Skip to main content

Trei televiziuni, alături de publicitari împotriva ordonanţei care interzice rebate-ul

 

Publicitate

Pro TV, Kanal D şi Prima TV cer, alături de UAPR, Guvernului României să reevalueze proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea legii audiovizualului, potrivit unui comunicat al Uniunii Agenţiilor de Publicitate din România.

Zoe Vasilescu, Sales Director Pro TV, a declarat că postul pe care îl reprezintă şi-a exprimat acordul ca acest act normativ să fie discutat cu toţi actorii implicaţi în această industrie.

 Radu Florescu, preşedinte al Uniunii Agenţiilor de Publicitate din România: “Elaborarea unui act normativ fără consultarea tuturor actorilor implicaţi din piaţă pune sub semnul întrebării corectitudinea reglementării acestei pieţe. Vom continua să solicităm Guvernului României consultarea tuturor celor implicaţi, printr-un dialog deschis, transparent şi constructiv.”

Comunicatul integral, în continuare:

Bucureşti – 12 decembrie 2012: Pro TV, Kanal D şi Prima TV se alătură demersului iniţiat de Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România (UAPR), prin care solicită Guvernului României reevaluarea ordonanţei de urgenţă de modificare şi completare a legii audiovizualului nr. 504/2002, în urma unei discuţii publice la care să participe, în mod activ, toţi jucătorii industriei.

Potrivit oficialului Pro TV, Zoe Vasilescu, Sales Director, postul pe care îl reprezintă şi-a exprimat acordul ca acest act normativ să fie discutat cu toţi actorii implicaţi în această industrie.

Guvernul a adoptat aceste modificări fără a fi consultat, în prealabil, nici una dintre părţile implicate. Ulterior, UAPR, şi-a exprima disponibilitatea şi dorinţa de a participa activ în procesul de dezbatere publică a propunerilor de îmbunătăţire a legislaţiei în domeniul audiovizualului.

“Elaborarea unui act normativ fără consultarea tuturor actorilor implicaţi din piaţă pune sub semnul întrebării corectitudinea reglementării acestei pieţe. Vom continua să solicităm Guvernului României consultarea tuturor celor implicaţi, printr-un dialog deschis, transparent şi constructiv”, a declarat Radu Florescu, preşedinte al Uniunii Agenţiilor de Publicitate din România.

Oficialii UAPR consideră că prin reglementarea propusă de OUG 504/2012 sunt afectate grav legile concurenţei, principiile economiei de piaţa, dar şi ale statului de drept.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lime Lime
    Pro TV tocmai a declarat pentru alt site ca habar n-are de comunicatul dat de UAPR.
  • non view non view
    Petrisor, nu rebate-ul sau intermediatul e problema acestei ordonante. Problema e foarte grava din punct de vedere juridic, pentru ca se incalca dreptul constitutional, platit cu sange de niste unii la timisoara si bucuresti, de asociere in scopuri comerciale sau non profit. comercial exact pe aceeasi speta miine se vor scoate in ilegalitate agentiile imobiliare, agentiile de turism, agentiile de brokeraj (bursa, asigurari etc) etc, poimiine vor zice ca platile nu se mai fac direct firma- firma, ci firma-stat-firma (daca vei mai vedea ceva si nu ti-or inventa 2000 de taxe, ca sa te lase fara bani), iar in final ceea ce va fi cel mai grav, inainte de alegeri vor interzice si dreptul la asociere in ong cu caracter civic si al ultimo, vor scoate in ilegalitate toate partidele, inafara de ale lor. Practic impotriva acestei ordonante nu trebuie sa fie jucatorii media, ci intreg poporul. nu stiu daca ai citit-o sau daca cei care comenteaza au citit-o, daca nu un lucru e clar : comunismul bate la usa.
  • anonimus anonimus
    Zoe, draga, cum se numeste firma prirn care intra "pachetele speciale" de publcitate in ProTV? Hai sa te ajut, incepe cu litera A...
    Normal ca nu vrei disparitia rebateului, nici, tu nici Sarbu, pentru ca atunci toti banii s-ar duce in conturile oficiale ale CME, nu la voi.
    In acest caz, voi ati fi putin deranjati, dar poati actiunile CME n-ar fi scazut de 25 de ori in trei anisori.
  • Andrei Andrei
    Cu alte cuvinte ... nu ne-ar displace rezultatul daca ar fi atins elegant.

Trimite un comentariu

sus