Skip to main content

Discovery, despre aprobarea ieşirii de pe RCS: “Votul de ieri de la CNA este de neînţeles”

 

disovery

Publicitate

Oficialii Discovery reacţionează, după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat cererea RCS de a scoate canalele Discovery din grilă. “Votul CNA este de neînţeles”, spun cei de la Discovery.

“Am sperat ca CNA să acorde mai mult timp analizei cazului tocmai pentru a preveni efectele negative pe termen lung asupra pieţei de media şi pentru protejarea intereselor publicului”, se arată în poziţia Discovery Channel.

Din poziţia Discovery:

“Votul de ieri de la CNA este de neînţeles. Acum două luni, aceeaşi instituţie a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la un potenţial abuz de poziţie dominantă din partea RCS şi a sesizat Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor cu privire la consecinţele negative asupra consumatorilor.

Pană la acest moment, CC si ANPC nu au formulat un punct de vedere final în acest caz.”

CNA a aprobat, ieri, cu şapte voturi din opt, scoaterea posturilor Discovery din grila de programe a companiei de cablu RCS&RDS, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Punctul de vedere integral al Discovery Channel:

“Votul de ieri de la CNA este de neînţeles. Acum două luni, aceeaşi instituţie a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la un potenţial abuz de poziţie dominantă din partea RCS şi a sesizat Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor cu privire la consecinţele negative asupra consumatorilor.

Pană la acest moment, CC si ANPC nu au formulat un punct de vedere final în acest caz.

Având în vedere lipsa unui precedent şi situaţia complexă în care discutăm despre un potenţial abuz de poziţie dominantă şi tratament discriminatoriu din partea RCS, am sperat ca CNA să acorde mai mult timp analizei cazului tocmai pentru a preveni efectele negative pe termen lung asupra pieţei de media şi pentru protejarea intereselor publicului.

Nu înţelegem cum aprobarea eliminarii canalului documentar numarul 1 de pe piaţă şi înlocuirea sa cu canalele distribuitorului predominant serveste interesele publicului larg, în contextul în care peste 36,000 de telespectatori au semnat o petiţie către RCS de a reintroduce canalele Discovery în oferta lor de programe.

Menţionăm faptul că este cel mai mare număr de semnături inregistrate de o petitie online, iniţiată de o televiziune în România.

Votul CNA nu înseamnă însă că Discovery îşi va stopa demersurile. Mergem mai departe cu toate acţiunile demarate anul trecut. Avem încredere în continuare în telespectatorii noştri.”

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ioan ioan
    Ce treaba are CNA sa aprobe scoaterea din grila. CNA ar trebui sa oblige operatorii de cablu ca la incheierea contractului de furnizare sa inscrie in anexa lista de programe care va fi difuzata. Nu e normal sa platesc fara sa stiu ce. Astfel operatorii de cablu nu ar mai avea libertatea de a schimba grila cum vor ei. Se pot face mai multe combinatii de pachete dar abonatul sa stie la ce se aboneaza si pentru ce plateste.
  • Mircelus Radu Mircelus Radu
    Discovery a fost pana in 2005 parte a diviziei de continut a Liberty Global, de atunci este o companie independenta.

    Deci UPC cumpara programele Discovery de la o companie independenta, nu intra-grup, insa si tranzactiile intragrup sunt transparente si impozitate. Film Cafe, CBS Reality sau TV Paprika primesc bani de la UPC pentru retransmisie chiar daca sunt in acelasi grup cu UPC.
  • Dan Cluj Dan Cluj
    care telespectatori? ca abia aveati si cand era in grila RCS. acum aveti 40% din putinul dinainte.
  • Tudor Chirila Tudor Chirila
    Discovery catre RCS&RDS:

    Daca voin nu ma vreti, eu va vreau...
  • Sorin Sorin
    Proprietarul Discovery este si proprietarul UPC (Liberty Media). Deci... teoretic UPC nu plateste nimic pentru Discovery (se fac plati de ochii lumii dar oricum ajung in acelasi buzunar).
  • Marius Marius
    Iara exploits sau troieni embedded pe site :(
  • names names
    @andrei m
    UPC si Dolce platesc mult mai putin.
  • bahmuteanca bahmuteanca
    CNA nu se poate implica intrun litigiu intre doua entitati private si nu poate obliga RCD@RDS sa pastreze canalele Discovery in grila atita vreme cit editorul acestor canale solicita o suma considerata nejustificata de catre RCD@RDS. e ca si cind matale - Discovery - esti un chirias in casa cuiva - RCD@RDS, primesti bani de la el si, nemultumit de suma care i-o da, te duci si il reclami la Primarie, a se citi CNA.
  • matei_a matei_a
    Discovery n-ar putea sa fie must carry niciodata, e pe bani.
  • andrei m andrei m
    pe dolce si upc sunt toate posturile discovery....deci e ok... cei de la digi incearca sa promoveze digi world si digi life... :-j
  • andrei andrei
    Pe de altă parte, o petiţie on-line nu are nici un fel de valoare juridică. Dar nu-i bai. Eu am trecut la altă firmă de cablu şi am Discovery.
  • reporter reporter
    știe rcs ce e aia piață liberă? :)
  • George Pascu George Pascu
    Discovery nu ar trebui sa se opreasca aici! E inacceptabil ca CNA a tras atata de timp, incercand sa nu-si asume responsabilitatea, pentru ca acum sa ia aceasta decizie inexplicabila. :|
  • briggs briggs
    Ar trebui ca cei de la RCS&RDS sa faca un documentar despre ce inseamna piata libera si sa il dea celor de la Discovery.
  • Andrei Andrei
    Asa e, se pare ca nu inteleg multe cei de la Discovery Romania. Probabil i-am supraestimat.

Trimite un comentariu

sus