antenele sunt favorizate. Si ce-i nou in asta? Pro-ul nu a fost gadilat de toate egentiile pana in prezent? Ajunge sa te uiti la clientii care apar in prime time si vei intelege de ce s-a fortat nota. The Group, Starcom si MCCANN au practicat o politica subiectiva de alocare a bugetelor pe considerente de rebate. Sper ca esti de acord ca cele trei "fete mari" au depasit orice norme de bun simt in negocieri. Cand aud de Trandafir, Buha sau de Balotescu mi se ridica parul in cap. Oameni corecti intr-o industri corect ai sa-mi raspunzi. In America asa ceva nu se practica pentru ca te-ai trezi plin de procese unde nu merge cu metode a la Zoltan. Turcismele nu au dezvoltat mediul concurential si nici nu au ajutat la transparenta. Macar aceasta ordonanta va face ca licitatiile trucate din media, contractele dubioase si apucaturile orientale legate de rebate sa se mai domoleasca. O zi frumoasa tuturor.
  • baobab baobab
    Este un act nomrativ bun. Antenele s-au gandit la noi, telespectatorii. Ii era rusine lui Voiculescu cum toata lumea emite in HD, numai Antenele nu. Asa ca prin OUG imparte costurile trecerii la HD jumi-juma: ograda proprie si cablisti. Agentiile media sunt victime colaterale. De undeva trebuiau sa vina banii.
  • alinush alinush
    Asta cu democratia mi-a placut. Desi pleadoaria d-voastra nu are nicio legatura cu ea.
  • Stefan Stefan
    @alina,
    imi este frica de incalcarea si implicarea in raporturile comerciale ale unor societati de catre un stat care ar trebui sa dea dovada de transparenta atunci cand elaboreaza acte ce evident nu sunt constitutionale, desigur dupa consultarea opiniei publice...
    Conditiile contractuale si profiturile firmelor nu fac obiectul unor reglementari legislative nici macar in Albania...
    Ar fi bine sa pleci in strainatate la mai bine, imi este teama ca privind prea mult dincolo, esti prea calificata pentru Romania...
    Eu platesc impozit pe profit acestui stat, e treaba mea cat de mult profit fac...Mai bine te-ai uita la transparenta contractelor cu statul...
    Ce se intampla in publicitate, se intampla in absolut orice domeniu, in fond am putea sa facem publice toate contractele intre societatile comerciale daca dam ordonanta de urgenta potrivita! Te rog sa intrebi la farmacie sau la supermarket cat au adaos si daca nu iti convine poti infiinta un grup de lobby...Ma scuzi, dar cred ca vorbeai cu cineva Nene Fanica, m-am bagat si eu sa sprijin democratia!
  • Mircea Mircea
    E simplu sa arunci o mizerie politica fara sa citesti ordonanta. Sfatul meu e sa gandesti cu mintea ta. Citeste ordonanta si vino si spune-ne unde e avantajul Intactului.
    Eu, unul, sunt foarte curios sa vad ce concluzii vei trage.
  • Mircea Mircea
    Daca tot esti atat de cinstit in relatia cu clientul, de ce te deranjeaza sa-i facturezi separat serviciile pe care tu i le prestezi si nu altul ?!
    Televiziunea ii ofera spatiul de emisie, tu ii oferi consultanta pentru ca el sa stie unde sa-si difuzeze spotul. Daca serviciul pe care il prestezi tu valoareaza cat spui tu ca valoreaza, nu vad de ce atata disperare ca acel client sa nu afle acest lucru.
    Cinstit, ii spui in fata: pentru serviciul prestat, asta e suma care trebuie platita.
  • alina alina
    @stefan
    Nene Fanica, ti-e frica ca va afla clientul cum este furat de agentie? Teama de transparenta si de fair play a facut ca industria publicitatii din Romania sa fie una dintre cele mai infecte din Europa. Sub Albania ca mentalitati si practici. Ordonanta este un factor pozitiv pentru toate partile.
  • Legea serveste interesele lui Felix Legea serveste interesele lui Felix
    Dupa alegeri, Antena 3 si, in general, trustul Intact, vor deveni stat in stat. Pana acum, Ponta s-a ferit sa faca excese de orice fel. Cel putin pana la alegeri. Dar nu a rezistat presiunilor Intact: in fata lor, guvernul este vulnerabil, dezarmat. Sa vedeti ce urmeaza dupa alegeri cu acest ""minister" al propagandei goebblenian!
  • ursulina ursulina
    asteptam o lege in care toti comerciantii sa fie transparenti si sa aiba profit 0 nu pana la 300%...inclusiv domeniul medical

    si spagile domnilor parlamentari sa fie transparente
  • Stefan Stefan
    Pentru cultura tuturor, rebate-urile si serviciile de publicitate sunt fiscalizate, sunt trecute pe facturi! Ma intreb ce legatura are fiscalizarea cu transparenta la Clienti, acestia sunt de acord cu ce primesc, doar nu le forteaza nimeni mana sa semneze pe dealuri daca nu le convin! Este abuziv sa impui unei agentii sa anunte castigurile la Client, mai ales ca un contract reprezinta vointa partilor.
    Este de presupus ca fiecare parte are grija de clauzele si tarifele care o privesc! Hai sa dam o ordonanta in care toate castigurile societatilor din Romania sa fie publice!

Trimite un comentariu

sus