Skip to main content

CNA sesizează Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme ilegal

 

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va sesiza Poliţia cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme şi seriale fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis, scrie Mediafax.

Decizia a fost luată ca urmare a unei adrese primite din partea Pro TV SA, care a semnalat existenţa a 42 de site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere, fără a deţine drepturi pentru conţinutul difuzat şi fără să fi notificat Consiliul, aşa cum prevede Decizia CNA nr. 320 din 2012.

Potrivit articolul 41 din această Decizie, până la data de 3 septembrie 2012, toţi furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere din România aveau obligaţia să completeze şi să transmită la CNA cererea de notificare. Nerealizarea notificării în termenul respectiv "determină încetarea dreptului de a furniza servicii media audiovizuale la cerere", potrivit aceluiaşi articol.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, după luarea deciziei:

"Furnizorii serviciilor media la cerere au obligaţia de a notifica CNA cu privire la această activitate. Până la această dată au fost notificate (la CNA, n.r.) opt astfel de servicii. Pro TV ne-a informat însă cu privire la desfăşurarea ilegală a unor asemenea servicii pe internet, care încalcă drepturile de autor pe care le deţine. CNA va sesiza Poliţia în vederea identificării responsabililor de site şi a clarificării răspunderii legale."

Printre site-urile care vor fi sesizate Poliţiei de CNA se numără: www.filme-noi-online.com, www.filme-online-gratis.com, www.filmulde10.com, www.filmesubtitrate.info, www.serialedetop.com, www.deseneanimateonline.info şi www.vplay.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gigi Blame Gigi Blame
    "Sarantocii care n-au bani de film " sunt , din pacate , foarte multi si generati de situatia economica a acestei tari. Fenomenul pirateriei filmelor si a muzicii pe internet nu a pornit de la sarantoci si nici la noi prima data. Pirateria media pe internet este o forma de protest la adresa zecilor de milioane incasate de un actor , producator sau regizor de pe urma unui film . sau a celor care detin drepturile de autor pentru piese muzicale.
    N-ai decat sa te duci la cinema platind biletul intreg si umfland buzunarele milionarilor din putinul tau. Daca un site ca VOYO ar avea un abonament de 1 € pe luna cred ca ar avea incasari mai mari decat are acum cu 3 € + TVA ...Daca pretul cerut pentru asa zisele "capodopere" ar fi intr-o relatie de reciprocitate cu realitatea economica cred ca l-ar plati mult mai multi. .. Asa s-a intamplat si cu softwareul la un moment dat si ai ajus sa dai 3-4 LEI pe un software Android de exemplu..
  • qwerty qwerty
    @ gabi S

