Skip to main content

DISCOVERY: Oferta către RCS este competitivă. Preţul este rezonabil. Suntem deschişi să continuăm negocierile

 

Publicitate

"Suntem deschişi să continuăm negocierile cu RCS, pentru a găsi o modalitate de a păstra canalele Discovery în ofertele sale" se arată într-o poziţie a oficialilor postului de documentare trimisă către Paginademedia.ro. Cei de la Discovery spun că “oferta către RCS este competitivă” şi că preţul este rezonabil.

Oficialii Discovery punctează că postul este cel mai urmărit canal de documentare din România şi că "16.000 de persoane au semnat petiţia noastră prin care cer păstrarea canalelor Discovery în grila RCS&RDS".

Poziţia Discovery vine după ce RCS a scos postul din grila operatorului Digi şi a argumentat că preţul cerut de Discovery este mult prea mare.

Punctul de vedere al Discovery, în continuare:

Este regretabil că s-a ajuns în acest punct si că telespectatorii sunt afectaţi de ceea ce se întâmplă, însă faptele vorbesc de la sine:

În primul rând, suntem îngrijoraţi că acţiunile RCS&RDS îi vor priva pe abonaţii săi de 6 canale, inclusiv Discovery Channel, cel mai urmărit canal de documentare din România, lider pe segmentul său.

În cursul acestui an, Discovery Channel a fost urmărit de cel puţin 11 milioane de români, în medie, pe lună (Kantar Media Audiences, target ind 4+). Mai mult decât atât, conform unui studiu comandat de Discovery Networks şi realizat de Gfk în 2011, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional (16 +), 89% dintre abonaţii RCS&RDS din România au declarat că Discovery Channel este canalul lor preferat.

În plus, în ultimele 5 zile, peste 16.000 de persoane au semnat petiţia noastră prin care cer păstrarea canalelor Discovery în grila RCS&RDS, manifestându-şi clar dorinţa de a urmări în continuare programele noastre.

În al doilea rând, oferta pe care am făcut-o celor de la RCS&RDS este competitivă şi adaptată la condiţiile comerciale pe care le utilizăm în relaţie cu toţi jucătorii din piaţă.

Ponderea tarifelor noastre din abonamentul plătit de abonaţii RCS în fiecare lună este de aproximativ 1,5%, în medie, pentru fiecare canal Discovery inclus în pachetul de bază. Credem că este un preţ rezonabil în raport cu calitatea programelor noastre.

În al treilea rând, în cei 15 ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România, am făcut investiţii semnificative. Pe parcursul ultimilor trei ani de contract cu RCS&RDS, am lansat două noi canale pentru abonaţii operatorului - TLC şi ID Investigation Discovery.

Mai mult decât atât, am lansat Şcoala Discovery, un proiect educaţional realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, prin care care oferim elevilor şi profesorilor, în mod gratuit, conţinut educativ TV şi online. Şcoala Discovery este singura iniţiativă de acest gen din România, programele sale fiind urmărite de aproape 1 milion de elevi români, în cursul acestui an.

Ne menţinem angajamentul faţă de telespectatorii noştri şi le mulţumim pentru sprijin celor care şi-au exprimat opinia şi continuă să ne susţină prin mesajele şi semnăturile lor.

Reacţia lor ne dovedeşte că Discovery Chanel este cel mai iubit canal de documentare din România, iar abonaţii RCS&RDS vor ca el să rămână în oferta operatorului. Din acest motiv, suntem deschişi să continuăm negocierile cu RCS&RDS pentru a găsi o modalitate de a păstra canalele Discovery în ofertele sale.

Citeşte şi:


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cristi cristi
    Tu chiar vorbesti serios ? =)) Te rogi pentru Mynele, Nasul, Zeus, JimJam, Balcanica, Inedit. =)) WTF ?! Plus ca Sport Klub si Sport 1 nici macar nu mai emit in Romania. :))
  • eusss eusss
    Ia fa o comparatie cu UPC si vezi cu cat e mai scump. Netul la UPC(cel putin teoretic) e mai bun ca de la RDS. Ca si calitate a imaginii am vazut diferenta: MARE in favoarea UPC.

    UPC-ul a avut probleme acum vreo 2-3 ani cand totul mergea aiurea.; de la net pana la TV. Ma gandeam la vremea aia sa ma mut la RDS.

    Acum zero probleme..

    Diferenta de pret mi se pare destul de mica. 50 de ron la UPC ( 126 programe) si 32 RON la RDS cu 98 de programe.. Fara pachete suplimentare.

