Skip to main content

Neînţelegeri la CNA. Şedinţa, blocată din cauza OTV

 

Trei dintre membrii CNA s-au ridicat şi au părăsit, pe rând, sala, după ce s-au purtat discuţii aprinse pe marginea cazului OTV, lăsând şedinţa fără cvorum.

Publicitate

Cea mai vehementă a fost Narcisa Iorga, care a contestat analizarea cazului OTV tocmai astăzi, în condiţiile în care consiliul nu a reacţionat cât timp televiziunea lui Dan Diaconescu a făcut publicitate politică în afara campaniei, lucru interzis de lege.

Narcisa Iorga:

„Vreme de 2 ani de zile OTV a făcut publicitate politică în afara campaniei şi a primit doar sancţiuni minore. Câtă vreme am permis doi ani de zile să facă publicitate politică deşănţată în afara campaniei electorale, câtă vreme premierul vine şi trage CNA de urechi că nu sancţionează OTV, eu vă spun că refuz să discut cazul OTV în această situaţie”.

Victor Ponta a declarat, luni, că solicită „nu ca prim-ministru, ci ca deputat, CNA să aplice legea pentru toată lumea. Încălcarea flagrantă, încălcarea tuturor regulilor, de către o singură televiziune, în condiţiile în care toate celelalte au respectat sau sunt sancţionate, denotă un regim juridic discreţionar, în care unii sunt mai egali decât alţii şi în care legea se aplică doar la unii, şi nu la ceilalţi", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Narcisa Iorga a fost prima care a părăsit şedinţa, fiind urmată, la scurt timp, de Valentin Jucan şi de Valeriu Deacă.

Ce au spus membrii CNA. 

Narcisa Iorga, membru CNA: "Nu putem să comparăm şi nici să punem în aceeaşi oală cu ceea ce se face la OTV faţă de celelalte televiziuni."

  • "Constat că preocuparea noastră faţă de OTV este una în nişte conjuncturi nu tocmai corecte, din punctul meu de vedere."
  • "L-am văzut pe şeful de campanie al USL, luni, la Antena 3, transmiţând mulţumiri pentru felul în care Antena 3 a ajutat USL să ajungă la putere mai mult decât orice campanie electorale. În contextul acesta, eu vă propun să nu analizăm, cel puţin în formula actuală a CNA. Şi să analizăm în formula viitoare, care va fi formată din opt propuneri din partea USL, adică din partea premierului care a spus zilele trecute că noi trebuie să ne facem treaba. Şi din partea domnului Liviu Dragnea, lider al USL, care a felicitat Antena 3 pentru modul în care a ajutat USL să ajungă la putere."
  • "Am plecat duminică după ce aţi refuzat să discutăm tot ce se întâmplă pe toate televiziunile. Câtă vreme nu am analizat tot ce s-a întâmplat pe toate posturile în ziua votului, înţeleg de ce aţi spus că a fost o situaţie singulară."

Răsvan Popescu: "Duminică am fost opt şi puteam să luăm aceste măsuri."

  • "Când am ajuns opt, dumneavoastră (Narcisa Iorga - n.r. -) aţi plecat şi am rămas fără cvorum. O dată în plus plecaţi ca să nu fie sancţionaţi singurul post din România care a făcut campanie până în ultima clipă."
  • "Am încercat să convoc o şedinţă. Când am avut opt colegi, dumneavoastră aţi plecat ca să nu putem vota."
  • Narcisa Iorga:  "Nu aţi avut niciodată colegi în ziua votului. Aţi spus întotdeauna că nu se pot lua sancţiuni în ziua votului. Acum, pentru că a spus domnul Ponta a spus OTV mă atacă şi CNA nu intervine, aţi considerat de cuviinţă să aduceţi colegi care nu au venit niciodată la CNA în ziua votului în ultimii patru ani de mandat."
  • Ioan Onisei: "Trebuie să avem totul în faţă. Nu cred că putem să facem aprecieri corecte dacă nu vedem în ansamblu felul cum s-au comportat principalii radiodifuzori. Dacă e să gândim sancţiuni, ele trebuie să fie proporţionale cu gravitatea faptelor."
  • Cristina Trepcea: "Duminică am avut cvorum. Cvorumul a fost descompletat de Narcisa Iorga care a considerat că nu se mai poate lucra. Dacă unul dintre membri a plecat doar pentru că a considerat că discutarea unui caz face pe plac unul lider politic ce ne facem?"
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bahmuteanca bahmuteanca
    Doamna Narcisa este pusa acolo sa isi faca treaba, nu sa plece de la sedinte cu ifose...sa nu sanctionam OTVul, care s-a transformat de mai bine de un an intr-o televiziune de partid...si incalca grosolan legislatia audiovizualului...
  • Mistress Daniela Mistress Daniela
    Ramasitele armatelor basiste sunt in degringolada ! ZIUA JUDECATII a sosit !

Trimite un comentariu

sus