Skip to main content

TVR News a început, de astăzi, emisia. Jurnalele, doar pentru cunoscătorii de engleză

 

Publicitate

Postul TVR News, parte a Societăţii Române de Televiziune, a început să emită de astăzi, 15 noiembrie, bazându-se pe un conţinut preluat în proporţie de 80% de la Euronews.

Jurnalele Euronews sunt transmise în engleză, în timp ce rubricile şi emisiunile magazin sunt subtitrate în limba română.

Televiziunea publică a primit în şedinţa CNA de marţi, 13 noiembrie, acordul CNA de a modifica licenţa TVR Info, care a fost suspendată în ultimele şase luni, în TVR News.

Potrivit televiziunii publice, grila TVR News va conţine jurnale de ştiri şi emisiuni magazin preluate de la Euronews şi difuzate pe parcursul întregii zile, dar şi un program propriu de ştiri, difuzat în intervalul 16.00-16.10, pe format Euronews, fără prezentator.

TVR News preia programe informative ale TVR 1 - Telejurnalele de la orele 07.00, 08.00 şi 20.00 -, iar după încheierea campaniei electorale, va difuza şi emisiunea Prim-plan, simultan cu principalul canal al televiziunii publice. La acestea se adaugă şi emisiunea Ora de Business, de la ora 19.00.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • neamtu neamtu
    dar tvr news va fi bagat in grila de programe a focussat
  • kamara kamara
    Cristi, daca tu stii vreun post de stiri care functioneaza cu 40 e oameni si emisie live 14 ore pe zi, sa imi zici. eu iti spun ca nu exista in Romania. cat despre costuri erau mai mici decat ale unui post de radio. cifrele alea vehiculate in mass media sunt umflate de cel putin 10 ori...inchiderea a fost strict politica.
  • ion ion
    rahat cu apa rece...
  • cristi cristi
    Pai TVR Info era un canal prea scump pentru situatia in care se afla acum TVR. Trebuiau sa sustina stiri si emisiuni in direct 24.24, deci era destul de dificil.

    In mod normal, un post are voie sa stea 3 luni fara emisie, daca dupa 3 luni nu difuzeaza nimic, li se ridica licenta, si iese de pe toate firmele de cablu. Licenta TVR Info expira astazi ( 15 august-15 noiembrie- fix 3 luni ), si decat sa ramana fara un post de care probabil vor sa se foloseasca mai tarziu, au inventat si ei ceva pe moment, preluari de pe Euronews. Licenta TVR Cultural o sa expire pe 15 decembrie, probabil o sa scoata si pentru asta ceva, ca sa nu il piarda. Se auzea la un moment dat, ca vor sa faca parteneriat cu ARTE.

    Posturile astea nu sunt inchise de tot, sunt doar intr-o perioada in care le tin mai pe cheltuiala mica, pana cand o sa vina vremuri mai bune.
  • Bogdan Bogdan
    Confirm ca am in grila digitala a operatorului CANAL S canalul, fiind introdus in locul TVR Cultural, care de la inchidere si pana in prezent era pe "revizie tehnica". Stirile sunt in limba engleza intr-adevar.

    Eu momentan nu reusesc sa deslusesc de ce au inchis tvr info si au lansat acum tvr news. Daca tot sunt asociati la canalul Euronews, in mod normal era sa infiinteze serviciul in limba romana pentru canal si nu sa il preia sub sigla tvr news si sa adauge subtitrare la unele programe.
  • Marius Marius
    Ce sens are dublarea unor programe de pe TVR 1? Cine sunt cei care nu le pot urmări pe TVR 1 (sau TVR internaţional) ????
  • Alexandru Alexandru
    Dpdv tehnic era posibil: redactia romana primea script-urile de la francezi inainte de prima difuzare (cum le primesc si redactiile din tarile in care Euronews e dublat), iar apoi romanii se ocupau de titrare. E drept ca o astfel de varianta ar fi aberanta si nepractica (si daca tot dorau sa faca o astfel de treaba ar fi ales varianta dublarii), dar teoretic e posibila. Subtitrari "in direct" se fac, de exemplu, pe teletextul Rai 1 in timpul jurnalelor de stiri sau chiar in timpul meciurilor de fotbal, pentru persoanele cu deficiente de auz.

    Eu doar voiam sa atrag atentia celor care li s-a inlocuit Euronews-ul pe cablu ca practic au fost vaduviti de acest program mai mult decat ar putea crede.
  • coco coco
    bani aruncati in vant doar platim ca prosti abonament ca nus in stare sa dea in limba romana cum fac ceilalti operatori sau tari care in prea nomani incompetenti ce sunteti TVR
  • cristi cristi
    Era logic. Cum te asteptai sa traduca pe loc o emisiune in direct ? Poate cu timpul or sa dubleze si stirile in romana. Ar fi mai frumos. In mare, din ce am vazut, e ceva diferit la noi, un mod total nou de a aborda STIRILE.
  • Alexandru Alexandru
    Un lucru important de mentionat pentru cei care nu mai prind Euronews-ul original: emisiunile subtitrate nu sunt preluate "in direct" de ăe Euronews. Cu alte cuvinte, cand pe TVR News e o emisiune subtitrata de pe Euronews, pe Euronews sunt cu totul alte programe.
  • Duma Duma
    Pe Focus Sat il prind? dati-mi va rog frecventa si tp-ul

Trimite un comentariu

sus