    pai sa mai vrei cucuveao si elicopter la scara ghenei unde stai, icre negre de 3 ori pe zi si 10 majordomi care sa te coafeze la cur. bine ca vrei multe, dar mai e vorba sa iti si permiti. vrei filme de buna calitate, du-te bai la cinema. sau comanda-ti dvd-ul de pe amazon, nu mai bali ca o cersetoare sperand ca asa ti se cuvine. nu ti se cuvine bai nimic, doar pt faptul ca 2 parinti la fel de imbecili si-au dat drumu' fara prezervativ nu va da dreptul la nimic. liberatate nu inseamna hotie, bai tzara.
  • qwerty qwerty
    sarantoci care au senzatia ca sunt jmecheri dar n-au bani sa mearga la un film la cinema... de unde ideea ba labe triste ca vi se cuvine munca altora? voi stiti ma javrelor cata munca e sa faci o melodie, un film, un program, o poza, o stire - alea care vi se par voua ca sunt dreptul vostru sa le calcati in picioare si sa va bucurati de ele pe gratis?! stiti ma bule proaste ce e aia drept de proprietate, astia caca-maca de nu aveti pe numele vostru nici abonamentu la net, dar sa mai si aveti drept de proprietate asupra altor lucuri decat proprii muci? ce dobitocum, auzi, i se incalca drepturile de catre aia care isi cer drepturile... pai muie proasta, nici macar nu intelegi de ce o companie gen rds sau google pare a fi de partea ta (asta pana cand isi vor lua pe cocoasa niste procese de-or sa va caute apoi pe voi, dragii lor utilizatori, sa isi scoata parleala...) ba parlitilor, decat sa cersiti la chestii gratuite, mai bine ati pune mana sa munciti sa va permiteti pe urma sa vedeti si voi un film si sa ascultati o melodie.
  • qwerty qwerty
    normal ba bulucea ca hotii trebuie starpiti. te-ai obisnuit cu furtu si ti se pare normal, dar ca n-ai bani de-un biet bilet la cinema nu iti vine sa recunosti, zici ca esti mai jmecher daca vezi filmul pe un ecran de 2 pe 2. hai sictirum alea est.
  • qwerty qwerty
    sarantocii care n-au bani de film au impresia ca furtul trebuie sa fie la liber, pt toata lumea. ca e film bun sau prost, cineva a muncit sa-l faca si daca vrei sa il vezi trebuie sa platesti. zbenguiala asta de pe net nu inseamna libertate, nici libertate de expresie. ci furt fara rusine, facut in numele "tehnologiei". asa cum nici o gogoasa nu e gratis, nici un film/program/melodie/poza/STIRE nu e pe gratis. Aviz dobi-dobi.
  • wef wef
    buna asta, e ca in bancul cu ion care se duce la preot sa se spovedeasca pentru ca a fost la crve... si pleaca de acolo cu adrese noi :))) in alta ordine de idei, de cind cu stirea asta mi-am facut mai multe conturi pe site-urile de profil si am descoperit niste super seriale.

    eu nu inteleg de ce se chinuie proteve sa ia bani cu voyo cind eu nu ma uita la porcariile alea de las fierbinti nici gratis la televizor...

    probabil ca in viitor o sa cheme politia pe capul meu sa nu imi mai fac sandvisuri acasa si sa ne cumpar direct de la saormaria proteve...
  • Danny Danny
    Heh, ce bine imi pare ca si-a aprins Pro-ul niste paie in cap pe tema asta, ca si asa nu-i sufeream. Nici macar nu obisnuiesc sa urmaresc seriale online, dar nu mi-as face abonament pe site-ul lor ca sa le vad programele. Cum se erijeaza ei, astia de la trustul PRO in luptatorii anti-piraterie si de fapt sunt niste interesati, niste falsi!
  • viorel viorel
    Mihai Batrineanu chiar spune ceva corect. Si eu sunt implicat in acest scandal, si site-ul meu este listat acolo, insa nu am creeat acest site pentru bani ci din placere pentru a bucura alte mii de persoane. Iar cine spune ca are un site ca al nostru pentru a castiga bani,nu v-a imaginati ca au castig de mii de euro pe luna sau ceva de genul acesta. Chiar as dorii ca aceste subiecte sa apara la tv si sa-i faca pe cei de la cna si pro tv sa inteleaga ca noi nu facem ceea ce fac eii sa cerem banii pentru a viziona un film,facem totul din placere nu pentru a beneficia de pe aceasta urma. Multumesc pentru ca mi-ati dat sansa sa-mi expun cuvintele aici.
  • anonim anonim
    pffff .... defapt Pro Tv-ul a pierdut aici .... =))) de exemplu din cele 42 de site-uri nu stiam decat cam 10-15...acum stiu 42....multumesc PRO TV...oricum n-or sa reuseasca sa le inchida...din cate am inteles vplay.ro a fost inchis, doar ca dupa 20 de min a revenit online pe un host din strainatate...iar acum nu mai au ce le face nici CNA nici POLITIA ROMANA =))))))
  • smbdy smbdy
    de ce as da bani sa vad seriale cu boschetari, filme vechi si alte productii prosteviste?
    daca vplay ar fi legal, mi-as face abonament in prima secunda la ei :)
  • viorel viorel
    Hai sa fim sinceri acum, cine nu s-a uitat la filme online pe net "piratate". Hai sa fim seriosi acum. Nu cred ca esista persoana care are acces la net sa nu se fi uitat macar de curiozitate, inclusiv CNA asta care isi baga nasu aiurea unde nu-i fierbe oala. Care e problema lui. Sa faca ceva cu posturile TV care au mai multa publicitate decat emisie inclusiv rahatul de Pro TV care ne omoara cu Publicitatea. Jos PRO TV SI VOYO.