    La net : UPC = 50 ron (pana la 150 Mbps)
    RDS = 39 RON (pana la 100 Mbps)
  • eusss eusss
    RDS incaseaza vreo 10 mil de euro lunar de la abonati. :)
  • S S
    E a mia magarie pe care RCS RDS o face. Acum vreo cativa ani mi-am pierdut inutil o ora din viata sa le inapoiez un telefon pe care mi -l bagasera pe gat, stand la coada ca altfel il plateam. Stupid me. Sa va mai amintesc de magaria cu vplay-ul? Semnalul tv nu functioneaza corect de doua zile. In fiecare noapte la ora 12.30 pica internetul cate o ora. Va urez ce-mi urez si mie. SARBATORI FERICITE FARA RCS RDS
  • AnonimRo AnonimRo
    euva spun ca multi nu se vor dezabona de la RCS ( printre care nici eu ) pentru ca au ( si avem ) avantaj netul adica internetul care este foarte bun la viteza de banda dar si ca este eftin fata de la alti , + telefonia fixa si mobila unde ai multe minute gratis la amandoua , dar si pentru ca posturile tv fie unele bune altele forte bune si unele de giaba etc se vad foarte bine analog si mai ales digital+HD mai ales cele hd care cel putin la mine grafica este super de calitate ; daca ar introduce si urmatoarele posturi : TCM 24/h ; DaVinci Learning ; Bollywood TV ; Bollywood Clasic : MGM ; operatorul meu RCS ar fi foarte bine + ca imi pace DIGI World foare mult la fel si DIGI Film , iar daca Digi ar mai face inca doua canale tv de : Digi Film 2 cu filme artistice SF+horror , si daca ar face si Digi Film 3 cu seriale tv - diverse ( + ca va introduce in curand : Digi Animal World ) , as fi super multumit de RCS-RDS Romania , desi era frumos sa fi ramas sau sa ramana si canalele voastre Discovery ( mai ales ca vizualizam si mai vizualizez cat mai pot care imi placeau si imi plac Discovery World ( cel mai mult ) + Discovery ID investigation . dar daca nu mai vor si nu mai merge asta este viata cine nu joaca corect pierde , totusi eu va recomand sa mai incercat poate o sa aveti noroc pana la urma dar eu cred ca sunt slabe sanse .
  • calin calin
    @voicu: slab de cap esti tinere. procentul nu asta se calculeaza. raportul corect 16000 au semnat / cati nu au semnat+16000?
    gandeste-te cati nu au vazut petitia din cei care folosesc internetul, iar din cei care au acces si stiu sa foloseasca au avut timp si rabdare s-o semneze
  • calin calin
    @bahmuteanca: " sunt curioasa sa aflu citi din cei 16.000 semnatari ai petitiei stiu pe ce canal al RCS@RDS se afla Discovery… "
    desteapto, am digi tv prin cablu, imi pun Discovery pe ce numar vreau eu
  • andy andy
    Subscriu si eu pentru otv hd si digi 24 falticeni
  • cristian33 cristian33
    mihai - pentru informatia ta SuperOne chiar este al lor .Mergi pina in elvetia si sa te uiti la actionariat
  • cristian33 cristian33
    Nenea vad ca unde este vorba de RCS-RDS esti prim comentator.! Sunt doua societati comerciale tati! Inca nu a interzis usl-ul libertatea de contracta ! Daca ii convine semneaza daca nu nu! Dar te vad prea agitat ! Lucrezi la Jurnalul National! Ca simt miros de uslamist! Vezi ca s-ar pute ca de vineri sa ramaneti fara marca ! Eu zic sa-i transmiti lui nea Felix sa isi vada de treburi si sa nu uite sa-si plateasca salariatii ( asa cum a facut in ultimul timp )
  • mihai mihai
    Ati uitat de Digi Fuck 24 ( eventual canale separate pe "specialitati") ...in loc de SuperOne :)
  • Prigoana Prigoana
    am o relatie la optinova- au o oferta foarte buna: daca iti faci 2 perechi de ochelari iti dau si niste neuroni gratis. sau nu e voie cu ei? atunci ai sa vezi mai bine canalele digi. sa vezi ce-ti creste leafa cand scapati de discovery. minim 0,02% in plus la chenzina + ore suplimentare + 2 supozitoare un ziua de leafa. super oferta !
  • Prigoana Prigoana
    da kantar ce zice de canalel rcs? cati oameni se uita la voi? ca nu am auzit de voi. sau stati doar la voi pe balcon si nu lasa tati sa va jucati cu alti copii. pe dinti va spalati? de dus nici nu cred ca se pune problema.
  • Prigoana Prigoana
    e 34.327% ca restul e gratis. si canalele facute rcs sunt finantate din fonduri europene. auzi tu ce scarbe, sa ceara bani lunar pentru niste canale tv. da' halatu? cat e halatu?
  • Prigoana Prigoana
    da promiti ca raspunzi tu? cum va permiteti sa faceti ceva impotriva monopolului? bai, nu va e frica ca ieftinesc astia abonamentele. zic sa va puneti sub sigla si un felinar rosu, da' din ala ieftin si prost, nu ca alea de prin Hamsterdam.

Trimite un comentariu

sus