Skip to main content

BOMBA ZILEI. CNA a retras licenţa OTV. Dan Diaconescu rămâne fără televiziune

 

DAN DIACONESCU - RETINERE - DNA

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa OTV, deţinută de Ocram Televiziune, din cauza mai multor amenzi neplătite încă din 2009. Propunerea a fost făcută de Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi votată în unanimitate.

Decizia intră în vigoare din momentul în care societatea va fi informată de decizia CNA, potrivit reprezentanţilor CNA.

Laura Georgescu, preşedinte CNA – „Decizia intră în vigoare din momentul în care este comunicată reprezentantului postului. CNA va trimite peste 30 de minute decizia, când o primesc trebuie să o pună imediat în executare.”.

De ce aţi propus retragerea licenţei? – Laura Georgescu: „A fost un abuz unic în istoria CNA-ului şi, jurnalistic vorbind, unic în istoria României. OTV s-a dus şi a solicitat în iulie 2012 la Tribunalul Bucureşti, secţia civilă, atribuirea calităţii de „consumator captiv” în raport de CNA şi prelungirea duratei valabilităţii licenţei după data de 21 martie 2013, când ar fi expirat”.

Laura Georgescu a aflat despre solicitarea Ocram de a deveni „consumator captiv” în urmă cu trei zile. „Am aflat acum trei zile şi mi-am documentat-o făcându-mi auditul pe Oficiul Juridic pentru că trebuie să preiau o instituţie cu o situaţie, nu pot să preiau o siglă.”

Propunerea de retragere a licenţei a fost făcută în baza articolului 27 din Legea Audiovizualului, care prevede, printre altele, că licenţa unui post de televiziune poate fi ridicată dacă radiodifuzorul nu face dovada plăţii amenzii în termen de şase luni de la data aplicării.

Reprezentantul Ocram - Societatea noastră este în insolvenţă. Proiectul de reorganizare a fost depus la judecătorul sindic. Niciun fel de plăţi nu au mai fost acceptate. Ce pot să vă asigur este că prioritară este plata amenzilor.

Laura Georgescu – M-a fascinat faptul că exact pe 28 martie 2012 aţi intrat în insolvenţă, cu un an înaintea expirării valabilităţii licenţei. În iulie 2012, aţi cerut calitatea de consumator captiv în raport de CNA. Aţi solicitat, la cel moment, şi prelungirea valabilităţii licenţei până când va fi fost redresat tot ce era, economic, de rezolvat. (...) De ce aţi făcut acest demers şi de ce sunteţi un consumator captiv?

Reprezentant Ocram - Nu ştiu să vă spun. Nu a fost voinţa Ocram să intre în insolvenţă. Expresia pe care aţi menţionat-o aparţine administratorului special, cel care este delegat să caute o modalitate prin care societatea să-şi achite datoriile.

Valentin Jucan – „Ce este mai deranjant este că în pofida încercării CNA de a avea o relaţie normală cu radiodifuzorii, în permanenţă am observat din partea Ocram această sfidare şi neglijenţă în ceea ce priveşte Consiliul. Aţi ajuns să ne consideraţi nişte furnizori de servicii în condiţiile în care licenţa obţinută este un bun al statului, este un drept care a fost câştigat cu greu la Revoluţie”.

Ocram a intrat în insolvenţă în martie 2012 la solicitarea Mamitzu Production, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI.

În primăvara anului trecut, CNA a sancţionat de două ori postul OTV cu înjumătăţirea licenţei audiovizuale pentru publicitatea politică făcută în afara campaniei electorale Partidului Poporului. Detalii AICI şi AICI. Licenţa OTV ar fi expirat pe 28 martie 2013.

Dan Diaconescu mai deţine o licenţă TV, pentru postul DDTV, prin firma Telecroma Media SRL, licenţă care ar urma să expire în februarie 2014.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mirela mirela
    Alt fan OTV certat cu gramatica limbii romane. Cred ca au un punct comun- au chiulit de la scoala si au pierdut noptile uitandu-se la chilotii Magdei Ciumac.
  • matei_a matei_a
    Dar celelalte televiziuni somate sa aduca dovada platii amenzilor pana marti ce au facut? Erau Realitatea, Prima, B1, KissFM etc.
  • SDF SDF
    Sa speram ca scapam si de Antena3
  • Tabloidus Tabloidus
    Constat cu stupoare ca mai sunt oameni care au televizor fara telecomanda si le ramane blocat pe OTV. Pe unde intrebi, toti se dezic de OTV, de toate mizeriile tabloide de pe generaliste si ce se intampla?
    OTV e in parlament, iar panaramele se bat in puncte de rtg cu telenovelele, au ingropat pana si "serialul fenomen" de pe Pro. Si in timpul asta toata lumea e pe Discovery si pe NG dar n-au peoplemeter... care e evident la marmota :)
    Funny people, e clar ca ne tragem din daci :)
  • cristina-maria cristina-maria
    nu trebuie sa ne bucuram de necazul altuia,dar azi CNA-ul a luat o decizie inteleapta
  • Horea Horea
    CNa ul acesta iar vrea sa se faca de ras ca , acum cativa ani cand Otv a castigat procesu dupa ce i sa suspendat emisia si era la conducere tot PSD ul
    Ce se difuza acum cativa ani la Otv , vedem acum in toata splendoarea la Antena1(vezi la Kapatos) Kanal D , Antena 3 etc
    Oare mai e Libertate de Exprimare in tara asta !!??
    Parerea mea e ca tr sai lase pe OTv isti sa se balaceasca cu partidu lor ca tare mas rade daca Otv va fi inchis si apoi va castiga din nou
  • mirela mirela
    Cred ca faceti parte din targetul OTV. Numeroasele greseli gramaticale, vulgaritatea si analfabetismul specifice fanilor acestui post TV. Decat sa va faceti de ras postand comentarii agramate, mai bine renuntati.
  • cristi` cristi`
    DA ANTENA 3 AIA ALUI FELIX MOTANU DE CE NU O INCHIDE JAVRA PENALA DE PONTA????AAA E IN RELATII CU VOICULESCU SI CU JAGARDEAUA AIA DE AVENTIST GADEA???NU ARE CURAJ SA FACA ASA CEVA LA ANYENA 3..URMEAZA B1 TV SIGUR.DL OANCEA TRE SA TE PREGATESTU DE LUPTA CU JAVRA DE VOICULESCU...RUSINEEEEEEE
  • rd rd
    oricum mai are un post, nu??? DDTV
  • bahmuteanca bahmuteanca
    cum...se inchide OTVul...nu cred...adica domnul senator Barbu Tudor - care in mod normal nu mai avea voie sa faca emisiuni - nu mai are ce modera...acum in plina campanie pentru alegerile partiale...de cite ori au primit vreo sanctiune de injumatatire a licentei, de era vorba sa se opreasca emisia de pe o zi pe alta, au scapat basma curata ...juristii OTV sunt mai tari decit cei ai CNA, si probabil mult mai motivati financiar si nu numai...nu se inchide nimic, stati linistiti...
  • claudiu claudiu
    Apoi Antenele, Realitatea si RTV
  • Marius Craciun Marius Craciun
    oooo,ce veste minunata!
  • ion ion
    Urmeaza B1 si Evenimentul zilei
  • sfinx sfinx
    daca nici de data aceasta CNa nu ne scapa de otv si de propagandistul DD inseamna ca este o institutie de nimic
  • asdw asdw
    Stati calmi, n-avem noi norocul asta.

Trimite un comentariu

sus