Skip to main content

4 Ianuarie. Doi ziarişti ieşeni, condamnaţi pentru şantaj. Fenechiu, printre părţile vătămate

 

Publicitate

CONDAMNAŢI PENTRU ŞANTAJ. Doi jurnalişti din Iaşi au fost condamnaţi, ieri, de Curtea de Apel Cluj, la închisoare cu suspendare pentru şantaj, după ce au fost acuzaţi că între 2001-2004 au cerut mai multor persoane politice şi oameni de afaceri bani pentru publicitate, între părţile vătămate fiind ministrul Relu Fenechiu, scrie Mediafax.

Cei doi ziaristi sunt de la "Bună Ziua, Iaşi", fostul "Ziua de Iaşi". Florin Asimionesei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, condiţionată de un termen de încercare de cinci ani, iar Alin Tocan la doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani. De asemenea, cei doi au fost achitaţi pentru săvârşirea infracţiunii de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Sentinţa este definitivă.


Doi ziarişti ieşeni, condamnaţi cu suspendare pentru şantaj. Printre părţile vătămate era şi Fenechiu


TWITTER, EVALUAT LA 11 MILIARDE DE DOLARI. Twitter are o valoare de piaţă de până la 11 miliarde de dolari şi se pregăteşte pentru listarea la bursă în 2014, potrivit companiei de analize financiare Greencrest, scrie Mediafax care citează The Guardian. Evaluarea se bazează pe tranzacţiile cu acţiuni Twitter pe pieţele secundare.
În 2011, Twitter a fost evaluată în timpul unei operaţiuni de finanţare la 8 miliarde de dolari, apoi la 10 miliarde de dolari, pe pieţele secundare.
Twitter are o valoare de piaţă de până la 11 miliarde de dolari şi s-ar putea lista la bursă în 2014


AL - JAZEERA, LA CUMPĂRĂTURI ÎN SUA. Postul de televiziune din Qatar Al-Jazeera a confirmat miercuri că a cumpărat televiziunea americană Current TV, cofondată în 2005 de fostul vicepreşedinte al Statelor Unite Al Gore, şi a anunţat lansarea unui nou canal în SUA, scrie Mediafax.

Al-Jazeera anunţă şi lansarea unui "nou post de ştiri cu sediul în Statele Unite şi care va furniza ştiri interne şi internaţionale pentru publicul american" şi precizează că acest nou serviciu va fi lansat în 2013 şi va fi disponibil în reţeaua Current.
Al-Jazeera se extinde în SUA. Postul TV din Qatar a cumpărat un post de televiziune al lui Al Gore


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un băiat care a lucrat in presa din iasi un băiat care a lucrat in presa din iasi
    Legat „condamnati pentru santaj”. De fapt, „ziaristii” aia doi sunt directorul si patronul ziarului si sunt recunoscuti in toata presa din iasi ca fiind niste santajisti. Si sa va spun un episod. Fotograful de la Ziua de Iasi a fost pus de baietii astia doi sa faca fotografii o zi intreaga in fata restaurantului Onyx. Toti clientii erau pozati. Fotografiile nu erau folosite in ziar, insa clientii erau deranjati si astfel se urmarea ca ei sa nu mai treaca pe la restaurant pentru ca se simteau haituiti. Sa nu uitam si de titluri precum: „Banca X va fura banii” si „Jafurile” pe care le fac oamenii incomozi, care nu cotizeaza la actualul Buna Ziua Iasi.

Trimite un comentariu

sus