Skip to main content

OTV, amendă şi după „moarte”. B1 TV şi Antena 3, câte 30.000 de lei pentru dezechilibre în ziua alegerilor

 

televizoarePostul OTV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 100.000 de lei pentru dezechilibrele din ziua alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012 în ciuda faptului că televiziunea lui Dan Diaconescu a rămas marţi fără licenţă.

Publicitate

Totodată, posturile de ştiri Antena 3 şi B1 TV au fost sancţionate cu câte 30.000 de lei, în timp ce România TV a primit o somaţie.

Amenda pentru OTV a fost propusă de Laura Georgescu, preşedintele CNA, care a precizat că-şi asumă această propunerea. „Ca manager al acestei instituţii, îmi asum dacă pierd sau nu.”

Reprezentantul departamentului juridic al instituţiei a precizat că nu se poate acorda o amendă pentru că, „la data emiterii actului, radiodifuzorul nu mai există, chiar dacă exista la momentul la care s-au întâmplat dezechilibrele”.

Christian Mititelu – „Dacă noi vrem să folosim această zi a votului pentru a regla diverse conturi şi a aplica sancţiuni posturilor devenite partizane avem o problemă. Posturile de ştiri sunt în general partizane. Nici legea nu spune că acestea nu au dreptul la o poziţie politică. Din cauza asta avem comportamentul pe care îl avem, care este regretabil.

Chiar şi numeric, nu înseamnă că ai pluralism dacă ai egalitate numerică.

Avem un fals jurnalism. Se merge cu microfonul prin secţii de votare şi se pun întrebări în sensul de cum au votat. Întrebările sunt stupide, declraţiile nu fac nimic. Ar trebui să nu mai avem genul acesta de jurnalism şi să eliminăm luarea de declaraţii la urna de vot”.

Narcisa Iorga – Nu sunt analist politic în CNA, ci am venit să aplic legea. Nu contează ce opinii politice am ci că a fost încălcată legea.

Laura Georgescu – „Luaţi în calcul că nu mă interesează ce s-a întâmplat până la momentul venirii mele în această instituţiei”.

Laura Georgescu a propus 100.000 de lei pentru OTV, 30.000 de lei pentru Antena 3, 20.000 de lei pentru B1 TV, somaţie pentru RTV şi nicio sancţiune pentru Realitatea TV,

Narcisa Iorga a făcut, la rândul ei, o propunere pe care ulterior a retras-o: 100.000 de lei pentru OTV şi Antena 3, 50.000 de lei pentru B1 TV şi România TV.

Narcisa Iorga: „Consider ca decizia luata cu majoritate de voturi este una semnificativ politică, anume de a proteja interesele postului de televiziune Antena 3. Menţionez că am propus amendarea posturilor OTV şi Antena 3 în acelaşi cuantum de 100.000, apreciind că ambele posturi au făcut propagandă în ziua votului doar în avantajul unui competitor electoral, fără respectarea obligativităţii pluralismului de opinii, anume PPDD si respectiv USL. Am propus sancţiuni de 50.000 de lei pentru B1 şi România TV pentru dezechilibrele înregistrate de aceste două posturi în reflectarea alegerilor parlamentare"

Prezenţa politicienilor la TV, pe 9 decembrie: 

  • Antena 3: USL - 30; Preşedinte - 4; Independet - 2; UDMR - 1.
  • B1 TV: USl - 12; Preşedinţie - 7; ARD - 6; PP-DD - 2.
  • Realitatea TV: USL - 26; ARD - 23; UDMR - 4; Preşedinţie - 3; PP-DD - 1
  • România TV - USl - 35; ARD - 11; Preşedinte - 11; PRM - 2; PP-DD - 1
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • CipryFCD CipryFCD
    Un pont: OTV emite şi după "moarte" (http://www.otv.com.ro/live/#tolink%C2%A0%C2%A0OTV). :)
  • zxcvbnm zxcvbnm
    Daca prezenta politicienilor la posturile TV pe 9 decembrie a fost cea prezentata la sfarsitul articolului - si n-avem motive sa ne indoim de asta -, egalitatea amenzilor acordate A3 si B1 este revoltatoare!!!
  • Mistress Daniela Mistress Daniela
    Realitatea se scalda-n doua barci, conteaza cine e la putere ! Digi24 este un post basist mascat !
  • Raul Raul
    Sunt complet de acord cu Catalin:)
  • Catalin Catalin
    Bine ca mai avem doua televiziuni de stiri Realitatea tv si Digi 24 ca restul nu se mai incadreaza in aceasta categorie. Pacat ca balciul se extinde asa de repede si distruge tot ce ar fi putut fi de calitate.

Trimite un comentariu

sus