Skip to main content

Englezii fac o campanie să ne convingă să nu imigrăm

 
marea britanie
marea britanie

marea britanie
Sursa foto: The Guardian

Publicitate

"Vă rugăm să nu veniţi în Marea Britanie - plouă şi locurile de muncă sunt puţine şi prost plătite", ar putea suna o campanie de publicitate negativă pe care ministrii britanici au în vedere să o lanseze în Bulgaria şi România pentru a convinge potenţialii imigranţi să stea departe de Marea Britanie, scrie The Guardian.

Campania ar urma să se concentreze pe dezavantajele vieţii în Marea Britanie şi ar reprezenta una din măsurile posibile pentru a reduce numărul imigranţilor anul viitor, atunci când va expira restricţia de muncă pentru Marea Britanie.

The Guardian precizează că nu s-a stabilit cum ar putea arăta această campanie, dacă se va folosi o strategie prin care Marea Britanie să arate cât mai urât cu putinţă sau imigranţii vor fi încurajaţi să se bucure de propriile lor ţări, românii de munţii Carpaţi şi bulgarii de staţiunile de la Marea Neagră.

În momentul de faţă nu există o estimare oficială cu privire la câţi din cei 29 de milioane de români şi bulgari ar putea profita de ridicarea restricţiilor.

Grupuri de campanie, cum ar fi MigrationWatch, estimează ca vor veni 250.000 de persoane din ambele ţări în următorii cinci ani. Însă cifrele sunt contestate.

Încurajat de propunerea premierului britanic David Cameron de a organiza un referendum pe tema migraţiei, un număr tot mai mare de parlamentari conservatori cred că Marea Britanie ar trebui să blocheze ridicarea restricţiilor.

Ideea de a face o campanie negativă la adresa Marii Britanii pare să intre în conflict cu miliardele de lire sterline pe care această ţară le-a cheltuit cu ocazia Jocurilor Olimpice, în parte şi pentru a îmbunătăţi reputaţia ţării. Este, de asemenea, în contradicţie cu un ghid britanic lansat de oficialii englezi care se deschide cu cuvintele: "Marea Britanie este un loc fantastic de a trăi: o societate modernă înfloritoare".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircelus Radu Mircelus Radu
    Intr-adevar Marea Britanie are probleme pentru ca a incercat sa fie o tara social-capitalista, sa aiba grija si de categoriile defavorizate ale populatiei si s-a ales cu foarte multi imigranti, in special indieni si central si sud africani (Kenia, Congo, Africa de Sud).
    Londra nu le mai apartine englezilor!
    Au probleme mari cu asigurarile sociale, au foarte multi someri iar cei care muncesc trebuie sa ii sustina si pe ceilalti si eventual si pe imigrantii care solicita azil.
    De aici si preturile mari ale serviciilor si marfurilor.
    Anglia e frumoasa doar daca mergi la cumparaturi in perioada reducerilor :) dar si atunci vei cheltui enorm pe mancare si bautura (o cafea mica e vreo 2-3 lire, un pranz este in jur de 20 de lire pana si toaleta te costa 30 de pence si nu sunt prea dese).
  • geo geo
    O campanie ieftina si eficienta pot face aratind citiva romani care muncesc acolo, care vor spune ca, intr-adevar, locuri de munca - cite or fi ele - sunt prost platite, ca chiriile si utilitatile sunt destul de multe, ca indienii se inmultesc de la o zi la alta si devin din ce in ce mai influenti...cu alte cuvinte, este o tara neprimitoare...
  • dulo dulo
    Corect se spune sa nu "emigram". Sau, ca sa dregem busuiocul, poate fi folosita si formula, "sa nu devenim imigranti in Marea Britanie". Pick your choice!
  • cristi cristi
    Pai cred ca s-au saturat si ei sa fie invadati doar de tigani, cersetori, scandalagii si hoti . Daca ar fi recunoscut ca Marea Britanie ofera de toate, n-ar mai fi scapat pe veci de ei, toti ar fi dat navala acolo, cautand "laptele si mierea" . Asa cum si tiganii au innebunit poporul francez .

Trimite un comentariu

sus