Skip to main content

9 Noiembrie. Cinci membri CNA spun că Antena 3 nu e sancţionată corespunzător

 

Publicitate

REACŢIE. Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Gelu Trandafir, Valentin Jucan şi Mircea Deacă spun, într-un comunicat, că, prin nesancţionarea la timp şi proporţional cu gravitatea faptelor, CNA riscă să-şi piardă statutul de garant al interesului public şi să devină garant al intereselor Antenei 3, scrie Mediafax.

„În şedinţa publică de astăzi (joi, 8 noiembrie n.r. -), a Consiliului Naţional al Audiovizualului am anunţat că vom comunica publicului o opinie separată faţă atitudinea CNA cu privire la nesancţionarea unor abateri grave de la legislaţia audiovizualului înregistrate pe parcursul mai multor campanii difuzate de către Antena 3. Concret, este vorba despre campaniile duse împotriva unor instituţii şi autorităţi publice, împotriva unor persoane publice care fac parte din aceste instituţii şi aflate în exercitarea mandatului în momente decizionale", se spune în comunicatul celor cinci membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).”, se precizează în comunicarea celor cinci membrii CNA.

"Ne referim la emisiunile monitorizate şi analizate în mai multe rânduri de către plenul CNA în cazurile manifestaţiilor de stradă din ianuarie 2012, campaniile duse împotriva unor judecători ai Curţii Constituţionale şi a Curţii ca instituţie în ansamblul ei, împotriva unor magistraţi ai CSM, împotriva Institutului Cultural Român şi împotriva preşedintelui României. Dezbaterile din cadrul Consiliului au relevat încălcări de la legislaţia audiovizualului. Cu toate acestea, în ciuda faptului că s-au propus mai multe variante de sancţiuni, CNA nu a adoptat nicio măsură sancţionatorie. Menţionăm că pentru aplicarea unei amenzi care să reflecte gravitatea încălcărilor de lege au fost înregistrate, în repetate rânduri, 5 voturi, faţă de minimum 6 necesare adoptării unei decizii", se spune în comunicat.
Cinci membri CNA spun că Antena 3 nu e sancţionată corespunzător; alţi patru resping acuzaţiile


ARHIVĂ. Aproximativ 2.500 de tiraje fotografice, extrase din arhivele celebrului cotidian International Herald Tribune, lansat în urmă cu 125 de ani la Paris, vor fi scoase la vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată pe 19 noiembrie, la Hôtel Drouot din Paris, scrie Mediafax.

De la portretul lui Brejnev care îi şopteşte ceva lui Nixon la ureche la instantanee cu Igor Stravinski, Jean Cocteau, Cary Grant, Charles De Gaulle, John Lennon, Jean Seberg şi Maxim Gorki, câteva mii de fotografii de epocă, estimate între câteva sute de euro şi mai multe mii de euro, vor fi scoase la vânzare.

Aceste fotografii, regrupate în 300 de loturi, retrasează istoria secolului al XX-lea şi mai ales istoria relaţiilor politice, diplomatice, sociale şi culturale dintre Statele Unite şi Europa, afirmă reprezentanţii casei Drouot într-un comunicat.
Arhivele fotografice ale ziarului International Herald Tribune, scoase la licitaţie


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Flory -Texas Flory -Texas
    Intr-o lume normala, sanatoasa moral, "jurnalistul" Mihai Gadea et comp. ar fi fost demult in puscarie pentru ofense aduse autoritatilor statale, pentru incitare la violente stradale in scopuri politice, pentru minciuna manipulatorie in scopuri subversiv - politice, pentru campanie electorala in afara limitelor de timp prescrise de lege, pentru numeroasele tentative de intimidare a legiuitorilor, pentru limbaj obscen incitator la violente fizice impotriva presedintelui ales al Romaniei...

