Skip to main content

Dan Negru nu semnează petiţia CNA: “este ipocrită şi populistă”

 

Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae
Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae

Publicitate

Dacă ieri mai multe vedete au semnat petiţia CNA pentru bun simţ pe TV, Dan Negru spune că el nu o va face: “Petiţia lansată zilele astea de CNA, care propune introducerea bunului simţ în televizune e ipocrită şi populistă”. De ce?

Televiziunile sunt cele care ar putea schimba ceva, spune vedeta de la Antena 1: “Cuceriţi publicul! Nu daţi dictate şi interdicţii! Eu NU semnez petiţia!", spune Dan Negru într-o postare pe blogul său.

"Cultura în România are vânzători mediocri", puntează Negru.

Dan Negru:

"Toţi cei care sustin readucerea programelor educative in televizune trebuie sa stie ca vanzatorii de cultura in Romania sunt lipsiti de vlaga, fara carisma, impotenti carismatic! Cu vreo doua exceptii, Eugenia Voda si Catalin Stefanescu…
 Acolo e problema!

Leonard Bernstein, faimosul dirijor, a avut puterea sa produca si sa prezinte showuri de televiziune in care explica copiilor marile capodopere muzicale, pe intelesul lor. Bernard Pivot face audiente uluitoare in Franta pe talk-showuri culturale tocmai pentru ca a avut curajul sa darime mentalitati, ziduri de gindire.

Amintiti-va de Pavarotti. Atunci cind a simtit ca publicul tinar fuge de opera a adus alaturi de opera mari nume din pop-rock. Pavarotti and friends (u2,shakira etc)…

Citi de la noi ar avea curajul sa faca astea? Cine ar avea puterea sa-l aduca pe Guta intr-un talk-show cultural in care sa se vorbeasca despre traditia tambalului in Romania? (l-am auzit povestind cu patos despre asta, cindva)… Cultura in Romania are vinzatori mediocrii… Aici e hiba!

Puteti sa semnati oricate petitii vreti, atata vreme cat programele curate nu le vor bate pe cele murdare cu arme egale, fara interventii dictatoriale, n-aveti nicio sansa. Americanii stiu sa-si vanda istoria prin monden, povestea lui Hemingway face audiente uriase la CBS. Noi nu stim sa vindem trioul amoros Eminescu-Caragiale-Veronica Micle.

“Toti prezentatorii nostri ”curati” sunt impotenti carismatic!”, încheie Dan Negru.

Zilele trecute, mai multe vedete au semnat petiţia CNA. Printre acestea: Victor Rebengiuc, AG Weinberger, Virgil Ianţu şi Vlad Enăchescu.

Din textul petiţiei:

Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis ar trebui să treacă.

Am văzut înmormântări în direct, momente înselătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat.

Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr.

Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră online.
Nu putem reuşi decât împreună cu dvs.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DD DD
    hahaha...asta ar mai trebui sa vedem pe antene..""Guta vorbind despre traditia tambalului""..sau despre ori ce traditii in general..:))))
    Si ne mai miram de faptul ca televiziunile RO ne sufoca cu ""Traditiile tiganesti?""""Despre traditiile Romanesti nu se mai poate discuta???""le gataram?"" am trecut la cele tiganesti...vai de noi..noroc ca am telecomande si nu stie sa "dea pe Antene sau ProTV"..de fapt .de fapt acu doar ceva meteo mai vad la TV..in rest..sunt toate vai de mama lor..nu conteaza postul
  • teodor teodor
    Cum sa semneze parvenitul, ar fi vizat direct ...
  • ziaristii lu' peste ziaristii lu' peste
    Nu stiu de ce va mirati atat? Doar nu-l credeti pe Negru capabil sa-si condamne munca?
    Exemplele lui sunt corecte, cu o precizare pe care uita sa o faca: cu o singura emisiune nu rezolvam problema. Aproape fiecare post are o emisiune care merita urmarita. Dar degeaba ai o emisiune culturala cu un mare impact la public, daca in estul programelor dai crime, violuri, sex in padure cu botezatu sau blonde inteligente.
    Pana la urma, cine-i acest Dan Negru? Un mare om de cultura, f'un geniu al stiintei romanesti sau universale? Am putea spune ca lipsa semnaturii lui este un punct in plus pentru acea petitie.
  • Natalex Natalex
    Culturalizarea televiziunilor nu se poate face pocnind din deget sau prin petitii, e o chestiune delicata. E ca si internetul. Degeaba exista 1000 de site-uri culturale, daca eu caut site-uri cu filme.Chiar daca facem numai emisiuni culturale, omul mai are nevoie si de divertisment, stirii, sport.
  • Roro Roro
    N-are cum sa semneze Negru,care promoveaza prostul gust, marlania, vagabonteala,mahalageala si incurajeaza lipsa de bun simt si de educatie.
  • Robon Robon
    Vreți televiziune culturală? Uitati-va la N geo sau Discovery.
    Lăsați Antena 1, pro TV si kanal D astea sunt televiuziuni de divertisment nu de cultura
    Daca Romanii doreau cultura TVR Cultural nu dadea faliment si avea audiență de sute de mii de persoane si asta făcea sa apară Pro Cultural, Antena Cultural... Insa Romanu are N geo si Discovery nu le trebuie cultura pe antena 1
    Voi aveți telecomanda si televiziunile nu doresc sa dea faliment cu gandurile voastre comuniste
  • Ion Ionescu de la Brazi Ion Ionescu de la Brazi
    Hai sa nu mai dam acest exemplu cu Catalin Stefanescu pt ca nivelul emisiunii este unul ridicol din punct de vedere intelectual. Ifose si teme care sunt potrivite pentru TVR Cultural - cei care au fost acolo nu l-ar fi gazduit din pricina ca omul este sfertodoct si depasit de aproape toti invitatii. dan negru de ce nu a dat exemplu lui Nicolae Manolescu cu ,,Profesiunea mea cultura,, de la ProTV? Or fi cei de la Antena3 cei potriviti sa faca emisiuni culturale, nu-i asa, Negrutule?
  • Alexander Alexander
    Aceste emisiuni le aduc milioane de euro.
    Daca ar da ce vrei tu sau alți cateva mii ar da faliment cu voi.
  • Alexander Alexander
    Aceste emisiuni le aduc milioane de euro.
    Daca ar da ce foarte tu sau alți cateva mii ar da faliment cu voi.
  • prigoana prigoana
    Alexander:In general, prostii sunt compatimiti. Prostii agresivi, ca tine, enerveaza. In suma pe care o platesc lunar la cablu se regaseste si o cota parte pentru programelela care nu pot sa ma uit. Asa ca renunta la faza cu telecomanda. Totusi, mai ai o sansa: cred ca scrii la comanda.
  • prigoana prigoana
    Culmea tupeului! In loc sa stea ascuns si sa-si numere banii primiti pentru urlete si mediocritate, Negru sare la bataie. Stai linistit, n-a zis nimeni ca vrem cultura la televizor. Vrem sa dispara mizeria care ne face sa credem ca suntem o tara de nenorociti.
  • Mircea Mircea
    Dane, las-o moarta, bai penibilule! Pai tu te crezi potent carismatic cu toate nenorocirile, imbecilitatile si urletele care te-au umplut de bani, dar nicidecum nu te-au facut vedeta?! Ai tupeu maxim!!!
  • Alexander Alexander
    S-a inventat telecomanda....
    Chiar e asa greu sa sterge programul respectiv din lista?
    Daca vouă nu va place Un show pacatos înseamnă ca trebuie sa le interziceti la sute de mii de oameni sa urmărească aceasta emisiune?
    Voi oricum sunteți masochisti, va unități la aceste emisiuni si cand vedeți ca se cearta 2 persoane va puteți mana la ochi si spuneti... Vaiiii asa ceva cum e posibil?
    Va obliga cineva sa urmariti ?
  • sfinx sfinx
    nu semneaza pentru ca a contribuit la imputirea tv
  • Alexander Alexander
    Urmariti emisiunea In gura presei de ieri
    http://ingurapresei.a1.ro/emisiuni/In-gura-presei_5501.html
    Mircea Badea are dreptate

Trimite un comentariu

sus