    P.S. DECI astept pe cineva chiar si de la CNA sa spuna ca nu s-a uitat la un film online macar pentru 5 min
  • Gabi S. Gabi S.
    Eu cel puţin nu cer nimic gratuit. În schimb, vreau conţinut de calitate şi vreau varietate. Sunt dispusă să plătesc şi echivalentul a 50 sau 100 de dolari pe lună pentru un portal online. Dar am condiţii pe care NIMENI nu le întruneşte legal în Românica: vreau seriale americane şi britanice recente (cu sau fără subtitrare, dar prezenţa titrajului ar fi un plus), vreau filme bune şi documentare, vreau streaming în format HD (minim 720p), vreau un site optimizat pentru acces atât de pe PC, cât şi de pe tabletă şi smartphone, vreau un sistem sigur pentru plata cu cardul.

    Există câteva portaluri care întrunesc aceste condiţii, dar toate blochează accesul către conţinut pentru oricine nu locuieşte în SUA, Canada sau un număr jalnic de ţări din Europa de Vest. Pot să arunc cu bani în ei şi să lovesc ecranul cu cardul de credit, nu ajută.

    Asta este lecţia pe care distribuitorii de conţinut trebuie să o înveţe urgent. Consumatorul este pretenţios într-o eră a accesului uşor la tehnologie şi consumatorul nu are răbdare să aştepte ani de zile (sau poate decenii!) până când sistemul actual de obţinere a licenţelor chatadichiseşte să se mişte şi să aducă conţinut proaspăt în timp util.

    Până atunci, trăiască piraţii, altfel am fi fost o naţiune care habar nu avea ce mai este nou prin lume!
  • DAN DAN
    ESTE DESTEPT DE DAI PE AFARA DAR ITI PLACE SA TE COMENTEZI. ASI PLATI BUCUROS ABONAMENT LA UN SITE GEN VPLAY. PE PROSTIA AIA DE VOYO NU AI CE SA VEZI. ACEL SITE ESTE O TEAPA. SA ADUCA CONTINUT SI UN ABONAMENT PE CARE SA TI-L POTI PERMITE SI APOIMAI VEDEM.
  • eudor eudor
    titlu stire stirileprotv.ro (AMENDA RECORD. Cat trebuie sa plateasca un barbat dupa ce a descarcat ilegal 10 filme pentru adulti + cum a fost prins)
    apas pe stire si citesc ( Un barbat este obligat sa plateasca o suma exorbitanta de bani, dupa ce a distribuit 10 filme pentru adulti pe un cunoscut site de torrente.)
    distribuit inseamna descarcat in mintea lor.....
  • dan dan
    Ce ti-e si cu lumea asta. Pana acum, pe paginademedia citeam numai comentarii pozitive la adresa protv iar de doua zile protv a devenit cel mai mare dusman al internautilor. Ca sa vezi numai cata ipocrizie poate fi in online. E clar, romanul e invatat cu moncangeli. Cum sa plateasca el acum pentru a urmari un film? Pai ba desteptilor, fara bani, seriale pe care voi le urmariti moca pe vplay, nu ar mai exista. Voi credeti ca actorii aia si tot stufful tehnic din spatele unui serial muncesc pe flori de mar?

Trimite un comentariu

sus