Skip to main content

Astăzi, ziua în care Ştirile Pro TV şi Observatorul nu-şi fură startul: încep fix la şi zece

 

Publicitate

Astăzi este prima zi în care Ştirile Pro TV şi Observatorul Antenei 1 nu îşi vor fura startul. Dacă de obicei încep la şapte fără două sau trei minute, în această seară, ambele programe de ştiri vor începe la 19.10.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat Pro TV, Antena 1 şi Kanal D cu oprirea programului timp de zece minute, în intervalul 19.00-19.10. În cele zece minute, posturile vor difuza pe ecran doar textul sancţiunii primite de la CNA. Canalele au fost amendate din cauza scandalului dintre Corneliu Vadim Tudor, Marioara Zăvoranu şi Mariana Moculescu, întreţinut câteva zile la emisiunile tabloid Acces Direct, Happy Hour, Un show păcătos şi WowBiz.

Sancţiunea CNA a fost trimisă posturilor TV, cu menţiunea să fie aplicată în această seară.

Ştirile de la fix, niciodată la fix

O analiză Paginademedia.ro a arătat că, în 2011, Ştirile Pro TV şi Observatorul Antenei 1 nu au început niciodată la ora 19.00 fix.

Calculul Paginademedia.ro arată că, anul trecut, Antena 1 a început ştirile mai devreme de 268 de ori. Pro "i-a luat faţa" Antenei de 93 de ori. În patru cazuri, au început în acelaşi timp dar ...nu la 19.00 fix.

De cele mai multe ori, ştirile încep la 18.57 sau la 18.58, dar au fost şi cazuri record, când au început la fără patru minute.

Cele două mari posturi de televiziune, Pro TV şi Antena 1, se luptă seară de seară pe tronsonul orar al programului de ştiri pentru a atrage cea mai mare audienţă. Dar competiţia nu se rezumă doar la capitolul conţinut ci şi la startul emisiei.

De ce este important startul ştirilor?

Înaintea ştirilor sunt difuzate programele tabloid Acces Direct (Antena 1), respectiv Happy Hour (pe Pro TV). Pe de o parte, ştirile încearcă, prin "furatul startului",  să menţină captiv un număr semnfificativ de telespectatori care s-au uitat la programul anterior. Pe de altă parte, încearcă să "îi prindă" primii pe cei care aşteaptă ştirile de la ora 19.00 şi zapează posturile TV (factori important mai ales în zile cu subiecte "fierbinţi").

Cum a arătat 2011 pentru jurnalele de ştiri la Pro TV şi Antena 1

  • Recordul de timp la "furatul startului" în 2011 îl deţine Pro TV, care, într-una dintre ediţii (pe 18 iulie), a lansat principalul program de ştiri la ora 18:56:46.
  • În prima jumătate a anului, Observatorul de la Antena 1 a început, în mod constant, înaintea Ştirilor Pro TV. Distanţa începerii celor două programe a fost, de cele mai multe ori, de până la un minut.
  • În a doua jumătate a anului, cele două jurnale şi-au „suflat în ceafă” cu rândul. Spre exemplu, pe 12 iulie, când Ştirile Pro TV începeau la 18:57:44, Observatorul 19, era la 18:58:02. În altă zi, pe 8 ianuarie, Observatorul lua startul la 18:57:58, în timp ce Ştirile Pro TV începeau la 18:59:05.

Analiza Paginademedia.ro, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    cea mai buna editie de stiri este cea a lui moise guran. pe mine m-a castigat. restul stirilor le pot citi si online dar moise aduce valoare adaugata banalitatilor de zi cu zi. si imi place ca nu e cu steaua, morti, violate si oamenii legii.
  • Adrian Adrian
    Ar trebui sa stie toata lumea ca in ambele regii de emisie de la stirile PROTV si Observator se urmaresc reciproc la minut si merg in paralel. Daca e accidentul ala la PRO intra si Observatorul ...daca e crima la OBS repede si PRO.....nu fac altceva , in loc sa aiba agenda proprie doar stau sa se uite unii la altii. Jurnalismul nu mai conteaza
  • mihai mihai
    o sa aiba de castigat moise guran cu ora de business dupa aceasta masura. unii vor astepta sa inceapa stirile dar o parte dintre ei sigur se vor duce si pe tvr1 si e posibil sa fie placut surprinsi de ora de business, asa ca cine stie, poate mai castiga niste telespectatori, ca merita...
  • eu eu
    de ce nu ati mai postat audientele tv la tanti florica si las ferbinti
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Exact! Multumim mult pentru observatie.
  • Duma Duma
    "cu oprirea programului timp de zece minute, în intervalul 19.00-19.00"
    Probalbil ai vrut sa spui 19.00-19.10 nu?
  • eudor eudor
    am observat de nenumarate ori cand pe pro tv incepe sa cante invitatu la sfarsitu emisiuni brusc simona spune multumim sponsorilor si incepe sa cante invitatu sau daca la pro tv termina emisiunea brusc acces direct e taiat si da direct observator fara generic fara nimic
    ba cateodata acces direct avea programat ca la sfarsit sa cante invitatu dar fiindca happy hour se termina inainte ca invitatu acces direct sa isi recite melodia taie emisiunea nu il mai lasa cantand si simona spune ca timpu nu ne mai permite si taie direct emisiunea si da observator.

Trimite un comentariu

sus