Skip to main content

Becali: Sergiu Nicolaescu a fost maxim cel mai mare om. Posturile TV, bulversate de moartea regizorului

 

Publicitate

“Sergiu Nicolaescu a fost maxim cel mai mare om!” Afirmaţia îi aparţine lui Gigi Becali, pe RTV şi este mai mult decât ilustrativă pentru posturile de ştiri, atunci când o personalitate trece în nefiinţă.

Ştirea cu moartea regizorului Sergiu Nicolaescu, în această dimineaţă, a pus în mişcare maşinăria grotescă a posturilor de ştiri în astfel de cazuri: lungeala nesusţinută de informaţii a legăturilor directe (doar, doar mai vorbim puţin pe subiect), invitaţi pe lângă sau tangenţiali legaţi de subiect, CV-uri încropite (am aflat că nu mai puţin de cnci filme regizate de Nicolaescu au fost nominalizate la Oscar). S-a vorbit până şi despre fiul nelegitim al regizorului trecut în nefiinţă.

Într-o zi de 3 ianuarie, posturile de ştiri s-au mişcat mai încet. Ştirea avea peste 5.000 de vizualizări pe evz.ro când a fost dată şi de Realitatea TV.

Ce a urmat?

Gigi Becali pe RTV, cu afirmaţia din titlu. Pe Realitatea TV, omul bun la toate Dorin Chioţea (care a prezentat şi Revelionul) a vorbit minute bune despre Sergiu Nicolaescu.

Pe Digi 24, după conferinţa de presă de la Spitalul Elias, invitatul în studio era şeful secţiei social al postului. La B1 TV, Florin Condurăţeanu povestea secvenţe din filmul Cu mâinile curate şi amesteca personalitatea lui Sergiu Nicolaescu cu personajele jucate de el în filme.

Şi o exprimare din graba momentului: "Sergiu Nicolaescu a murit din cauza morţii..."

Dacă aţi sesizat derapaje pe posturile TV legate de dispariţia lui Sergiu Nicolaescu, le puteţi semnala sub forma unui comentariu la acest articol.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sorin Sorin
    Dãcât cel mai mare uom ?

    Cea mai buna televiziune de stiri pare a fi totusi Digi24 , mai sobra si non-cancan.
  • cotos cotos
    Ziua de ieri ne-a arata cam unde ne situam noi cu posturile astea asa zise de stiri..Sub limite penibilului...
  • Unu` Unu`
    De ce trebuie citat Fecali in legatura cu acest subiect? Ce, Fecali e cumva vreo somitate in domeniul cinematografiei, sau in vreun alt fel de domeniu, de fapt? Chiar trebuie sa aflu eu ce parere are Fecali despre orice se intampla pe planeta? Ma intereseaza? Nu!
  • Adrian Adrian
    Desi nu sunt din generatia de la revolutie am aparut pe lume ceva mai tarziu tin si acum bine in minte primul film romanesc vizionat, a fost a lui Sergiu Nicolaescu . Un mare actor un mare regizor ce face parte din epoca de aur a filmului romanesc , o mare pierdere pentru noi romanii . Odihneasca-se in pace.
  • Tataee Tataee
    digi24 s-a miscat bine. Au fost sunati multi, multi actori si critici de film.
  • Dan Guran Dan Guran
    Bai Chiotea felicitari pentru Revelion. A fost misto. Lasa-l pe Behehecali si tine-o tot asa.
  • Dorin Chiotea Dorin Chiotea
    Petrisor, multumesc pentru aprecieri si pt alaturarea onoranta de ilustrul critic de film Gigi Becali. Sunt fericit ca urmaresti Realitatea TV, inclusiv Revelionul nostru.
    Dar hai sa fim si seriosi: eu am povestit doua amintiri care ma leaga de Sergiu Nicolaescu: e vorba de o vizita fabuloasa la Kandahar si de o alta de neuitat in Coreea de Nord, unde "Serghiu" e cel mai cunoscut roman datorita Comisarului Moldovan. Raman la parerea ca audientele fabuloase ale filmelor sale sunt irepetabile.
    Dumnezeu sa-l odihneasca.
  • marius marius
    Si unde este senzaționalul? Jiji își da cu părerea in orice, mai ales la RTV, care este cea mai pe lângă subiect dintre toate posturile se știri, asta in general, cu prezentatori fără ABC-ul culturii generale.

Trimite un comentariu

sus