Skip to main content

Un creditor Jurnalul: Dosarul Intact, înscris cu un nume greşit - Epitura Imtact

 

Publicitate

G. Canale & C, unul dintre creditorii Jurnalului Naţional, spune că Editura Intact a fost înscrisă, pe portalul instanţei de judecată, sub un nume greşit: S.C. EPITURA IMTACT S.R.L. Din acest motiv, creditorii nu au ştiut de intrarea în insolvenţă a Editurii Intact, au precizat reprezentanţii G. Canale & C într-un comunicat trimis paginademedia.ro.

”Precizam ca vom efectua opozitie impotriva deschiderii procedurii falimentului Editurii Intact S.R.L. in vederea protejarii drepturilor noastre legale”, au precizat reprezentanţii companiei.

 Comunicatul integral, în continuare: 

S.C. G. Canale & C. S.A., in calitate de creditor al debitorului S.C. Editura Intact S.R.L., anunta ca suspendarea vanzarii la licitatie publica a marcii Jurnalul National apartinand titularului S.C. Editura Intact S.R.L. a intervenit intrucat debitoarea S.C. Editura Intact S.R.L. si-a solicitat deschiderea procedurii de faliment cu numai cateva zile inainte de data programata pentru licitatie.

Inscrierea pe portalul instantei de judecata a dosarului de faliment s-a facut sub numele de « S.C. EPITURA IMTACT S.R.L.», astfel incat practic niciun creditor nu a avut cunostinta de deschiderea dosarului de faliment in data de 26 noiembrie 2012.

In conditiile in care, ca urmare a procedurii de executare silita initiata de S.C. G. Canale & C. S.A era iminenta vanzarea marcii Jurnalul National la licitatia publica din data de 29 noiembrie, debitoarea Editura Intact S.R.L., cu numai cateva zile inainte de licitatie, si-a solicitat falimentul in forma simplificata.

Debitoarea a anuntat executorul judecatoresc Dumitrache & Dumitrache despre deschiderea falimentului pe data de 28.11.2012, ceea ce a condus la suspendarea de drept a licitatiei de vanzare a marcii Jurnalul National, care trebuia sa aiba loc pe data de 29.11.2012, ora 11.00, la sediul executorului judecatoresc.

Precizam ca vom efectua opozitie impotriva deschiderii procedurii falimentului Editurii Intact S.R.L. in vederea protejarii drepturilor noastre legale.

Editura Intact S.R.L. a incercat prin diverse forme instrainarea bunurilor sale, inclusiv a marcii Jurnalul National, catre firmele din Trustul Intact patronate de Dan Voiculescu, respectiv catre firma offshore Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited si Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) S.A.

Precizam ca Editura Intact S.R.L. a incercat cesionarea marcii Jurnalul National catre Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) S.A. in timpul executarii silite, iar OSIM a respins cererea de inscriere a acestei cesiuni, pentru motivul legal ca asupra marcii Jurnalul National apartinand titularului Editura Intact S.R.L., era inscrisa masura executarii silite instituita de executorul judecatoresc la cererea creditorului S.C. G. Canale & C. S.A.

In cadrul executarii silite demarate de creditorul G. Canale & C. S.A., societatile Trustului Intact, in calitate de terti popriti, nu au virat catre G. Canale& C. S.A sumele de bani datorate Editurii Intact S.R.L., pe motiv ca Editura Intact S.R.L. are incheiate contracte de imprumut si garantie cu Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited, care a dat dispozitie tuturor tertilor popriti sa vireze banii in conturile Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited. Inclusiv B.R.D. a procedat in acest mod, transferand totii banii Editurii Intact S.R.L. in conturile Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited, conform dispozitiilor date de acesta.

Subliniem ca aceste contracte, desi au fost solicitate in cadrul procedurilor legale, nu au fost prezentate niciodata executorilor judecatoresti si instantelor de judecata.

Ne exprimam convingerea ca Directia Nationala Anticoruptie va finaliza plangerea penala pe care am adresat-o acesteia inca din luna iulie 2012 cu privire la acest caz, pentru savarsirea infractiunilor de: asociere in vederea savarsirii de infractiuni; evaziune fiscala; inselaciune; fals material in inscrisuri oficiale; fals intelectual; fals in inscrisuri sub semnatura privata; uz de fals; fals in declaratii; infractiuni la legea contabilitatii si la legea societatilor comerciale ; abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, astfel cum au fost precizate in plangerea penala.

Vom completa plangerea penala cu ultima infractiune de bancruta frauduloasa, pentru solicitarea cu rea-credinta a falimentului Editurii Intact S.R.L., in scopul prejudicierii creditorului G. Canale & C. S.A. »

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jiji Jiji
    FALIMENTUL presei scrise e inevitabil din FERICIRE; viitorul suna BINE
  • Grand Prix Grand Prix
    cei de trustul intact nu vor pierde brandul jn. sunt prea puternici. mult prea buni.
  • observator observator
    Felicitari lui G Canale & C!!!
    Sa nu se lase!
    Poate vor intelege si altii cum trebuie procedat cu penalii acestia! - vezi "marele" Holding Adevarul.
  • doberman doberman
    Sunt chichite juridice la care apeleaza toti cei aflati in aceste situatii. Bravo lor!

Trimite un comentariu

sus