    repet: intr-o lume normala, o lume in care celor doi "jurnalisti" nu le-ar fi permis, legal, nici macar sa anunte buletine meteorologice.
  • Flory -Texas Flory -Texas
    Intr-o lume normala, sanatoasa moral, "jurnalistul " Mihai Gadea et comp. ar fi fost demult in puscarie pentru ofense aduse autoritatilor statale, pentru incitare la violente stradale in scopuri politice, pentru minciuna manipulatorie in scopuri subversiv - politice, pentru campanie electorala in afara limitelor de timp prescrise de lege, pentru numeroasele tentative de intimidare a legiuitorilor, pentru limbaj obscen incitator la violente fizice impotriva presedintelui ales al Romaniei... repet: intr-o lume normala, o lume in care celor doi "jurnalisti" nu le-ar fi permis, legal, nici macar sa anunte buletine meteorologice.
  • C. A. C. A.
    .....Nici macar singularul Badea! Desi unii dintre ei au incercat sa se asocieze cu premiile, mergand la Londra!
  • C. A. C. A.
    Antena 3 nu este presa!
  • C. A. C. A.
    tbancu, te-ai adapat constiincios si cu sarg de la antena 3! .... Felicitari! Spalarea pe creier a reusit!
  • UnPixelAlbastru UnPixelAlbastru
    Pentru ca se tot lauda Antena 3 pentru premiile AIB recent primite, ar trebui spus si ce emisiuni au primit aceste premii.
    Un premiu l-a primit emisiunea "In premiera" care e si singura emisiune comestibila de la Antena 3 si de multe ori cu reportaje chiar foarte bune. Pe la langa premiu a mai avut si o nominalizare.
    Iar al doilea premiu a fost pentru acoperirea live a unui eveniment, premiu care se datoreaza in special reporterului si cameramanului aflati la fata locului (e vorba de bataia cu jandarmii din ianuarie 2012)
    In concluzie, nici Mihai Gadea, nici Victor Ciutacu, nici Radu Tudor, nici Dana Grecu, nici Oana Stancu nu au primit vreun premiu sau macar vreo nominalizare pentru maretele emisiuni realizate.
  • profesor profesor
    Numai niste creiere spalate pot inghiti mizeriile Antenelor unde lipsa deontologiei a fost dusa la rang de virtute.
  • Mircea Mircea
    @tbancu: felicitari !
  • Mircea Mircea
    Ce ti-ar mai placea tie sa se puna botnita presei !
  • tbancu tbancu
    draga Mariana, poti viziona in liniste deplina, canale dragi tie precum lab1 sau realitatea (dar repede pana nu se desfiinteaza).
    On topic: cei 5 basisti din CNA sunt frustrati ca nu pot face abuzuri...
    Nu pot insa sa nu remarc deontologia celor ce scriu pe acest site. Desi A3 a avut in primul rand 3 nominalizari la AIB awards si intr-o concurenta din aceasta complet frivola cu televiziuni de teapa CNN, BBC, CBS, France 24 si altele reusind sa culeaga premii cu doua din nominalizari, nu am reusit sa gasesc nici-o relatare despre acest eveniment pe acest site ce se ocupa de media. Poate AIB awards nu e un eveniment media... sau daca era vb de PRO TV, sau laB1 atunci situatia ar fi fost alta.
  • mariana mariana
    antena3 este haznaua celor cu mental redus este o vitanja care varsa numai dejectii urit mirositoare toti idiotii aia care seara de seara varsa numai mizerie nu sunt altceva decit niste imbecili cu curul lui felix la vedere lingind de zor, iar pentru imbecilul de marius esti un bou cu retardul redus o secatura.
  • andu andu
    Lasa ca te faci tu bine si le areti tu lor ! Pana atunci tine-te de reteta si nu sarii gardul ca trec masini pe strada .
  • Observator media_Antena1 Observator media_Antena1
    Antena 3 face treaba buna, este urmarita si apreciata.Clar! Daca populatia se uita, doi-trei basisti n-or sa poata face nimic pentru ca guru lor sa fie fericit! CNA nu mai are de mult timp statutul de garant.De cand basescu ii atata impotriva democratiei,ca pe vasul ala de care tot pomeneste cand era el capitan.
  • B.M. B.M.
    Antena 3 e echivalentul Fox News in state. Si nimeni nu poate sa le faca nimic, cu atat mai putin cu cat vom avea guvernare USL multi ani in Romania...
  • C. A. C. A.
    Din nenorocire, o data cu guvernarea USL, va fi tot mai greu, pana la imposibil, ca Antena 3 sa fie sanctionata corespunzator pentru derapajele continue. Antena 3 devine pe zi ce trece stat in stat, mai ceva ca USL-ul care ii protejeaza!

Trimite un comentariu

sus