Skip to main content

Schimbare de acţionariat la News Outdoor. Compania se redenumeşte Getica. Cine a cumpărat-o

 

Publicitate

Compania News Outdoor România îşi schimbă acţionariatul. Urmare a acestei mişcări, News Outdoor România se redenumeşte Getica OOH, de la 1 ianuarie 2013. Cine a preluat compania, în continuare.

Firma din România, acum sub un nume nou – Getica OOH, a fost preluată în totalitate de Balkan Advisory Company (BAC) şi de managementul fostei News Outdoor România (Jean Costin Rădulescu şi Raluca Tonciu).

Oficialii companiei spun că, în urma tranzacţiei şi a schimbării de nume, “se păstrează aceeaşi echipă, acelaşi management, aceleaşi valori şi direcţii ale companiei”.

Schimbarea de acţionariat şi de nume vine la un an după ce gigantul media News Corp, controlat de Rupert Murdoch, a anunţat că şi-a vândut participaţia de 79% pe care o deţinea la News Outdoor Russia şi News Outdoor România către un grup de investitori condus de banca rusă VTB, după cum Paginademedia.ro a anunţat AICI.

News Outdoor a intrat în România încă din anul 2000, când omul de afaceri Elan Schwarzenberg şi-a vândut firma de outdoor, pe atunci Exclusiv Media, către gigantul media. În prezent, potrivit datelor companiei, firma de panotaj deţine aproximativ 12% din piaţa de outdoor.

Cine este BAC - Balkan Advisory Company

BAC ofera servicii bancare de investitii, opereaza in regiunea balcanica si a fost infiintata in Bulgaria in anul 1998. In prezent BAC are peste 35 de specialisti cu birouri in Bucuresti, Sofia, Belgrad, Skopje si Minsk.

In ultimii zece ani, BAC si-a consolidat operatiunile in Balcani, finalizand peste 100 de achizitii si fuziuni in valoare totala de peste 1.4 miliarde.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    News din Cehia a fost vanduta mai demult catre aceeasi companie care a cumparat indirect de curant Euromedia. Poate ca este o situatie temporara pana se linistesc apele si se trece de CC

Trimite un comentariu

sus