Skip to main content

Dan Negru nu semnează petiţia CNA: “este ipocrită şi populistă”

 

Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae
Dan Negru - Foto: Laurentiu Obae

Publicitate

Dacă ieri mai multe vedete au semnat petiţia CNA pentru bun simţ pe TV, Dan Negru spune că el nu o va face: “Petiţia lansată zilele astea de CNA, care propune introducerea bunului simţ în televizune e ipocrită şi populistă”. De ce?

Televiziunile sunt cele care ar putea schimba ceva, spune vedeta de la Antena 1: “Cuceriţi publicul! Nu daţi dictate şi interdicţii! Eu NU semnez petiţia!", spune Dan Negru într-o postare pe blogul său.

"Cultura în România are vânzători mediocri", puntează Negru.

Dan Negru:

"Toţi cei care sustin readucerea programelor educative in televizune trebuie sa stie ca vanzatorii de cultura in Romania sunt lipsiti de vlaga, fara carisma, impotenti carismatic! Cu vreo doua exceptii, Eugenia Voda si Catalin Stefanescu…
 Acolo e problema!

Leonard Bernstein, faimosul dirijor, a avut puterea sa produca si sa prezinte showuri de televiziune in care explica copiilor marile capodopere muzicale, pe intelesul lor. Bernard Pivot face audiente uluitoare in Franta pe talk-showuri culturale tocmai pentru ca a avut curajul sa darime mentalitati, ziduri de gindire.

Amintiti-va de Pavarotti. Atunci cind a simtit ca publicul tinar fuge de opera a adus alaturi de opera mari nume din pop-rock. Pavarotti and friends (u2,shakira etc)…

Citi de la noi ar avea curajul sa faca astea? Cine ar avea puterea sa-l aduca pe Guta intr-un talk-show cultural in care sa se vorbeasca despre traditia tambalului in Romania? (l-am auzit povestind cu patos despre asta, cindva)… Cultura in Romania are vinzatori mediocrii… Aici e hiba!

Puteti sa semnati oricate petitii vreti, atata vreme cat programele curate nu le vor bate pe cele murdare cu arme egale, fara interventii dictatoriale, n-aveti nicio sansa. Americanii stiu sa-si vanda istoria prin monden, povestea lui Hemingway face audiente uriase la CBS. Noi nu stim sa vindem trioul amoros Eminescu-Caragiale-Veronica Micle.

“Toti prezentatorii nostri ”curati” sunt impotenti carismatic!”, încheie Dan Negru.

Zilele trecute, mai multe vedete au semnat petiţia CNA. Printre acestea: Victor Rebengiuc, AG Weinberger, Virgil Ianţu şi Vlad Enăchescu.

Din textul petiţiei:

Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis ar trebui să treacă.

Am văzut înmormântări în direct, momente înselătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat.

Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr.

Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră online.
Nu putem reuşi decât împreună cu dvs.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • radu radu
    Pai cum sa semneze Negru petitia, doar si el promoveaza asemenea imbecilitati.
    Ma intreb daca Maruta, Capatos, Artene stiu de aceasta petitie.
  • RTV-istu RTV-istu
    Superhaios la NASULTV aseara
    http://www.nasul.tv/2013/01/24/aceasta-seara-nasul-inghitit-crin-antonescu/

Trimite un comentariu

sus